14 آبان 1402
«جزیره، مقابل خودکشی می‌ایستد»؛ روایت خواندنی از تأسیس یک خیریه‌
فعالان اجتماعی در انگلیس وقتی دریافتند میانگین سالانۀ خودکشی در یکی از جزیره‌های این کشور، از میانگین کشور فراتر رفته است، به سرعت یک موسسه خیریه برای پیشگیری از این اقدام تأسیس کردند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، تعداد کمی از موسسات خیریه در سراسر جهان به موضوع مهم پیشگیری از خودکشی ورود کرده‌اند. «امیل دورکیم»، جامعه‌شناس شهیر فرانسوی بیش از یک قرن پیش، در کتاب «خودکشی» این نظریه را مطرح کرد که خودکشی، بیش از آنکه متأثر از عوامل فردی باشد، از عوامل اجتماعی نشأت می‌گیرد؛ نظریه‌ای که مورد اقبال و پذیرش پژوهشگران اجتماعی قرار گرفت. با این مقدمه می‌توان گفت که اجتماع، همانطور که می‌تواند در بروز خودکشی موثر باشد، می‌تواند در پیشگیری از آن نیز موثر بوده و چه‌بسا نسبت به پیشگیری از آن، مسئولیت داشته باشد.

آمار تغییر کرد، فعالان اجتماعی دست به کار شدند

طی سال‌های اخیر، میانگین وقوع خودکشی در سرتاسر کشور انگلستان، 11 مورد به ازای هر 100 هزار نفر بوده است و این آمار هرساله به طور شفاف اعلام می‌شود. اما پس از آغاز بحران کرونا، به ناگاه مشاهده شد که در یکی از جزیره‌های این کشور؛ جزیره «آیل آو مَن» (Isle of man) که در دریای ایرلند بین ایرلند شمالی و انگلیس واقع شده است و 85 هزارنفر جمعیت دارد، هرساله 22 مورد خودکشی رخ می‌دهد، یعنی دوبرابر میانگین کشور. درحالی که پیش از آغاز کرونا، در خلال سال‌های 1006 تا 2019 فقط 150 خودکشی در این جزیره رخ داده بود، یعنی سالانه حدود 11 مورد. لذا برخی فعالان اجتماعی در این کشور با مشارکت خیرین جزیره وارد عمل شدند و موسسه خیریه‌ای با عنوان « Isle Stand Up To Suicide » (جزیره، مقابل خودکشی می‌ایستد) تأسیس کردند. 

 این خیریه، یک خط تلفن کمکی نیز برای پیشگیری از خودکشی در این جزیره راه‌اندازی کرده است تا چشمه امیدی برای کسانی باشد که در شرایط بحرانی هستند. این موسسه خیریه به تماس­‌گیرندگان، یک «جلسه مشاوره مختصر» (به شکل تلفنی) ارائه می‌دهد تا زمانی که وضعیت آن‌ها پایدار شود و بتوانند سایر خدمات را دریافت کنند. این سرویس تلفنی هر روز از ساعت 14 تا 22 توسط داوطلبان ارائه می­‌شود. به پاسخ‌دهندگان داوطلب، آموزش­‌های حرفه­‌ای داده شده است.

روایت پدری که پسر خود را از دست داد

 دیو هیگسون، از افراد ساکن جزیره آیل آو من، پدری است که پسرش را بر اثر خودکشی از دست داد. او در مصاحبه با یکی از رسانه‌های مشهور انگلیس (بی بی سی) از راه‌اندازی اولین خط کمکی اختصاصی برای پیشگیری از خودکشی در این جزیره استقبال کرده است. او از زمان مرگ پسرش مارتین در پنج سال پیش، کمپینی برای افزایش آگاهی در مورد خودکشی آغاز کرده است. 

 به گفته آقای هیگسون، پسرش مارتین که فردی باهوش و هنرمند بود و از نواختن موسیقی لذت می‌­بُرد، در ژوئن 2018 در سن 30 سالگی اقدام به خودکشی کرد. هیگسون می­گوید پسرش قبل از مرگ، «فشار زیادی در رابطه با مسائل کاری و شخصی متحمل بود و خود را منزوی احساس می­کرد. اما او به ما فرصتی برای کمک به خود نداد». وی در ادامه می‌گوید: «من فکر می­کنم در زندگی همه افراد، دوره­‌هایی وجود دارد که احساس می­‌کنند در دام افتاده‌اند، اما باید تلاش کنند و با کسی صحبت کنند.»

 هیگسون، خودش در ژانویه 2019 یک گروه حمایتی برای افراد «آسیب­‌دیده از خودکشی» تأسیس کرد و در اوایل سال میلادی جاری با شنا در اطراف جزیره، بیش از 8 هزار پوند برای خیریه­‌های فعال در زمینه خودکشی جمع­‌آوری کرد و حالا امروز از حامیان موسسه خیریۀ تازه‌تاسیس است. وی امیدوار است تلاش‌های اخیر موسسات خیریه و دولت در کشورش، محیطی را ایجاد کند که در آن، افرادِ بحران‌زده «به جای اینکه جان خود را بگیرند شروع به صحبت کنند و کمک بخواهند».

منبع اصلی خبر: موسسه خیریه Isle Stand Up To Suicide

گزارش از دکتر مینا خاکی


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...