22 اسفند 1403
آگاهی جامعه سبب هم‌زیستی بهتر با خانوادۀ مبتلایان اوتیسم می‌شود
سعیده صالح غفاری؛ مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران اظهار کرد: تعداد مبتلایان به اوتیسم در میان پسران 4 برابر بیش از دختران است. آمار ابتلا به اوتیسم در ایران 1 در 100 است و این درحالی است که این آمار بنا به اظهارنظر شماری از سازمان‌های رسمی در بعضی کشورهای دیگر 1 در  35 یا 1 در 50 است.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از خبرگزاری «رکنا»، سعیده صالح‌غفاری؛ مدیرعامل «انجمن اوتیسم ایران» در گفت‌و‌گو با این رسانه درباره اختلال اوتیسم، آمار مبتلایان در ایران و جهان، مشکلات افراد اوتیسمی و خانواده‌های آن‌ها و راهکارهای ارتباط مؤثر با این بیماران را بررسی کرد.

 صالح‌غفاری در ابتدای سخنان خود میزان ابتلا به اوتیسم در میان پسران را 4 برابر بیشتر از دختران دانست که هنوز علت آن مشخص نیست. به گفته این فعال مدنی، آمار ابتلا به اوتیسم در ایران 1 در 100 است و این درحالی است که این آمار بنا به اظهارنظر شماری از سازمان‌های رسمی در بعضی کشورهای دیگر حتی 1 در 35 یا 1 در 50 است.

 مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران، یکی از مهم‌ترین مشکلات افراد مبتلا به اوتیسم را قطع ارتباط با محیط و دنیای پیرامونی به دلایل حسی، اجتماعی و ارتباطی دانست و ادامه داد: «خصوصاً در مسائل اجتماعی شاهد بروز رفتارهایی هستیم که برای ما آدم‌های عادی شناخته‌شده نیست.» 

 وی صدا، نور، بو، شلوغی و ازدحام و عدم درک از شرایط مبتلایان در هنگام استفاده از وسایل حمل و نقل، حضور در مراکز تفریحی، رفاهی، خرید و ... را سبب بروز رفتارهای غیرقابل قبول معرفی کرد و افزود: «وقتی یک فرزند اوتیسمی نمی‌تواند با حمل و نقل عمومی جایی برود، از اسنپ و تپسی استفاده می‌کند که اگر راننده آشنا با این اختلال نباشد، در اثر رفتارهای فرد از جمله تکان‌دادن خود یا صندلی راننده، ماشین را نگه می‌دارد و خانواده را پیاده می‌کند. در محیط پارک این افراد مفهوم نوبت و در صف‌ایستادن را یاد نگرفته‌اند. بنابراین احتمال دارد نوبت را رعایت نکنند، موقع سوار و پیاده‌شدن بر وسیله تفریحی دچار آسیب شود یا ارتباط نامناسبی با فرزند کناری بگیرد. یا در مراکز خرید اگر افراد در کنار خانواده بتوانند شرایط را مهیا کنند که بدون صف، خرید را انجام دهد و با فرزند محل را ترک کند، حداقل‌هایی است که ما در جامعه خواهیم داشت.»

 صالح‌غفاری با اشاره به مشکلات خانواده اوتیسمی در محل زندگی خود، آشنایی همسایه‌ها را سبب‌ساز هم‌زیستی بهتر خانواده بیمار و ساکنان مجتمع معرفی کرد و از خانواده‌ها درخواست کرد برای پیشگیری از گم‌شدن این بیماران، نام، نام خانوادگی و کد ملی آن‌ها را در درون لباس آن‌ها یا بدوزند و یا بنویسند تا درصورت بروز مشکل امکان ردیابی آن‌ها از طریق پلیس آسان‌تر باشد. 

 مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران، شماره مشاوره تلفنی 24 ساعته انجمن اوتیسم ایران (48085000-021) را برای کمک به خانواده‌ها اعلام کرد و گفت: « اگر خانواده‌ای از هرکجای ایران با این‌شماره تماس بگیرد و مشکل خود را بگوید، ما تمام شرایط را برای کمک به آن‌ها مهیا می‌کنیم تا تسهیل‌گری لازم بین نهادهای حاکمیتی و انجمن اوتیسم ایران انجام شود.» 

 او همچنین به مردم توصیه کرد در صورت مواجهه با افراد اوتیسمی و به دلیل عدم درک این افراد از خطرات، به سرعت به پلیس 110 یا اولین کلانتری اطلاع دهند. 




لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...