16 بهمن 1403
برخی از بیماران مبتلا به سرطان امروز سرگردان‌اند و در قسمت‌هایی از مسیر تشخیص و درمان حمایت نمی‌شوند
دکتر محمد جهانگیری؛ مدیرعامل مؤسسه خیریه مکسا با بیان اینکه همکاری خیرین و وزارت بهداشت باید تقویت شود، گفت: برخی از بیماران مبتلا به سرطان امروز سرگردان‌اند؛ یعنی در قسمت‌هایی از مسیر تشخیص و درمان رها می‌شوند و آسیب می‌بینند. لذا شبکه ملی سرطان برای این مسئله یک مصوبه داشت که مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان صورت بگیرد و ما امروز پیگیر اجرایی‌شدن این طرح در سراسر کشور هستیم.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، «نشست هم‌افزایی مؤسسات خیریه حوزه سرطان ایران و نظام سلامت» امروز 16 بهمن‌ماه با حضور جمعی از مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اعضای ملی شبکه ملی سرطان و برخی خیرین از استان‌های مختلف در وزارت بهداشت برگزار شد.

 دکتر محمد جهانگیری؛ مدیرعامل مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا) در این نشست بیان کرد: یکی از چیزهایی که باید اطلاع‌رسانی کنیم کارهای خوب خیرین است. باید مشکلات را هم بگوییم، اما کارهای خیریه‌ها نیز باید گزارش شود که مسئولان و مردم بدانند که اگر یک خیّر با یک میلیارد تومان، کار 10 میلیاردی می‌کند، چه ارزشی دارد. خیرین ارزش افزوده‌های زیادی دارند و باید این موضوع اطلاع‌رسانی شود.

 وی در ادامه افزود: در یک تحقیق به این نتیجه رسیدیم که ارزش افزوده خیرین یک به 20 بوده است و دیده‌ایم که مثلاً با 100 میلیارد، دو همت خدمت ارائه شده است. کدام نظام سلامت دنیا این را دارد؟ این الگو چرا به خیریه‌ها برون‌سپاری نمی‌شود؟ باید در ابتدا این را تثبیت کنیم، سپس مطالبه کنیم و بعد قطعاً دوستان وزارت بهداشت از این استقبال می‌کنند. البته اگر نظام شبکه بخواهد در را به‌روی هر طرحی باز کند، این صحیح نیست، اما اگر کاری تثبیت شد، باید از آن استقبال کنند. پس باید ساختارها و روش‌ها را به خوبی بدانیم.

 وزارت بهداشت پیگیر برگزاری چنین جلساتی باشد

 وی در ادامه افزود: اولین وظیفه وزارت بهداشت این است که چنین جلساتی را داشته باشیم تا ساختار نظام سلامت با خیریه‌ها شفا شود و مشخص شود هرکسی چه سهمی دارد. یکجا نیز خیرین طرح می‌آورند و می‌توانیم از آن هم استفاده کنیم. در زنجان، سمنان، اراک و ... کارهای بزرگی انجام می‌شود که در زمینه پیشگری، غربالگری و ... است و الگوهایی ساخته شده است، اما چرا در استان‌های دیگر استفاده نشود؟ وزارتخانه باید در این زمینه کمک کند تا همکاری بین دانشگاه‌ها نیز تسهیل بشود.

 جهانگیری بیان کرد: شبکه ملی سرطان برای این کار یک مصوبه داشت که مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان صورت بگیرد. بیماران امروز سرگردان‌اند؛ یعنی آن‌ها در قسمت‌هایی از مسیر تشخیص و درمان رها می‌شوند که آسیب می‌بینند. پس ما این طرح را مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان نام‌گذاری کردیم. بر این اساس می‌توانیم به عنوان خیریه بگوییم وکیل‌مدافع بیماریم و می‌خواهیم کنار او باشیم. مدیریت ما از جنس این نیست که در همه کارها دخالت کنیم بلکه در زمینه سرطان کمک می‌کنیم. اما اولین چیزی که الزام‌ است اینکه مسیر را درست بشناسیم.

 مدیرعامل مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا) اظهار داشت: یک طرح مطالعاتی خوبی صورت که خیرین هزینه‌اش را پرداخت کردند و در یک دانشگاه نیز به صورت آزمایشی این کار را اجرا کردیم. این شناسایی صورت گرفته است و این داشتۀ شبکه ملی است که به خیریه‌ها و وزارتخانه تقدیم می‌کنیم. ما با خانم دکتر مؤدب‌شعار بیش از 20 جلسه داشته‌ایم که به نیابت از خیرین بوده است. بنابراین، یک سند جامع داریم که 26 گام دارد که آن را در دانشگاه علوم پزشکی قم به صورت آزمایشی اجرا کرده‌ایم و نتیجه آن را بیمه سلامت تأیید کرده است. 

 دو هدف عمده در اقتصاد سلامت

 جهانگیری گفت: یک موضوع نیز بحث مراقبت است. مسیربندی بالینی مراقبت‌ها را می‌خواهیم انجام بدهیم که در این زمینه کار کرده‌ایم. بر این اساس، در حوزه اقتصاد سلامت دو هدف داشته‌ایم؛ کاهش بار بیماری و کاهش بار اقتصادی برای جامعه و دولت. در زمینه کاهش بار بیماری نیز پیشگیری، غربالگری و تشخیص به‌هنگام و دقیق را پیش‌بینی کرده‌ایم. بنابراین این کارها را خیرین کرده‌اند و باید این‌ها را به وزارت بهداشت بگوییم که ما فقط پول و دارو نداده‌ایم، بلکه در جاهایی در تصمیم‌سازی کمک کرده‌ایم. بله، تصمیم‌گیری کار وزارتخانه است اما شبکه ملی سرطان در تصمیم‌سازی کمک کرده است و این داشته در خدمت همه خیرین قرار دارد.

 مدیرعامل مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا) تصریح کرد: موضوع دیگر اینکه، سه اولویت برای خود گذاشته‌ایم؛ اول اینکه بتوانیم کل مدیریت بهینه را در نظام سلامت ایجاد کنیم. ما گفته‌ایم که باید در شبکه بهداشت و درمان چه کاری انجام بدهیم. این طرح آزمایشی را داده‌ایم و تا مرحله قرارداد هم پیش‌رفته‌ایم. هیچ هزینه‌ای هم برای خیرین نخواهد داشت. دوم اینکه روی «آی هلث»، کار کرده‌ایم. حداقل در سال‌های آینده بیش از 50 درصد خدمات باید بر بستر مجازی و هوش مصنوعی باشد. روی این موضوع سرمایه‌گذاری جدی کرده‌ایم و الان جواب داده است و WHO نیز آن را قبول کرده است. اما چرا خودمان از این استفاده نکنیم؟ پس در آی‌ هلث نیز در خدمت هستیم. سومین موضوع نیز اقتصاد سلامت است. اگر این موضوع را نشناسیم، نمی‌توانیم مشکلات خود و دیگران را حل کنیم. در این زمینه کارگروه خوبی تشکیل شده است و می‌توانیم در خدمت دوستان باشیم. در اولین فرصت هم می‌توانیم چند کارگاه آموزشی در این زمینه برگزار کنیم.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...