06 آبان 1402
یک خیریه در انگلستان، بیمارستان آموزشی برای «طب تسکینی» ایجاد می‌کند
 موسسه خیریه «مالی اولیز»(Molly Ollys)   310 هزار پوند به  مشاوران طب تسکینی در بیمارستان کودکان بیرمنگام انگلیس کمک کرده است. این بیمارستان، به زودی به بیمارستانی آموزشی در طب تسکینی کودکان تبدیل خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، اخیراً موسسه خیریه «مالی اولیز»(Molly Ollys)   310 هزار پوند به مشاوران طب تسکینی در بیمارستان کودکان بیرمنگام انگلیس کمک کرده است. این بیمارستان، پس از ایجاد نقش‌های جدید که توسط خیریه «مالی اولیز» تأمین می‌شود، به بیمارستانی آموزشی در طب تسکینی کودکان تبدیل خواهد شد. این کمک مالی، دو سال آموزش و دو برابر تعداد نقش­‌های موجود را پوشش می‌دهد. این موسسه خیریه از کودکان مبتلا به بیماری­‌های حاد حمایت می­‌کند.

 این موسسه خیریه  که در سال 2012 راه‌اندازی شده است، می­‌گوید در سراسر کشور انگلیس کمبود 60 مشاور در زمینه طب تسکینی کودکان احساس می­‌شود. 

 طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت، مراقبت­‌های حمایتی و تسکینی رویکردی است که به بهبود کیفیت زندگی بیماران و خانواده آنان در مواجهه با مشکلات ناشی از بیماری‌های تهدیدکننده حیات می‌پردازد. این مراقبت‌ها به تشخیص و کنترل چالش‌های جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی در بیمار و خانواده می‌پردازد. از سوی دیگر، سازمان جهانی بهداشت مؤلفه‌های اصلی در کنترل سرطان را پیشگیری، تشخیص زود­هنگام، درمان و مراقبت‌های حمایتی و تسکینی معرفی می‌کند. مراقبت­‌های حمایتی و تسکینی از لحظه تشخیص بیماری، برای کاهش درد و رنج جسمی و روحی بیمار و عوارض ناشی از درمان بیماری با هدف افزایش کیفیت زندگی به کمک بیمار و خانواده او می‌آید. این مراقبت‌ها به‌هیچ‌وجه جایگزین مراقبت‌های علاجی نیست بلکه به عنوان مکمل درمان‌های افزایش‌دهنده طول عمر، اثربخشی این درمان‌ها را افزایش می‌دهد.

 از نظر سازمان جهانی بهداشت، مراقبت‌های حمایتی و تسکینی نیاز فوری و مبرم بیماران صعب‌العلاج، به ویژه مبتلایان به سرطان در سراسر دنیاست. این نیاز به ویژه در کشور‌هایی که بخش زیادی از بیماران صعب‌العلاج در مراحل پیشرفته بیماری شناسایی می‌شوند و درصد بهبودی بیماری‌ها در آنها پایین­‌تر است، بسیار پراهمیت است. مراقبت‌های حمایتی تسکینی، باید به عنوان تکمیل‌کننده نظام سلامت در تمامی مراحل مراقبت ارائه شود.

 این خدمات، به صورت مراقبت‌های جامعه­‌محور و منزل­‌محور، در قالب بخش خصوصی و دولتی و منطبق بر خصوصیات و نیاز‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی هرکشور ارائه می‌شود. بیماران مبتلا به سرطان برای دریافت مراقبت­‌های حمایتی و تسکینی اولویت دارند و ارائه این مراقبت‌ها باید همگام با خدمات مربوط به پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان سرطان و برای هر دو گروه کودکان و بزرگسالان انجام پذیرد. مخاطبان اصلی مراقبت‌های حمایتی و تسکینی سه گروه بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن با تاثیر زیاد بر کیفیت زندگی، خانواده بیماران و مراقبان آن‌ها و پرسنلی هستند که در تعامل مستقیم با بیماران صعب‌العلاج قرار دارند.

 در ایران نیز طی ۱۰سال گذشته، مکسا (موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان) به عنوان بزرگ‌ترین و حرفه‌ای‌ترین همکار نظام سلامت در موضوع مراقبت‌های حمایتی و تسکینی سرطان کشورمان، خدمات رایگان خود را به بیش از ۲۳ هزار  بیمار مبتلا به سرطان و خانواده‌ آنان ارائه کرده است. مکسا در حال حاضر امکان دسترسی به مراقبت‌های حمایتی و تسکینی رایگان را برای بیماران مبتلا به سرطان در شهر‌های تهران، اصفهان، مشهد، قم، کرمان، کاشان و به تازگی اهواز فراهم کرده است. خدماتی که در کلینیک سرپایی و بخش بیمارستانی و همچنین توسط شبکه مراقبت ‌در‌ منزل و مرکز راهنمایی و پاسخگویی ارائه می‌شود. همه‌ هزینه‌های مکسا با کمک نیکوکاران تامین می‌شود.

منابع: موسسه خیریه مالی اولیز Molly Ollys، mollyolly.co.uk

موسسه خیریه مکسا، macsa.ir

گزارش از دکتر مینا خاکی


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...