به گزارش اختصاصی پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، سیصد و سی و نهمین جلسۀ هیئتمدیرۀ مجمع خیرین کشور، چهارشنبه 21 آذرماه با حضور اعضای هیئتمدیره، مشاوران و جمعی از مهمانان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، مهندس حبیبالله بوربور؛ رئیس هیئتمدیره مجمع خیرین کشور بر ضرورت پیگیری این مجمع برای همافزایی در زمینه پیشگیری از بیماریها تأکید کرد و مقرر شد با محوریت آقایان محمدحسین رضایی و دکتر حسین بدخشان نشست مشترکی با دکتر عزیزی از متخصصان برجسته نظام سلامت برگزار شود و نتایج آن به مجمع خیرین کشور ارائه گردد.
در ادامه دکتر محمد جهانگیری؛ مدیرعامل مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا) به عنوان مهمان این جلسه به ارائه توضیحاتی دربارۀ طرح جامعی که این مؤسسه برای پیشگیری و کنترل سرطان در سطح کشور ایجاد کرده است پرداخت. جهانگیری اظهار کرد: سالانه 19.3 میلیون نفر در دنیا به سرطان مبتلا میشوند. در ایران نیز 131 هزار نفر سالانه به سرطان مبتلا میشوند و 80 هزار مورد از این افراد فوت میکنند. این نشان میدهد که بیش از 50 درصد از مبتلایان به سرطان متأسفانه فوت میکنند. اما برخلاف آنچه گفته میشود که سونامی سرطان در ایران آمده وضعیت سرطان نگرانکننده نیست و از میانگین بسیاری از کشورها پایینتر است.
وی افزود: البته 10 یا 20 سال آینده وضعیت ایران احتمالاً نگرانکننده خواهد شد؛ زیرا با تغییر هرم سنی و پیرتر شدن جمعیت ابتلا به بیماریها از جمله سرطان بروز و ظهور بیشتری خواهد داشت و فشارهای اقتصادی و اجتماعی زیادی به جامعه وارد خواهد کرد؛ لذا از حالا باید برای پیشگیری از بیماریها به خصوص سرطان برنامهریزی داشت. ضمن اینکه از تحولات دیجیتالی در حوزه سلامت نیز نباید عقب بمانیم؛ چراکه تا سال 2027، 65 درصد تعاملات بیماران و جامعه پزشکی در کشورهای توسعهیافته مبتنی بر فضای مجازی و هوش مصنوعی خواهد بود.
مدیرعامل مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا) اظهار کرد: در این راستا مؤسسه مکسا با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نهادهای مختلف طرح «مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان» را با دو هدف کاهش بار بیماری سرطان و کاهش بار اقتصادی سرطان پیریزی کرد و از برجستهترین متخصصان در حوزه آیتی و پزشکی بهره گرفت. این طرح به طور آزمایشی در دانشگاه علوم پزشکی قم با موفقیت اجرا شد و قرار است در چندین استان دیگر نیز اجرایی شود. در این مسیر مشارکت سازمانهای مردمنهاد، خیرین و خیریهها ضروری است و در طرح نیز پیشبینی شده است.
جهانگیری دربارۀ اهم فعالیتها و اقدامات کلیدی در طرح بیان کرد: مطالعه تطبیقی بیش از 50 برنامه ملی کنترل سرطان، طراحی مدل مفهومی نظام یکپارچه و ادغامیافته، مدیریت ارائه خدمات جامع سلامت، آمادهسازی پلتفرم یکپارچه مدیریت و راهبری بیماران، پیادهسازی دیجیتال روشهای علمی مسیربندی بالینی و توسعه پلتفرم دیجیتال در تشخیص، درمان، پیگیری و مراقبتهای پس از درمان، برنامهریزی برای اجرای سیستم خودمراقبتی در سرطان، پیادهسازی هوش مصنوعی در تشخیص سرطان سینه، آموزش و توانمندسازی، طراحی و اجراییسازی سیستم ارجاع، تدوین و اجرای سیستم ارزیابی اجرایی و نظارتی، ایجاد مرکز شبانهروزی برای پاسخگویی به بیماران توسط پزشکان، مشارکت و حمایتطلبی از ذینفعان کلیدی دولتی و عمومی غیردولتی، خیریهها و بخش خصوصی و کسب نظر صاحبنظران و نخبگان و مراجع علمی سلامت از مهمترین اقدامات در طرح هستند.
وی دربارۀ نتایج اجرای آزمایشی این طرح در استان قم نیز گفت: کاهش مدت زمان صرفشده برای تهیه و ارائه گزارشات ماموگرافی، افزایش ظرفیت ارائه خدمت به پنج برابر، کوتاهترشدن زمان ارائه خدمت با تهیه برخی از تجهیزات مورد نیاز بیماران مانند سوزن بیوپسی که باعث طولانی شدن فرایند درمان میگردید، کاهش مدت زمان بستری بیماران با ارائه خدمات در منزل و کاهش ترددهای غیرضروری بیماران از جمله دستاوردهای اجرای طرح مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان بوده است.
نذر تخصص در دانشگاههای علومپزشکی شهیدبهشتی تهران و چهارمحال و بختیاری
در بخش دیگری از این جلسه مقرر شد دکتر حسین بدخشان و خانم دکتر ریاضی پیگیریهای لازم را جهت مشارکت دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی تهران و چهارمحالوبختیاری در طرح «نذر تخصص» (ارزیابی سلامت و غربالگری دانشآموزان) انجام دهند. خانم دکتر ریاضی دربارۀ پیگیری این طرح اظهار کرد: 40 مدرسه در ناحیه شش منطقه 16 شهرداری تهران با همکاری آموزش و پرورش هماهنگ شده است ظرف دو ماه طرح نذر تخصص در آنها طی ماه دی و بهمن اجرایی شود. همچنین کل مدارس ورامین نیز به زودی وارد طرح خواهند شد. دکتر بدخشان نیز تأکید کرد: بعد از ارزیابی دانشآموزان بیشک تعدادی از آنها نیاز به درمان خواهند داشت. ما از حالا باید مراکزی را برای درمان شناسایی و آنها را به جمعیت هلال احمر که محور اجرای نذر تخصص است متصل کنیم.
پیگیری ایجاد شعب استانی مجمع خیرین کشور
در ادامه این جلسه مقرر شد زمانبندی ایجاد شعب استانی مجمع خیرین کشور توسط دکتر بدخشان و مرتضی سلیمی (نماینده جمعیت هلال احمر در هیئتمدیره مجمع خیرین کشور) اعلام شود تا در مدت کوتاهی (ترجیحاً تا پایان سال) در تمام استانهایی که مجمع خیرین وجود ندارد، مجمع خیرین ایجاد شود. همچنین دکتر محسن ولیئی و مرتضی سلیمی موظف شدند تا نسبت به عملکرد مجامع خیرین استانها طی دو سال اخیر گزارشی تهیه کنند.
دیدگاه خود را بنویسید