به گزارش اختصاصی پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، نشست خبری با موضوع ایدز، چهارشنبه 7 آذرماه در محل انجمن احیا برگزار شد.
در ابتدای این نشست، زهرا حاجیزاده؛ مدیرعامل انجمن احیاء، هدف از این نشست خبری را آگاهیبخشی درباره HIV و ایدز، در آستانه روز جهانی ایدز دانست و تأکید کرد: تلاش ما این است که ننگ و استیگما را نسبت به بیماران مبتلا به HIV از بین ببریم.
خسرو منصوریان؛ بنیانگذار انجمن احیاء ارزشها و انجمن توانیاب نیز در ابتدای این نشست، پس از ذکر مقدمهای درباره چگونگی تأسیس انجمن احیا و دستاوردهای آن، گفت: با توجه به اینکه شیوع HIV و HPV در سنین 18 تا 25 سال بیشتر شده است، اگر این دو بیماری، پیشگیری و کنترل نشوند، فاجعه به بار میآید.
وی اضافه کرد: باید با توجه به فرهنگ ملی خودمان، ننگ و استیگما را نسبت به بیماران مبتلا به HIV از بین ببریم و نباید کاری کنیم که زندگی برای افراد مبتلا به این بیماری، بیش از آنچه بخاطر بیماری تحمل میکنند، سختتر شود.
تحولات درمانی در زمینۀ HIV
در ادامه دکتر لادن عباسیان؛ رئیس مرکز تحقیقات ایدز با اشاره به وضعیت مبتلایان به ویروس HIV در ایران گفت: طبق آخرین آمار ۱۴۰۳، تست ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفر مثبت شده است اما تخمین زده میشود که ۴۴ هزار نفر در کشور HIV مثبت داشت باشند.
وی با بیان اینکه مراکز حمایتی و درمانی HIV عملکرد خوبی در کشور داشتهاند، اظهار کرد: عملکرد این مراکز را باید برای رسانهها تبیین کنیم و رسانهها نیز آن را به مردم منتقل کنند. برای مثال در باشگاه یاران مثبت، آموزشهای بسیار خوبی به مردم ارائه میشود.
عباسیان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تحولات خوبی در زمینۀ HIV ایجاد شده، گفت: درمانهای خوراکی در ایران جزء بهترین درمانهای دنیا، با داروهای کم و عوارض کم است. بسیاری از افراد مبتلا به HIV درمان میشوند و دیگر ویروس را انتقال نخواهند داد.
همه ما در معرض HIV هستیم
در ادامه، متین بازرگانی؛ کارشناس اچ آی وی دانشگاه تهران گفت: HIVیک بیماری عفونی است و اگر کنترل شود به ایدز تبدیل نخواهد شد. همه ما خون داریم و لذا در معرض ابتلا به HIV هستیم لذا باید با اطلاعرسانی نسبت به پیشگیری و همزمان نسبت به انگزدایی اقدام کنیم.
بازرگانی با اینکه دفاتر مشاوره رایگان در مراکز بهداشتی دولتی راهاندازی شده است، گفت: پرسنل این مراکز کاملاً مجرب هستند و مراجعین برای دریافت خدمات حتی نیاز به ارائه کارت ملی نداشته و بیماران تنها با یک کد شناسایی میشود. در یکی از مراکز درمانی دانشگاه تهران نیز خدمات دندانپزشکی رایگان به بیماران اچ آی وی ارائه میشود.
بازرگانی با اشاره به شعار هفته ایدز گفت امسال پویش من هم تست میدهم از ۲۰ ابان تا ۲۰ آذر اجرا میشود و در این زمان آموزشهای لازم در مدارس، دانشگاهها و مراکز عمومی به مخاطبین داده میشود.
در پیشگیری از ایدز، دستمان برای کار جدی بسته است
در ادامه این نشست، حمید پیروی؛ مسئول مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی گفت: متأسفانه سلامت با سیاست آمیخته شده و در زمینۀ پیشگیری از HIV و ایدز نمیتوانیم کار جدی کنیم.
وی با ذکر مثالهایی تفصیلی از موانعی که در راه آگاهیبخشی نسبت به ایدز وجود دارد، افزود: طبق برنامه وزارت بهداشت باید تا پایان سال 98، 100 درصد دانشجویان نسبت به HIV و ایدز آموزش ببینند اما محقق نشد. پیروی بر ضرورت مطالبهگری رسانهها نسبت به آگاهیبخشی در زمینه ایدز تأکید کرد.
وحید جهانمیرینژاد؛ پزشک و محقق حوزه اچ آی وی نیز با اشاره به شعار امسال هفته ایدز با عنوان انتخاب مسیر درست گفت: دراین شعار به حقوق همه افراد که رفتار های پرخطرداشتند توجه شده است.
وی افزود: میزان انتقال ویروس اچ آی وی در بین مردانی که رفتارهای پرخطر با سایر مردان دارند ۲۷ درصد بیشتر است و باید در این زمینه آگاهی عمومی جامعه بالا رود.
متاسفانه تاکنون رویدادهای موثری در ارتباط با اچ ای وی در کشور برگزار نشده و صرف برگزاری جشنواره های مناسبتی و اهدا جوایز به افراد خاص کمکی در کاهش استیگما و انگ اجتماعی ناشی ازاین بیماری نمی کند. اقدامات رسانه ای مانند انتشار اطلاعات ،ساخت فیلم ، سریال، نمایش ، انیمیشن و…. میتوانند تاثیر زیادی درپیش گیری کنترل و تشویق برای درمان بیماران اچ ای وی داشته باشند.
در پایان، سخنرانان به سؤالات حاضران پاسخ گفتند.
دیدگاه خود را بنویسید