05 آبان 1403
خیریه‌های «بهنام دهش‌پور» و «شمس» برگزیدگان دومین جایزه مکسا شدند
در مراسم اختتامیه کنگره «کنسر ژنومیکس»، جایزۀ مکسا به پاس سال‌ها خدمت در حوزۀ مسئولیت‌پذیری اجتماعی و مبارزه با سرطان، به دو تشکل مردم‌نهاد و موسسه خیریه فعال در حوزه سرطان اهدا شد. خیریه‌های «بهنام دهش‌پور» و «شمس» برندگان این جایزه شدند.

  به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، مراسم اختتامیه کنگره بین‌المللی «کنسر ژنومیکس» که با موضوع سرطان در ایران فعالیت می‌کرد، عصر جمعه 4 آبان‌ماه در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.

 دکتر مصطفی قانعی؛ رئیس این کنگره در سخنانی اظهار کرد: مسائل مختلفی در این کنگره مطرح شد از جمله اینکه چگونه مسائل علمی که در اینجا مطرح می‌شود را در کشور اجرایی کنیم. شبکه ملی سرطان جلسات متعددی را برای ورود این فناوری‌ها به حوزه سرطان برگزار کرد. زمانی سختی کار مشخص می‌شود که تصمیم بگیریم نتایج یک کنگره را عملی کنیم و سخت‌تر از همه، زمانی است که تصمیم می‌گیریم اجزای یک کشور را جهت پیاده‌کردن مطالب عملی در آن هماهنگ کنید. از امروز تا سال آینده رسالت کنگره این است که پابرجا بماند و مطالبی که در این کنگره بیان شد را حمایت، تجاری و اجرایی کند و این کار سختی است. گزارش نهایی از نتایج این کنگره در نشست بعدی که در اصفهان برگزار خواهد شد، ارائه می‌شود. 

 وی افزود: آنچه که سال گذشته در کنگره بصورت ایده بیان شد، امسال اجرا شد و نتایج آن در بیماران ظاهر شد بنابراین کسانی که کنگره را همراهی می‌کنند یک روند پیشرفت را مشاهده می‌کنند و چیزی که جوانان می‌توانند از این کنگره برداشت کنند این است که نقش خودشان را در آنچه که اساتید بیان کردند و آنچه که باید پیاده شود پیدا کنند. قطعا شنونده بودن به بالا رفتن سطح علمی کمک می‌کند اما نقش‌آفرین بودن سطح بالاتری از شنونده بودن است. 

 قانعی ادامه داد: اگر هر کسی که امروز در این کنگره است خودش را تعریف کند یعنی با خودش بگوید که من چه نقشی در این کنگره برای بیماران سرطانی و بیمارانی که درمانی برای آن‌ها تا امروز یافت نشده می‌توانم با علم و فناوری ایفا کنم، یک خیز ماندگار ایجاد خواهد شد و اثر آن تت‌ سالیان سال و تا زمانی که فناوری بهتری بیاید خواهد ماند و خداوندی که شاهد، ناظر و حاکم است به افرادی که تصمیم می‌گیرند عمل بیاموزند و علمشان را به عرصه عمل برسانند پاداش خواهد داد لذا هرجا شما می‌بینید که از عالِم تمجید می‌شود و می‎گویند قلمش از خون شهید بالاتر است، بدانید که بخاطر این است که عالم به انسانیت خدمت می‌کند.

 رئیس کنگره کنسر ژنومیکس تصریح کرد: بهترین موفقیت ما در برگزاری این کنگره این است که ببینیم چه سهمی از شما وارد عرصه دانش عملی شده‌اید و امیدوارم با حمایت‌هایی که در کشور ما صورت می‌گیرد بتوانید نقش خودتان را در ورود فناوری‌ها، پیشگیری از این بیماری و درمان آن ایفا کنید. این شاخص به عنوان خروجی این کنگره پیگیری خواهد شد. همیشه در کنگره‌ها شاخص‌هایی مانند تعداد ثبت نام کنندگان، شرکت‌کنندگان و… درنظر گرفته می‌شود اینها شاخص‌های خوبی است اما مهمترین شاخص این است که تا چه اندازه افراد علاقه‌مند شدند در این حوزه گام بردارند.

 وی عنوان کرد: تمام همکاران در نشست ها از موفقیت هایشان صحبت کردند اما کاش از سختی های مسیرشان هم صحبت می‌کردند تا افراد بدانند با تحمل چه سختی‌هایی پزشکان پابرجا مانده‌اند و کار می‌کنند. داستان استقامت پزشکان از داستان علمی آن‌ها بالاتر و ارزشمندتر است و پزشکان این استقامت را مدیون این نکته هستند که هیچ چیزی را مانع قلمداد نمی‌کنند و اگر روزی خواستیم بفهمیم که بزرگ شده ایم یا نه باید ببینیم که آیا موانع کوچک ما را ناامید می‌کند یا نه. امیدوارم در سال‌های آینده شاهد ارائه‌های مفید شما در حوزه کنسر ژنومیکس باشم.

 در ادامه، دکتر پرویز کرمی؛ دبیر تجاری‌سازی کنگره در خصوص اقدامات تجاری‌سازی که در کنگره CG2024 صورت گرفته، گفت: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران بزرگترین اکوسیستم فناوری و نوآوری حداقل در منطقه منا محسوب می‌شود و این حرف مستند است. کنگره در بخش تجاری‌سازی، استمراری عمل می‌کند. در حوزه توانمندسازی نیروی انسانی وارد شدیم و به توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری و استارتاپ‌هایی که در حوزه سرطان و ژنومیکس هستند، کمک می‌کنیم. رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در در این زمینه مد نظر داریم و از طریق می‌خواهیم با خلق راه‌حل‌های فناورانه، چالش‌ها و مسائل کشور را حل کنیم.

صندوق نوآوری ویژۀ سرطان را تأسیس خواهیم کرد

 دبیر تجاری‌سازی کنگره کنسر ژنومیکس افزود: با کمک دوستان به ویژه آقای دکتر قانعی، صندوق ویژه سرطان را تشکیل خواهیم داد. دانشگاه‌هایی در سطح بین‌المللی داریم، قوانین مترقی در وضع اقتصاد دانش‌بنیان داریم و مهم‌تر از همه نیروی انسانی خوبی داریم. خیلی از کشورها به نیروی انسانی ما چشم‌داشت دارند اما ما از این نیرو بهره‌مند هستیم و این واقعاً مایۀ خوشحالی است. 

 کرمی گفت: حدود ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در حوزه های مختلف داریم و از این طریق می‌توانید تبدیل تهدید به فرصت انجام دهیم. سالانه حدود ۱۴۰ هزار میلیارد تومان در زمینه سرطان و بیماران سرطانی هزینه می‌کنیم. ما یک بازار ۱۴۰ همتی داریم که از یک طرف بر روی بودجه کشور آوار شده و از طرف دیگر می‌تواند در این کسب و کارها به ما کمک می‌کند. ۲۰ شتاب دهنده جهت اینکه بتوانیم دوره توانمندسازی برای تیم های منتخب خودمان برگزار کنیم و همچنین این روند را در طول سال ادامه دهیم به ما کمک کردند.

 وی ادامه داد: کمیته تجاری سازی از طریق جریان سازی و شبکه سازی کار را آغاز کرد. در اوایل کار چندان استقبال نشد اما با کمک شتاب دهنده ها و مراکز نوآوری تخصصی حوزه سلامت به پیشرفت خوبی در این زمینه رسیدیم و لازمه این پیشرفت یک شبکه سازی و جریان سازی بود که صورت گرفت‌.با تمام مراکزی که در بخش دولتی و خصوصی وجود داشتند و می‌توانستند به کنگره مخصوصا در بخش تجاری سازی کمک کنند وارد مذاکره شدیم و این روند را ادامه دادیم و در نهایت بدلیل یکسری خلا های قانونی جلسه های مختلفی را با شرکت های بیمه برگزار کردیم .

 دبیر تجاری‎سازی کنگره کنسر ژنومیکس اظهار کرد: یک جشنواره تحت عنوان از ایده تا استارتاپ پیشنهاد دادیم و عملیاتی کردیم و یک گروهی را با کمک شتاب‌دهنده‌های تخصصی با محورهای پیشگیری و پیش‌آگاهی، غربالگری و تشخیص، هوش مصنوعی، درمان شخصی‌سازی‌شده، مراقبت‌های سرطانی، نانو فناوری و خدمات تامین مالی و جمعاً ۷۰ ایده‌ای که قابل ارزیابی بود به کنگره ارسال شد و از میان آن‌ها ۱۵ تیم در یک دسته و ۷ تیم دیگر در جای دیگر مورد رضایت و ارزیابی قرار گرفت. کنگره قرار نیست به یک جلسه ختم شود بلکه به صورت استمراری ادامه خواهد داشت. کنگره کنسر ژنومیکس یک بهانه‌ای بدست ما داد که بتوانیم فراخوان دهیم و وارد آن ۲۰ شتاب‌دهنده و مرکز نوآوری شویم و نهایتاً از این طریق یک گام کوچک برداریم.

علی مهرابی بهار دبیر مسئولیت‌پذیری اجتماعی کنگره در این نشست گفت: حداقل زمانی که برای کار و انجام پژوهش در حوزه مسئولیت اجتماعی نیاز ۲۵ تا ۳۰ سال است. سه واژه وجود دارد که در تمدن سازی در سراسر جهان نقش ایفا می‌کند و هر کدام کمتر از یک دهه به طول نمی انجامد در اولین مرحله و در واقع اولین کلمه دولت چینی است که در این زمان دولت ها شکل می‌گیرد واژه دوم ملت چینی است. در نهایتا اگر در این دو مرحله یعنی دولت چینی و ملت چینی موفقیتی حاصل شود به مرحله سوم یعنی سیستم چینی ورود خواهند کرد. 

 وی افزود: در ایران ما در مرحله سیستم چینی هستیم. دولت عراق که همسایه ما است در مرحله دولت چینی است و در کشور افغانستان هنوز مرحله ملت چینی شکل نگرفته است.شما در این کنگره حاضر شدید تا سرمایه علمی خود را افزایش دهید .همچنین سرمایه گذاری کردید تا عمل را توسعه دهید.

 دبیر مسئولیت پذیری اجتماعی کنگره کنسر ژنومیکس ادامه داد: سرمایه اجتماعی بسیار مهم است کشوری که سرمایه اجتماعی دارد و می‌تواند سرمایه اجتماعی تولید کند می‌تواند موفق عمل کند.سرمایه اجتماعی از فرد شروع می‌شود. در دوسالی که از برگزاری کنسر ژنومیکس گذشته ما سعی کردیم تمام نهاد را به سرمایه‌ اجتماعی وارد کنیم و برای شخص یک سبک زندگی سالم تعریف کردیم. و این سبک زندگی سالم ایرانی - اسلامی است که البته استانداردهای بین‌المللی نیز در آن رعایت شده است.

 مهرابی بهار گفت: سامانه خود مراقبتی را افتتاح کردیم. کنسر ژنومیکس وظیفه دارد به خیریه‌ها و نهادها از نظر علمی کمک کند. سازمان‌های مردم‌نهاد هم وظیفه دارند شبکه ارتباطی خود را فعال کنند تا بتوانند حمایت ها را انجام دهند و یکی هم اینکه از دولت مطالبه گری کنند.نمی‌توانیم به بیماران سرطانی بدون کمک حاکمیت کمک کنیم و نهادهای مردمی باید به این نکته توجه کنند.سلبریتی ها در سرمایه اجتماعی خیلی تاثیر گذار هستند و اگر بتوانیم با سلبریتی ها کار کنیم بسیار خوب و مهم است. انشالله در سال آینده بتوانیم در کنگره به بخش آموزش و پرورش و دانش آموزان بیشتر توجه کنیم و نگرانی هایی کا در حوزه آموزش و پرورش وجود دارد را کاهش دهیم.

  وی تاکید داشت: مکسا خیریه‌ای است که در زمینه کمک به بیماران سرطانی بسیار فعال است و همکاری با این خیریه برای بنده افتخار بزرگی است. مکسا نیز جایزه‌ای ملی و بین‌المللی برای خیریه‌ای که بیشترین کمک را به بیماران سرطانی داشته است، در نظر گرفته است. در سال گذشته این جایزه به شخص تعلق گرفت اما امسال قرار است به شکل نهادی تعلق بگیرد. از میان ۶۸ خیریه فعال در حوزه سرطانی ، دو خیریه «شمس» و «بهنام دهش‌پور» برنده جایزه مکسا در دومین کنگره ملی و بین المللی کنسر ژنومیکس هستند.

برندگان جوایز دیگر:

دکتر محمدرضا عباس‌زادگان؛ فلوشیپ ژنتیک مولکولی از ان ای اچ آمریکا و دکترای تخصصی ژنتیک سرطان از دانشگاه آریزونا برنده جایزه پرفسور ملک‌زاده در دومین کنگره ملی و بین المللی کنسر ژنومیکس  شد.

 سودابه داوران؛ عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برنده چهارمین جایزه فرزانه در دومین کنگره ملی و بین المللی کنسر ژنومیکس شد.

 آذین علیزاده برنده عضو هیئت علمی موسسه قلب شهید رجایی  تهران برنده جایزه و لوح تقدیر جهت زحمات فراوان در رشته کاردیوانکولوژی شد.

 همچنین تمام حامیان مالی دومین کنگره ملی و بین‌المللی کنسر ژنومیکس نیز جایزه‌ای به پاس حمایت‌ها و زحماتشان دریافت نمودند.

گزارش از مهسا احمدی


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...