چشم‌پزشک گیلانی ملک 400 میلیاردی خود را به نظام سلامت هدیه کرد
دکتر محمدصادق پیروز لاهیجی، چشم‌پزشک باسابقه گیلانی که کارهای خیر فراوانی را در کارنامه خود ثبت کرده است، اخیراً یکی از املاک خود در میدان آرژانتین تهران را که چهارصدمیلیارد تومان ارزش داشت، به نظام سلامت کشور هدیه کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، در تاریخ خیریه و کارهای نیکوکارانه، اسامی بسیاری از پزشکان سرآمد ایرانی را می‌توان یافت که با تخصص یا اموال و املاک خود، در راه خیر گام نهاده‌اند. دکتر محمدصادق پیروز لاهیجی یکی از این افراد است که با ایثار و بصیرت، گام‌های بزرگ و تأثیرگذاری در پیشبرد امر آموزش پزشکی و بهداشت و درمان شهروندان در جای جای ایران برداشته است. در ادامه ضمن بیان شرح حال کوتاهی از این پزشک نام‌آور، به گوشه‌ای از کارهای خیر او اشاره می‌کنیم.

زندگینامه نیکوکار لاهیجی؛ از مدرسه تا دانشگاه

دکتر محمدصادق پیروز لاهیجی، متولد 14 خرداد 1302 در شهر لاهیجان است. او دوره دبستان را در زادگاهش، در مدارس «اکبریه» و «حقیقت» به اتمام رساند اما به دلیل این‌که در آن زمان هنوز در لاهیجان دبیرستان نبود، برای ادامه تحصیل به «دبیرستان شاپور» رشت رفت. پس از طی دبیرستان، در سال 1319 به عنوان دانشجو وارد دانشگاه علوم پزشکی تهران شد. در سال 1325 دوره پزشکی عمومی را به پایان رساند و کار طبابت را شروع کرد. در سال 1330 نفر اول آزمون دستیاری چشم پزشکی شد. مدتی نیز رهسپار انگلستان شد و در بیمارستان «مورفیلد» لندن به تحقیق و پژوهش پرداخت. از جمله استادان او می‌توان به نام‌های پرآوازه‌ای چون پروفسور شمس، دکتر باستان، دکتر علوی، دکتر ضرابی، دکتر مرتضی کنی، پروفسور سمیعی، دکتر قریب، دکتر گیتی، دکتر عزیزی، دکتر اقبال و اشاره کرد.

 پیروز لاهیجی از سال 1337 کار خود را به عنوان عضو هیئت علمی و آموزشی با سمت رئیس درمانگاه در بیمارستان فارابی شروع کرد و در زمان فعالیتش دو بار به سمت مدیرگروه چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران انتخاب شد. از تاریخ 12بهمن 1362 برای دو سال عضو هیئت ممیزه دانشگاه تهران و از 14 مهر 1357 به مدت 10 سال دبیر انجمن چشم‌پزشکی ایران بود و از 28 آبان 58 تا هنگام بازنشستگی، سمت دبیر هیئت ممتحنه و ارزشیابی رشته تخصصی چشم‌پزشکی سراسری را داشت. همچنین عضو انجمن چشم‌پزشکی بریتانیا و انجمن چشم‌پزشکی فرانسه بود. 

 این پزشک حاذق در تاریخ اول اردیبهشت 1367 و بعد از 36 سال و 8 ماه و 21  روز کار علمی و آموزشی در دانشگاه تهران و بیمارستان فارابی بازنشسته شد. استاد پیروز لاهیجی را پزشکی نمونه در ایران و جهان می‌دانند که ثمره فعالیت هفتاد ساله‌اش در کارهای علمی، درمانی و تحقیقاتی، او را به شخصیتی منحصر‌به‌فرد و اثربخش در پزشکی ایران و جهان تبدیل کرده است. دریافت نشان «چشم‌پزشکی ایران»، تندیس «چشم‌پزشکی» در کنگره دوازدهم چشم‌پزشکی ایران و انتخاب به عنوان «پزشک نمونه سازمان نظام‌پزشکی ایران» بخشی از افتخارات اوست. 

پیروز لاهیجی و ورود به عرصه کار خیر

 بخشی از کارهای عام‌المنفعه پیروز لاهیجی در تهران و شماری از آن‌ها در زادگاهش گیلان به ثمر رسیده‌ است. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های این کارهای خیر، اختصاص آن‌ها به آموزش و ابعاد مختلف امور مرتبط با بهداشت و درمان است. کمک به توسعه بیمارستان چشم‌پزشکی فارابی از جمله مهمترین اقدامات پیروز لاهیجی است. همچنین این پزشک نیکوکار لاهیجی در زمان حیات خود، همه اموال و دارایی‌های خود را به دانشگاه علوم پزشکی گیلان هبه کرده و از آن‌ها خواسته است که این اموال در راه آموزش علوم پزشکی و نظام بهداشت و درمان لاهیجان مصرف گردد.

 از سوی دیگر، پیروز لاهیجی اخیراً در اقدامی جالب‌توجه، یکی از املاک خود در تهران را که زمینی به مساحت 460 متر مربع در محله میدان آرژانتین است و بنابر نرخ‌گذاری‌های اولیه بالغ بر چهار هزار میلیارد ریال (چهارصد میلیاردتومان) ارزش دارد، پس از طی مراحل قانونی به نام دانشگاه علوم پزشکی گیلان ثبت کرده‌ است. از دیگر کارهای خیر صورت‌گرفته توسط این استاد پیشکسوت، می‌توان به ساخت سرای سالمندان و اهدای زمین برای ساخت بیمارستان «پیروز» لاهیجان اشاره کرد. در کارنامه کارهای خیر دکتر پیروز لاهیجی، ساخت مدرسه، درمانگاه و بیمارستان‌های دیگر نیز به چشم می‌خورد. 

لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...