27 شهریور 1403
نیم‌قرن تلاش‌ خیریۀ «آنتونی نولان» در حمایت از بیماران سرطانی انگلستان
خیریه «آنتونی نولان» در انگلیس، سابقه‌ای 50 ساله در زمینه حمایت از بیماران سرطان خون دارد و اکنون به مرجعی قابل اعتماد برای اهدای سلول‌های بنیادی تبدیل شده است. در حال حاضر حدود 9 میلیون نمونه آماده برای اهدا در بانک‌های این خیریه وجود دارد و هنرمندان بسیاری هم از آن حمایت می‌کنند.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، مؤسسه خیریه «آنتونی نولان» سابقه‌ای پنجاه ساله در زمینه رسیدگی به بیماران سرطان خون دارد. این خیریه علاوه‌بر حمایت از بیماران سرطانی برای اهدای سلول‌های بنیادی نیز پویش‌ها و فعالیت‌های مختلفی را برگزار می‌کند. داستان این خیریه از سال 1974 آغاز شد؛ زمانی که «شرلی نولان» به‌ خاطر  پسر سه‌‎ساله‌اش «آنتونی» که نیاز فوری به پیوند مغز استخوان داشت، این خیریه را تأسیس کرد تا اهداکنندگان را با افرادی که نیاز مبرم به پیوند دارند مرتبط کند.

 خیریۀ نولان ابتدا بانکی اطلاعاتی از کسانی که تمایل به اهدای سلول داشتند را به وجود آورد و با گذشت چند دهه فعالیت، اینک به مرحله‌ای رسیده است که انجام تحقیقات و ارائه حمایت‌ها از بیماران سرطان خون و درمان اختلالات خونی را در کارنامه خود دارد. این خیریه به طور متوسط، روزانه به سه بیمار، سلول‌های بنیادی هدیه می‌دهد و با انجام تحقیقاتی در سطح جهان در مورد تطابق و پیوند سلول‌های بنیادی، به دنبال راهکارها و پیشرفت‌های جدیدی در این عرصه است.

 در انگلستان روزانه حدود 14 نفر به بیماری سرطان خون مبتلا می‌شوند؛ بنابراین حیطه فعالیت خیریه نولان توجه بسیاری از مردم را در این کشور به خود جلب کرده است. زمانی که این خیریه برای اهدای پیوند مغز استخوان تأسیس شد، در نوع خود اولین بود اما امروز با ایده‌های نوآورانه برای ترویج، حمایت و فرهنگ اهدای سلول‌های بنیادی مواجه است و حامیان و سفیران فرهنگی و هنری مشهوری با آن همکاری دارند.

 برای نمونه «اولیویا کولمن»؛ بازیگر فیلم «پدر» که با هنرنمایی آنتونی هاپکینز همراه بود و برنده اسکار سال 2018 شد، پس از مرگ دوست نزدیکش به دلیل سرطان خون، حامی خیریه آنتونی نولان شد. اولیویا فعالانه برای خیریه کار می‌کند. او در تیزرهای تبلیغی - ترویجی خیریه از طریق صداگذاری، همکاری دارد و گاهی اوقات با سخنرانی و حضور در جمع رسانه‌ها، مطبوعات و رویدادهای مختلف، توجه مردم را به مسئله اهدای سلول‌های بنیادی، جلب می‌کند.



 «کلی شرلی»؛ دیگر بازیگر معروف انگلیسی از دیگر حامیان خیریه نولان است. او پس از زایمان در یکی از بیمارستان‌های جمع‌آوری سلول وابسته به خیریه، بند ناف دوقلوهایش را اهدا کرد و اکنون برای حمایت بیماران سرطان خون، مشتاقانه در رسانه‌های اجتماعی به نفع خیریه حضور دارد و با سخنرانی در رویدادهای خیریه به ترویج فعالیت‌های این خیریه می‌پردازد. شرلی در سال 2008 و در «ماراتن لندن» با شعار «هشتگ تیم نولان» (#TeamAN)در مسابقه دوید. او پس از اهدای بند ناف کودکانش گفت: «من به همه مادران آینده توصیه می‌کنم که این کار را انجام دهند. انجام دادن آن برای یک غریبۀ نیازمند؛ کار بسیار زیبایی است.»

 «جو کراولی»؛ مجری تلویزیون نیز از دیگر حامیان هنرمند خیریه نولان است که با از دست دادن پدرش بر اثر «مولتیپل میلوما» با سرطان خون آشنا شد. او اکنون به عنوان یکی از دوندگان ماراتن لندن، از خیریه نولان حمایت می‌کند و می‌گوید: «سرطان خون خانواده‌ام را تحت تأثیر قرار داده است؛ بنابراین من از کار حیاتی آنتونی نولان برای نجات جان انسان‌ها، قدردانی می‌کنم.»

 بانک سلول‌های بنیادی خیریه نولان
 آنتونی نولان، اولین بانک اختصاصی بند ناف و سلول‌ها را در انگلیس، راه‌اندازی کرده است و اکنون بیش از 62 هزار مادر با اهدای بند ناف کودکان خود برای پیوند و تحقیق، حامی خیریه هستند. در سال اخیر، خیریه نولان با ابداع نوع و شیوه جدیدی از اهدای سلول‌های بنیادی، می‌تواند اهداکنندگان بیشتری را به خود جلب کند و پیوستن به بانک سلول‌های بنیادی حتی آسان‌تر هم می‌شود. در این روش، اهداکنندگان می‌توانند به جای خون، نمونه بزاق بدهند و در حال حاضر بیش از 9 میلیون نمونه آماده برای اهدا در بانک این خیریه و بیمارستان‌های همکارش وجود دارد.

 برابری برای همه؛ شعار خیریه نولان

 خیریه نولان شعار خود را «برابری برای همه» عنوان کرده و در اساسنامه خود آورده است: «ما در تلاش برای نجات و بهبود زندگی همه افرادی هستیم که صرف‌نظر از پیشینه، قومیت یا شرایط، نیاز به پیوند سلول‌های بنیادی دارند». در دوران همه‌گیری ویروس کرونا، این خیریه برای مبارزه با نابرابری‌های بهداشتی موجود در جامعه، تمرکز و تأکید ویژه‌ای را برای تحقق عدالت و مبارزه با نژادپرستی و بی‌عدالتی‌های نژادی در انگلیس آغاز کرد و پنج اصل را برای رسیدن به این عدالت در مأموریت و اساسنامه خود اضافه کرد که عبارت از این موارد هستند:

  1. 1- درک نیازهای برآورده‌نشده بیماران و تلاش برای دسترسی برابر به درمان
  2. 2- تعهد به شمول و تنوع با حمایت از  ایجاد یک سازمان متنوع، فراگیر، شفاف و پاسخ‌گو
  3. 3- جمع‌آوری و بهبود داده‌ها برای عملکرد بهتر
  4. 4- توسعه فرهنگ کاری فراگیر که در آن همه بتوانند در جایگاه خود بهترین باشند
  5. 5- آگاهی بیشتر از طریق ارتباط، آموزش و نظارت بر پیشرفت و اقدامات

 گزارش از نرگس اسفندیاری

منابع:

 commitment to diversity and inclusion in  Anthony Nolan

  Anthony Nolan Ambassadors and celebrity supporters

Anthony Nolan organizational strategy


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...