مروری بر دغدغه‌های «شهید رئیسی» در دو دیدار متوالی با خیرین
شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در دیدارهایی که دوسال متوالی با خیرین و فعالان خیریه‌ها داشت، رویکرد همدلانه و حامیانۀ خود را نسبت به این حوزه تبیین و دغدغه‌های ارزشمندی را مطرح کرد. از دکتر محمد مخبر؛ سرپرست ریاست جمهوری و یکایک اعضای هیئت محترم دولت و نیز رئیس جمهور آینده انتظار می‌رود نسبت به امتداد و تکمیل روند ارتباط مؤثر دولت و تشکل‌های مردم‌نهاد اهتمام داشته باشند. 

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی؛ رئیس جمهور فقید کشورمان در دوسال اخیر همزمان با ولادت امام حسن مجتبی، کریم اهل بیت (ع) میزبان جمعی از خیرین، مدیران خیریه‌ها و فعالان جهادی بود و ضمن موظف‌دانستن دولت خود به حمایت از خیرین، پیشنهاداتی به آن‌ها برای ارائه هر چه بهتر خدمات به منظور فقرزدایی از کشور مطرح کرد.

  دولت‌های پیشین، هرکدام به اندازه خود، در مسیر مردمی‌کردن اداره امور کشور گام برداشته‌اند و نسبت به حوزه خیر و خیرین توجه نشان داده‌اند، برای مثال می‌توان به نخستین همایش بزرگ دولت و تشکل‌های مردم‌نهاد در 22 مردادماه سال 1393 اشاره کرد که با حضور رئیس‌جمهور وقت برگزار شد و مبنای نامگذاری این روزبه عنوان «روز تشکل‌ها» قرار گرفت، اشاره کرد. همچنین برگزاری همایش مسئولیت اجتماعی در سال 1395 و دیدار رئیس‌جمهور وقت با خیرین حوزه سلامت در سال 1400 از دیگر مصادیق توجه دولت‌های پیشین به عرصه خیرین بود.

 با این حال، اقداماتی در دولت سیزدهم انجام گرفته است که اولاً حکایت از اهتمام ویژه شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی و دولت ایشان به عرصه خیر و خیرین دارد و ثانیاً مسئولیت دولت‌های بعدی را در امتداد و تکمیل این روند، سنگین می‌کند. شهید رئیسی در ماه‌های نخست مسئولیت خود، به انتصاب دستیار ویژه در امور مردمی‌سازی دولت اقدام کرد و در دیدارهایی که دوسال متوالی با خیرین و فعالان خیریه‌ها انجام داد، رویکرد همدلانه و حامیانۀ خود را نسبت به این حوزه تبیین کرد. در ادامه به مرور مواضع شهید رئیسی در دیدار با فعالان خیریه‌ها می‌پردازیم.           

دیدار شهید رئیسی با خیرین در 17 فروردین 1402

 آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، شامگاه پنجشنبه، 17 فروردین سال 1402 در دیدار با جمعی از خیرین و مسئولان موسسات خیریه که با ضیافت افطار همراه بود، ضمن تبریک ولادت امام حسن مجتبی؛ کریم اهل بیت (ع) خدمت منفعت‌محور و انسان‌دوستانه را از اقسام مختلف خدمت در دنیا و در فرهنگ‌های مختلف دانست و نکات ذیل را بیان کرد:

- بر اساس آموخته‌های دینی ما، نگاه متعالی به مسئله خدمت، رویکرد خدامحور است که در فرهنگ ما با مضامینی همچون وقف و نذر شناخته می‌شود.

- امروز بسیاری از خدمات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، توسط خیرین به شکل داوطلبانه و بدون در نظر گرفتن نفع شخصی صورت می‌گیرد.

- کار خیر صرفاً در مسائل مالی تعریف نمی‌شود بلکه دانشمند، متخصص یا نخبه‌ای که دانش، ابتکارات و خلاقیت‌های خود را به صورت داوطلبانه به جامعه ارائه می‌دهد نیز خیّر محسوب می‌شود، از همین رو است که بر اساس احادیث و روایات اهمیت فاعل خیر از کارِ خیر بالاتر است.

- توجه و مشارکت‌دادن بیشتر خیرین در حوزه سلامت، مدرسه‌سازی، مسکن‌سازی و رفع آسیب‌های اجتماعی ضرورت دارد.

- تشکیل دبیرخانه و کارگروهی متشکل از صاحب‌نظران و چهره‌های خیّر برای تهیه و تبیین نظام‌مسائل موسسات خیریه و همچنین بررسی کارشناسی و ارائه راهکار و راه‌حل این مسائل ضروری است.

- مشارکت خیرین در طرح‌های زیرساختی و محرومیت‌زدا برای دولت ارزان‌تر، دقیق‌تر و سریع‌تر به انجام می‌رسد.

- امیدواریم خروجی این نشست‌ها با همگرایی بیشتر دولت و خیرین و موسسات خیریه منجر به کاهش فقر و ایجاد امید و آرامش در خانواده‌های نیازمند شود.

-دولت به تعهدات خود در طرح‌های زیرساختی و محرومیت‌زدا پایبند است.

- استفاده از همه ظرفیت‌های دولت در جهت رفع مشکلات و موانع پیش‌روی فعالیت‌های خیرین ضرورت دارد.

- همفکری و همراهی دولت و خیرین موجب چند برابر شدن ظرفیت و توان مقابله با محرومیت و فقر در کشور است.

- فقر زیبنده کشور اسلامی نیست، تلاش مضاعف همه دست‌اندرکاران و مسئولان مرتبط برای رخت بر بستن فقر و محرومیت از کشور لازم است.

سخنان رئیس جمهور فقید در دیدار با خیرین در 7 فروردین 1403

 بر اساس این گزارش، شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی امسال نیز در شب میلاد با سعادت امام حسن مجتبی؛ کریم اهل بیت (ع) مصادف با هفتم فروردین میزبان جمعی از خیرین کشور بود و در نشستی صمیمی ضمن شنیدن سخنان آن‌ها، جهت رفع مشکلات و دغدغه‌های مطرح شده نکاتی بیان کرد که در ادامه از نظر می‌گذرد.

- خیرین، شریکی راهبردی برای دولت هستند و دولت، خود را موظف به حمایت از خیرین می‌داند.

- مسیر انجام کارهای خیر باید از سوی همه دستگاه‌های اجرایی تسهیل شود.

- فرهنگ دینی و قرآنی مردم و بهره‌مندی از سیره اهل بیت (ع)، عامل توجه سطح وسیعی از جامعه به امور خیر و کمک به نیازمندان و مستمندان در دوران‌های مختلف است.

- پس از پیروزی انقلاب اسلامی که اساس و فلسفه وقوع آن توجه به مردم بود، راهبرد محرومیت‌زدایی و توانمندسازی نیازمندان در دستور کار قرار گرفت و براساس آن نهادهایی از جمله کمیته امداد امام خمینی ایجاد شد و توانست با اقدامات خود در جهت حمایت از محرومان اعتماد مردم را کسب کند.

-  مراکز خیریه، کارکردهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دارند. آماده‌سازی زمینه افزایش مشارکت مردم در کارهای خیر و رفع موانع مردمی‌سازی و مشارکت عمومی در این زمینه ضرورت دارد.

- آیین‌نامه‌های لازم برای حمایت دولت از خیرین باید در اسرع وقت، آماده و ابلاغ شود. 

- انجام تعهدات دولت در کارهای مشترک با خیرین، برگزاری جلسه مشترک وزیر بهداشت با خیرین حوزه سلامت با هدف رفع موانع درمان بیماران صعب‌العلاج و نیازمند، رفع مشکل پزشکان و پرستاران شاغل در بیمارستان‌های خیریه و برگزاری جلسه مشترک وزیر آموزش و پرورش با خیرین مدرسه‌ساز و رفع موانع پیش‌روی آنان ضرورت دارد.

- ایجاد شعبه ویژه امور مالیاتی برای خیرین در وزارت امور اقتصادی و دارایی، فراهم کردن زمینه مشارکت ایرانیان خارج از کشور در مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، تجلیل از مقام و جایگاه خیرین در ایام ولادت امام حسن مجتبی (ع) در تقویم برنامه‌های رسمی کشور و استفاده از ظرفیت خیرین جهان اسلام برای بازسازی غزه لازم است.

 رسانه خیر ایران بر خود لازم می‌داند تا از دکتر محمد مخبر؛ سرپرست ریاست جمهوری و یکایک اعضای هیئت محترم دولت درخواست کند تا در دوران باقیمانده از فرصت خدمت، نسبت به پیگیری دغدغه‌های شهید رئیسی در زمینۀ امور خیر و خیرین اهتمام ورزند. همچنین از رئیس جمهور آینده و دولت بعدی، انتظار می‌رود نسبت به امتداد و تکمیل راه دولت سیزدهم در ارتباط مؤثر با خیریه‌ها و خیرین، حفظ و تقویت ستاد همکاری خیرین و دولت ( که در ماه‌های اخیر تشکیل شده است) و نیز نسبت به تسهیل ساختاری فعالیت‌های مردم‌نهاد در کشور اهتمام ورزند.  

 

لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...