کد خبر:۳۷۶۱
سازمان خیریه پزشکان بدون مرز:

سوء تغذیه شدید در کودکان زیر ۵ سال در شهر غزه سه برابر شده است

سازمان خیریه پزشکان بدون مرز اعلام کرد که سوء تغذیه شدید در کودکان زیر ۵ سال در شهر غزه سه برابر شده است و «برنامه جهانی غذا» نیز اعلام داشت که تقریباً یک‌سوم از مردم غزه، روز‌ها غذا نمی‌خورند و بحران گرسنگی به «سطوح جدید و شگفت‌انگیزی از ناامیدی» رسیده است.
سوء تغذیه شدید در کودکان زیر ۵ سال در شهر غزه سه برابر شده است

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، سازمان خیریه «پزشکان بدون مرز»، اعلام کرده است که میزان سوءتغذیه شدید در میان کودکان زیر پنج سال در کلینیک این سازمان در غزه، در دو هفته گذشته سه برابر شده است و اوضاع تحت محاصره رژیم اسرائیل، هر روز بدتر می‌شود. این سازمان می‌گوید زیر اشراف جامعه جهانی، امدادرسانی در این شهر ویران شده و با تشدید گرسنگی و گزارش روزانه مرگ و میر ناشی از آن، به بحران وارد ابعاد دهشتناک‌تری شده است. پزشکان بدون مرز در گزارشی که نشریه «گاردین» آن را منتشر کرده، اعلام کرده است که یک‌چهارم از کل کودکان خردسال و زنان باردار یا شیرده که هفته گذشته در کلینیک‌های این سازمان معاینه شدند، دچار سوءتغذیه بودند و تعداد افرادی که به دلیل سوءتغذیه به مراقبت نیاز دارند، از ماه می چهار برابر شده است.

 پزشکان بدون مرز یکی از بزرگترین ارائه‌دهندگان خدمات پزشکی در غزه است که با بیش از هزار کارمند در این منطقه، خدمات پزشکی از مراقبت‌های زایمان گرفته تا جراحی اورژانسی ارائه می‌دهند. این سازمان خیریه آنچه را که «سیاست گرسنگی» اسرائیل می‌نامد، عامل بحران گرسنگی دانسته و در روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرده است: «استفاده عمدی مقامات اسرائیلی از گرسنگی به عنوان سلاح در غزه به سطح بی‌سابقه‌ای رسیده است، به طوری که بیماران و کادر درمانی اکنون برای زنده ماندن می‌جنگند.»

 به گفته مقامات بهداشتی جهانی، در جمعه‌ای که این گزارش منتشر شده است، در عرض تنها ۲۴ ساعت حداقل ۱۳۰ نفر در غزه بر اثر گرسنگی جان خود را از دست داده‌‌اند. برنامه جهانی غذا روز جمعه اعلام کرد که تقریباً یک‌سوم از مردم غزه، روز‌ها غذا نمی‌خورند و بحران گرسنگی به «سطوح جدید و شگفت‌انگیزی از ناامیدی» رسیده است. برنامه جهانی غذا در بیانیه‌ای اعلام کرد: تقریباً از هر سه نفر، یک نفر روز‌ها غذا نمی‌خورد. سوء تغذیه در حال افزایش است و ۹۰ هزار زن و کودک به درمان فوری نیاز دارند.

 

سوءتغذیه شدید در کودکان زیر ۵ سال در درمانگاه شهر غزه سه برابر شده است.

 

 «ناجی القرشالی»، یکی از پزشکان سازمان پزشکان بدون مرز که در غزه به عنوان  متخصص زنان و زایمان در غزه کار می‌کند، می‌گوید که به نظر می‌رسد آمار، مقیاس واقعی مشکل را کمتر از حد واقعی نشان می‌دهد و تخمین می‌زند که ۵۰ درصد از صدها زن بارداری که هر روز می‌بیند، از سوءتغذیه رنج می‌برند. قرشالی به نشریه گاردین می‌گوید: وضعیت سوءتغذیه غیرقابل تصور است. در تمام دوران پزشکی‌ام، هرگز انتظار نداشتم، حتی در دورترین رویاهایم، که اوضاع به این سطح برسد.  به عنوان یک پزشک درمانده، این یک احساس فوق‌العاده دردناک است. بارها، بیمارستان را با حالِ کارِ زیاد ترک می‌کنم، چون نمی‌توانم این واقعیت را تحمل کنم که حتی نمی‌توانم ساده‌ترین نیازهای این زنان را برآورده کنم. او گفت که سقط جنین در میان بیمارانی که او می‌دید، به طور قابل توجهی افزایش یافته بود، زیرا مادران برای یافتن غذا برای سیر کردن خود تلاش می‌کردند. نوزادانی که به موقع به دنیا می‌آمدند،  کم وزن بودند و  زودرس یا با نقص عضو به دنیا می‌آمدند. قرشالی گفت که او فاقد بسیاری از تجهیزات پزشکی لازم برای درمان زنان مبتلا به سوءتغذیه بود. او و سایر پزشکان مجبور شدند از دستکش‌های پزشکی غیربهداشتی استفاده کنند و داروهای تاریخ گذشته را برای بیماران تجویز کنند.

روایت یک زن باردار اهل غزه از وضعیت اسفناک روزهای اخیر

 آمریکا و اسرائیل در یکسال گذشته با در دست‌گیری منابع محدود بشردوستانه، آن را به سلاحی برای مردم غزه تبدیل کرده‌اند. مراکز توزیع غذای نهادهای وابسته به آمریکا در کریدورهای خطرناکی قرار دارند و در آن به مردم شلیک می‌شود همانند حادثه خونینی که در هفته‌های گذشته روی داد و مردم در انتظار غذای یک سازمان وابسته به آمریکا هدف حمله نیروهای اسراییلی قرار گرفته و تنها در یک روز صد نفر به خاک و خون کشیده شدند. امل مصری، مادر ۳۱ ساله باردار در غزه گفت که یافتن غذا تقریباً غیرممکن است. غذایی که او پیدا کرد برای وضعیت بارداری‌اش نامناسب بود و اگر از روی ناچاری آن را می‌خورد، استفراغ می‌کرد. مصری گفت: بیشتر اوقات کاملاً خسته‌ام، فشار خونم بسیار پایین است و اغلب احساس خفگی می‌کنم، انگار در آستانه مرگ هستم. شوهرش، مانند بسیاری از فلسطینی‌ها، در دریافت غذا از مراکز «توزیع بنیاد بشردوستانه غزه» (GHF) که توسط آمریکا حمایت می‌شود، ناموفق بوده و زخمی و دست خالی به خانه رسیده است. بیش از هزار نفر در حین تلاش برای دریافت غذا در GHF یا مراکز امدادرسانی کشته شده‌اند - GHF هرگونه مسئولیتی در قبال تیراندازی در خارج از مراکز توزیع خود را انکار می‌کند.

 کارشناسان پزشکی گفته‌اند که آسیب‌پذیرترین افراد جامعه، کودکان و زنان باردار، اولین کسانی هستند که در حوادث گرسنگی دسته‌جمعی جان خود را از دست می‌دهند. سازمان ملل اعلام کرد که علیرغم محدودیت‌های اسرائیل، که مانع از استفاده سیستم امدادرسانی تحت رهبری سازمان ملل از ۴۰۰ نقطه توزیع کمک‌های خود در سراسر نوار غزه می‌شود، سعی دارد به بهترین نحو ممکن عمل کند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، جامعه بین‌المللی را به فرو کردن سر خود در برف در حالی که فلسطینی‌ها در غزه گرسنه هستند متهم کرد و آنچه را که «فقدان انسانیت» نامید، محکوم کرد. گوترش روز جمعه گفت: این فقط یک بحران انسانی نیست. این یک بحران اخلاقی است که وجدان جهانی را به چالش می‌کشد. ما در هر فرصتی به صحبت کردن ادامه خواهیم داد.

 با فراگیر شدن اعتراضات جهانی، ارتش رژیم صهیونیستی در اقدام نمایشی دیگر روز جمعه اعلام کرد که موافقت کرده است به اردن و امارات متحده عربی اجازه دهد تا از طریق هوا کمک‌های امدادی را به غزه برسانند. این مساله در حالی است که هر پرواز حامل کمک‌های امدادی بسیار گران‌تر است و در مقایسه با کامیون‌ها، تدارکات کمتری را در خود جای می‌دهد. کمک‌های هوایی در هر مرحله‌ای که اجرا می‌شود خود مسبب حوادث تلخ دیگری هست و بسته ها بر روی سر مردم فرود می‌آید که بیشتر آنان را کودکان تشکیل می‌دهند. حماس این اقدام را یک نمایش سیاسی خونین توصیف کرد. 

منبع: گاردین

 


ارسال دیدگاه
captcha