کد خبر:۳۷۱۴

مراکز آسیب نخاعی به یارانه و کمک‌های ویژه نیاز دارند

ناهید یارمحمدی؛ رئیس هیئت‌مدیره انجمن حمایت از معلولین ضایعات نخاعی ایران در نشست «بهزیستی، خیریه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد» که با همت پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران برگزار شد، به انتقاد از وضعیت رسیدگی به معلولین ضایعات نخاعی در ایران پرداخت و گفت: باید قوانین در این زمینه را اصلاح و تسهیل کرد و از جمله مهم‌ترین مسائل این است که باید مراکز آسیب نخاعی را مانند مراکز اوتیسم به صورت ویژه ببینیم (به آنها یارانه و کمک‌های ویژه کنیم)؛ زیرا این معلولان از شدیدترین معلولیت‌ها رنج می‌برند.
مراکز آسیب نخاعی به یارانه و کمک‌های ویژه نیاز دارند

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، در آستانه روز بهزیستی، نشست «بهزیستی، خیریه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد» با همت پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران و با حضور دکتر سیدجواد حسینی؛ رئیس سازمان بهزیستی کشور، مسئولان ارشد این سازمان و جمعی از مدیران عامل مؤسسات خیریه برگزار شد. هدف از برگزاری این نشست، شنیدن دغدغه‌ها و انتظارات خیرین از سازمان بهزیستی و برطرف کردن موانع انجام و توسعه کار‌های خیر بود.

 ناهید یارمحمدی؛ رئیس هیئت‌مدیره انجمن حمایت از معلولین ضایعات نخاعی ایران در این نشست بیان کرد: در ابتدا باید به آقای دکتر حسینی بگویم که شما قول داید از مراکز ما بازدید کنید و ما این قول را فراموش نکرده‌ایم. در تهران هنوز تشریف نیاورده‌اید. ما سه شعبه در تهران داریم و سه هزار معلول آسیب نخاعی را نیز تحت پوشش داریم و ما خودمان هم از معلولان آسیب نخاعی هستیم. این معلولان به دلیل شرایط زیستی، درمانی و معیشتی‌شان، نیازمند حمایت مستمر و هدفمند هستند و مشکلات زیادی دارند. 

 وی در ادامه افزود: برای نمونه گرانی روی اینها خیلی اثر دارد. الان هر خانواده‌ای که یک معلول دارد، ۳۵ درصد هزینه‌های زندگی‌اش بالاتر است. لوازم کمک‌توانبخشی نیز بسیار گران است. یک بیمار آسیب نخاعی در معرض زخم بستر است و گرانی لوازم بهداشتی او را اذیت می‌کند. کمک‌هزینه بهزیستی برای این موضوع، ۹۰۰ هزار تومان است که هزینه یک هفته را نیز پوشش نمی‌دهد. پس در تأمین و تخصیص بودجه‌ها قشر معلولان آسیب نخاعی را ویژه ببینیم. ما دو مرکز جامع توانبخشی در ایران داریم. مراکزی که بسته کامل خدمات را در آنها ارائه می‌دهیم. تمام نیرو‌های ما نیز تخصصی هستند.

 یارمحمدی بیان کرد: مراکز آسیب نخاعی را باید مانند مراکز اتیسم ببینیم و یارانه‌ای که به این مراکز داده می‌شود، یک‌سوم هزینه‌ها را نیز پوشش نمی‌دهد. از آقای دکتر حسینی خواهش می‌کنم از مراکز ما بازدید کنید و ببینید چقدر معلولان دارند توانمند می‌شوند. درباره بحث مزایده هم باید بگویم یکی از واحد‌های ما اجاره‌ای است و مشکل مزایدۀ هر ساله را داریم که هر سال کارشناسی اموال باید صورت بگیرد. همچنین ما ۱۰ سال است در واحد مولوی مستأجر شما هستیم و حالا اداره حقوقی می‌گوید باید فاکتور‌های ۱۰ ساله اخیر را بیاورید تا ببینیم که این کار شدنی نیست؛ بنابراین باید این قوانین را تسهیل کنید. مراکز آسیب نخاعی را مانند مراکز اتیسم، ویژه ببینید. این معلولان از شدیدترین معلولیت‌ها محسوب می‌شوند.

 در ادامه، یکی دیگر از مسئولان مرکز حمایت از معلولین ضایعات نخاعی ایران به ایراد سخن پرداخت و گفت: خیلی از مشکلاتی که گفته شد را با یک برنامه‌ریزی و اختیار اولیه‌ای که داشتیم حل کردیم و توانستیم آنچه را که به نفع یک مددجو است، انجام بدهیم. اول از همه این بود که چه کسی معلول است و معلول را شناسایی کنیم. یک زمانی بود که کلیه بیماران می‌خواستند به ان‌جی‌اوی ما مراجعه کنند، اما به تدریج این را مربوط به بچه‌های ضایعات نخاعی کردیم. از یک اتاق به یکی از بزرگترین و فعال‌ترین مراکز توانبخشی در ایران رسیده‌ایم. نزدیک به سه هزار مددجو را در کشور تحت پوشش داریم.

وی تصریح کرد: جدیدترین بخشی که در ایران راه‌اندازی شده برای توانمندسازی بیمارانی است که عمل جراحی را پشت سر گذاشته‌اند. این مرکز اصلاً در ایران نمونه‌ای نداشت و وقتی آن را راه‌اندازی کردیم سازمان بهزیستی آمد و اساسنامه و دستورالعمل‌ها را نوشت. درست است یکی دو تا مرکز هم این کار را می‌کنند، اما چون وابسته به بهزیستی نیستند هزینه‌های زیادی را می‌گیرند و موجب می‌شود عزیزان از این خدمات استفاده نکنند. این خدمات اگر به طور خیلی استوار بایستیم و با خیر و معلول لرتباط بگیرید هیچ وقت تداخل به وجود نمی‌آید. همچین یکی از ان جی او‌های مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی هستیم.

در پایان این سخنان، دکتر سیدجواد حسینی؛ رئیس سازمان بهزیستی کشور ضمن دستور برای برنامه‌ریزی جهت بازدید از این انجمن، از پیگیری مطالبات این انجمن خبر داد.

 

ارسال دیدگاه
captcha