کد خبر:۳۷۱۱

مراقب باشیم شُرَکای اجتماعی سازمان بهزیستی در مقابل سازمان قرار نگیرند

یوسف اصلانی بیان کرد: بهزیستی توانسته است شرکای اجتماعی بسیار خوبی را تربیت کند که ان‌جی‌او‌ها هستند. آنها یک بال قوی سازمان بهزیستی‌اند که در بحران‌ها کنار سازمان هستند، اما مسائل مربوط به حوزۀ اجاره، مزایده و واگذاری مِلک‌ها برای ان‌جی‌اوها مشکلات زیادی ایجاد کرده است. نباید اجازه بدهیم در این زمینه، خیرین درگیر مسائل حقوقی و قضایی باشند و بخاطر این مسائل، مجرم شناخته شوند.
مراقب باشیم شُرَکای اجتماعی سازمان بهزیستی در مقابل سازمان قرار نگیرند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، در آستانه روز بهزیستی، نشست «بهزیستی، خیریه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد» با همت پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران با حضور دکتر سیدجواد حسینی؛ رئیس سازمان بهزیستی کشور، مسئولان ارشد این سازمان و جمعی از مدیران عامل مؤسسات خیریه برگزار شد. هدف از برگزاری این نشست، شنیدن دغدغه‌ها و انتظارات خیرین از سازمان بهزیستی و برطرف کردن موانع انجام و توسعه کار‌های خیر بود.

یوسف اصلانی؛ مدیرعامل مؤسسه خیریه بهشت امام رضا (ع) در این نشست بیان کرد: آغاز هفته بهزیستی است و از برگزاری این نشست تشکر می‌کنم. در زمینه ساخت فیلم ما یک ریسکی را انجام دادیم و وقتی که این اتفاق افتاد همین دوستانِ ما در مجموعۀ خیر ایران گفتند شما در این زمینه سدشکنی کردید. وقتی یک خیریه شروع به ساخت یک فیلم سینمایی در رده درجه یک کند که در جشنواره سیمرغ بگیرد و آن هدف اصلی را در ذهن مردم جا بیندازد، یک کار استرس‌زا را انجام داده است و ما نیز در این زمینه، خیلی استرس داشتم. استرس ما هم از این جهت بود که می‌گفتیم سازمان بهزیستی چه برخوردی با این موضوع می‌کند و چه می‌گوید؟ اما حضور آقای دکتر حسینی در جشنواره و تحسین فیلم و حمایتی که از آن کردند، بی‌نظیر بود و باید از شخص ایشان تشکر کنم. امروز هم خیلی از ان‌جی‌او‌ها به فکر فیلم ساختن و تحقیق در این زمینه کرده‌اند. این فیلم شهریور امسال اکران عمومی می‌شود و می‌شود در هفته بهزیستی برای کارکنان و جامعه هدف بهزیستی اکران خصوصی آن را برگزار کنیم.

 وی در ادامه افزود: یک روز احسان علیخانی، درست شب سال تحویل زنگ زد و گفت دربارۀ شهدا یک کار ویژه می‌خواهم بکنم و تو هم پیشنهاد بده. من به صورت بداهه گفتم یک تعداد شهید بهزیستی داریم و گفتم به بهترین شکل اینها معرفی شوند. پیشنهاد من این بود که ما پدر و مادران شهدای گمنام که بچه‌هایشان نیامده‌اند را داریم و می‌توانیم بگوییم شما این بچه‌های بهزیستی که شهید شده‌اند را به فرزندی قبول کنید و فرزندخواندگی معنوی اتفاق بیفتد. این اتفاق افتاد و شب سال تحویل پنج نفر از مادران شهدای گمنام آمدند و این کار را انجام دادند و الان هم دارند برای اینها سالگرد می‌گیرند. این اتفاق افتاد. اما در آن سال از بهزیستی من را صدا کردند و توبیخم کردند و گفتند به چه حقی شهدای بهزیستی را به فرزندخواندگی دادی و .... گفتم بهزیستی ۲۸۰ هزار شهید دارد، همه را به شما می‌دهم!

بحث اجاره و مزایده، خیرین درگیر مسائل حقوقی و قضایی کرده است

 اصلانی تصریح کرد: موضوع دومی که می‌خواهم در موردش صحبت کنم دربارۀ شرکای اجتماعی سازمان بهزیستی است که بهزیستی توانسته شرکای بسیار خوبی را تربیت کند که ان‌جی‌او‌ها هستند. آنها یک بال قوی سازمان بهزیستی‌اند که در بحران‌ها کنار سازمان هستند و دارند کمک می‌کنند و بدون هیچ درخواست عجیبی کارشان را انجام می‌دهند. اما اتفاقی دارد می‌افتد که این شرکای اجتماعی دارند نقطه مقابل سازمان قرار می‌گیرند. آدم‌های معتبری هستند که مثلاً ۲۰ سال عمرشان را گذاشته‌اند، اما بحث اجاره، مزایده، واگذاری ملک‌ها و ... موجب شده است که آنها دارند مجرم می‌شوند. مثلا یک خیّر نمی‌تواند اجاره‌اش را پرداخت کند و به همین دلیل از او شکایت می‌شود.

 وی در ادامه اظهار داشت: بهزیستی بچه را داده و خیّر هم دارد از او نگهداری می‌کند، اما در ادامه بخش‌های دیگر بهزیستی، می‌آیند و می‌گویند ملک برای من است و شما مستأجر من هستید. ما به عنوان خیر به ساختمانی می‌پردازیم که برای بهزیستی است، اما نمی‌خواهیم آن را به نام خودمان کنیم. اما از بهزیستی می‌آیند و در برخی موارد ۹ کارشناس مختلف برای ملک می‌آورند و مبالغ هنگفتی هم دریافت می‌کنند؛ بنابراین می‌شود قانونی که دولت گذاشته است را اصلاح کرد.

 در این بخش دکتر سیدجواد حسینی؛ رئیس سازمان بهزیستی در پاسخ به دغدغه‌های اصلانی بیان کرد: قوانینی ابلاغ شده است و موجب می‌شود شرکای دیگری که خدماتشان بالاصاله است با مشکلاتی مواجه شوند. پس بعضی قوانین، دافعه‌هایی ایجاد می‌کند. مثلاً من جایی را یافته‌ام و سر سال موضوعات مربوط به مزایده و ابعاد حقوقی آن بر خدمات خیر ارجحیت پیدا می‌کند. بنابراین، این اشکال قانونی است. البته ما با مسئولیت شخصی خودمان یک دستوری در این زمینه داده‌ایم که بسیاری از مشکلات را حل کرده است اما ظرفیت ما همین نیست بلکه باید یک گام جلوتر بریم و به اصلاح قوانین بپردازیم. فرمایش شما را قبول داریم و ما باید در جهت اصلاح قانون بتوانیم وضعیت را بهتر کنیم.

 

 

ارسال دیدگاه
captcha