تلویزیون اینترنتی شاد، تحقق مسئولیتپذیری اجتماعی در قبال کودکان و نوجوانان

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، در روزهای دفاع همهجانبه از ایران، اپلیکیشن شاد اقدام به راهاندازی تلویزیون اینترنتی شاد کرد و فلسفه اصلی آن، تقویت فضای سرگرمی برای کودکان به منظور دور ماندن آنها از فضای پر التهاب خبری بود. دکتر امین خیام، پژوهشگر حوزۀ نیکوکاری و مدیرعامل مؤسسه خیریه شعف در یادداشتی که در اختیار خیر ایران قرار داده است، به این اقدام مهم میپردازد که در ادامه از نظر میگذرد:
کودکان، آسیب پذیرترین طیف در شرایط جنگی هستند. لازم نیست حتما مورد آسیب فیزیکی قرار بگیرند، همین که دنیای اطراف آنها را وحشت و اضطراب بر میدارد، روان آنها زخمی میشود.
یکی از مهمترین اقدامات در شرایط جنگی، دور نگه داشتن کودکان از بمباران خبری است. برای تحقق این امر حیاتی همه وظیفه دارند، از خانوادهها تا نهادهای مسئول. همگی باید دست به دست هم بدهند تا محیط روانی کودکان، امن، شاد و دور از هیاهوهای خبری باقی بماند.
یکی از نهادهایی که توانست این ضرورت را به سرعت تشخیص دهد و برای رفع آن دست به اقدام بزند، اپلیکیشن شاد بود. اپلیکیشن شاد بعنوان زیست بوم کودک و نوجوان، پلتفرمی است که تا روزانه ۱۴ میلیون کاربر را هم در کارنامه خود ثبت کرده است. کاربرانی که غالباً کودک و نوجوان هستند. همین امر باعث شده تا این اپلیکیشن، یک نقطه استراتژیک در جهت دهی فکری، فرهنگی و سبک زندگی کودکان و نوجوانان باشد.
براساس این ظرفیت و بر مبنای شرایط خاصی که در کشور حاکم شد، اپلیکیشن شاد اقدام به راه اندازی تلویزیون اینترنتی شاد کرد. فلسفه اصلی راهاندازی این تلویزیون، تقویت فضای سرگرمی برای کودکان به منظور دور ماندن آنها از فضای پر التهاب خبری بود.
مزیت مهم تلویزیون اینترنتی شاد این است که با روحیهای مبتنی بر ادای مسئولیت اجتماعی تاسیس شد و بر همین اساس نیز بصورت کاملا رایگان در اختیار مخاطبان قرار گرفت، به این معنا که مخاطبان برای تماشای برنامههای تلویزیون شاد نیاز به خرید بسته اینترنت ندارد و هزینهای از آنها بابت اینترنت کسر نمیشود، به این ترتیب هر کودکی در هر جای ایران، صرف ورود به اپلیکیشن بدون نیاز به بسته اینترنت میتواند به تماشای فیلم ها، انیمیشنها و برنامههای این تلویزیون بنشیند.
تلویزیون اینترنتی شاد که هم اکنون نیز فعال است و در آینده قرار است خدمات کمّی و کیفی خود را گسترش دهد، از ساعت ۱۳ آغاز به کار میکند و تا ساعت ۲۲ پخش برنامهها ادامه میدهد. تلاش شده است تا برنامههای پایانی این تلویزیون در شبانهروز، خانوادهمحور تنظیم بشود و همه اعضای خانواده بتوانند در کنار هم به تماشای برنامههای این تلویزیون بنشینند.
در پایان لازم به ذکر است که همه نهادهای مسئول در حوزه کودکان میبایست راهبردهای مشخصی را برای حمایت روانی و فیزیکی از کودکان در شرایط جنگی تدوین کنند تا با اجرای به موقع آنها بتوانند کودکان ایرانی را از آسیبهای برهههای بحرانی به دور نگه دارند، اقدام اپلیکیشن شاد یکی از این نوع اقدامات بوده و لازم است سایر نهادهای مسئول نیز با نگاهی مبتنی بر ادای وظیفه و مسئولیت اجتماعی این مسیر را ادامه بدهند.