کد خبر:۳۵۸۷
«الجزیره» گزارش داد؛

فعالیت برخی خیریه‌های انگلیس در حمایت از اسرائیل

بنابر گزارش «الجزیره»، برخی خیریه‌های فعال در انگلیس، با فراهم کردن پوشش قانونی و سیاسی، در راستای سیاست‌های رژیم اسرائیل، فعالیت می‌کنند. برخی فعالان مردم‌نهاد در این کشور، اسامی مؤسسات مورد نظر را منتشر و از آن‌ها نزد «کمیسیون خیریه انگلیس» شکایت کرده‌اند اما کمیسیون خیریه در برخورد با این خیریه‌ها، استاندارد‌های دوگانه‌ای را پیش گرفته است.
فعالیت برخی خیریه‌های انگلیس در حمایت از اسرائیل

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، «الجزیره» با استناد به اظهارات یک سخنگوی ناشناس از «کمیسیون خیریه انگلیس» اعلام کرد که خیریه‌های اسرائیلی مستقر در انگلیس در جنایات این رژیم مشارکت دارند و از ارتش این رژیم حمایت می‌کنند. در چنین شرایطی، کمیسون خیریه انگلیس که مسئولیت نظارت بر خیریه‌ها را دارد، هنگام بررسی پرونده این خیریه‌های متخلف، تحت تأثیر لابی‌های صهیونیستی است و استاندارد دوگانه‌ای را در برابر خیریه‌های اسرائیلیِ در مظان اتهام، در پیش گرفته است. تحقیقات الجزیره از سخنگوی ناشناس کمیسیون خیریه انگلیس که نهاد نظارتیِ مسئول نظارت بر خیریه‌ها است، گزارش داد که قانون به روشنی بیان می‌کند هیچ خیریه‌ای نمی‌تواند برای اهداف خیریه به نیروی مسلح خارجی کمک نظامی یا تجهیزاتی کند.

الجزیره همچنین با استناد به اظهارات سخنگوی کمیسون خیریه انگلیس گزارش داد که قانون بریتانیا به خیریه‌ها اجازه می‌دهد تا برای پیشبرد یک هدف خیریه، مانند کاهش فقر، کمک جمع‌آوری کنند یا می‌توانند از بازنشستگان یا مجروحان جنگی یک ارتش خارجی در داخل و خارج از انگلیس حمایت کنند‌. قانون این کشور کمک خیریه به سربازان یا نیروی نظامی فعال در کشوری دیگر را ممنوع اعلام کرده است. در سال‌های اخیر برخی از خیریه‌های یهودی با دور زدن این قوانین، کمک مستقیمی به ارتش اسرائیل کرده‌اند. فعالان خیریه در انگلیس این مؤسسات خیریه را به حمایت مستقیم از ارتش اسرائیل متهم کرده‌اند و اعتراضات نهاد‌های مدنی و خیریه‌های این کشور، کمیسون خیریه انگلیس را وادار کرده است تا در این زمینه، تحقیق کند. در این راستا، این کمیسیون به الجزیره اجازه داد تا آخرین تحولات در این تحقیقات را بررسی کند.

نهاد‌های مدنی، اسامی این خیریه‌ها را که برای کمک مستقیم به ارتش اسرائیل وارد عمل شده‌اند به کمیسیون خیریه انگلیس اعلام کرده‌اند و خواهان رسیدگی فوری به وضعیت تخلفات آنان هستند. خیریه‌های اصلی در مظان اتهام اینها هستند؛

انجمن رفاه سربازان اسرائیلی دوستان انگلیس: فعالان حقوق‌ بشر، این سازمان خیریه را که ریچارد کمپ؛ فرمانده سابق نیرو‌های انگلیسی در عراق و افغانستان مدیریت می‌کند متهم به ارسال کمک و پول برای ساخت استخری برای سربازان اسرائیلی در نزدیکی زندان اسرای فلسطینی در صحرای نقب، می‌کنند. فعالان حقوق‌ بشر این زندان را شکنجه‌گاه زندانیان فلسطینی معرفی می‌کنند و قدام این خیریه را نقض قوانین و جریحه‌دار ساختن احساسات عمومی می‌دانند.

سازمان خیریه تکنیون انگلیس: این سازمان خیریه متهم به آموزش مستقیم افراد و حتی جمع‌آوری اطلاعات برای ارتش اسرائیل است. کمیسون خیریه انگلیس، پرونده این خیریه را در مورد جمع‌آوری کمک‌های مالی برای دانشجویان بازگشته از سربازیِ ذخیره اسرائیل، بسته است.

سازمان خیریه او آر تی: این خیریه متهم به تلاش برای مسلح کردن ارتش اسرائیل است.  

سازمان خیریه بیت هالوهیم (خانه جنگجو): این سازمان در طول جنگ غزه، تنها در یک شب در لندن دو میلیون پوند به نفع نیرو‌های اسرائیلی و به حمایت از اشغال غزه، جمع‌آوری کرده است. پرونده این خیریه نیز بعد از اینکه کمیسیون تشخیص داد برای حمایت از مجروحان عمل کرده است، بسته شد.

سازمان خیریه تورمیت انگلیس: این خیریه متهم به انتقال وجوه به ارتش اشغالگر اسرائیل و سپس همکاری با گروه‌های خاص برای تأمین سلاح است.  

دوستان انگلیسی قربانیان جنگ در اسرائیل: این سازمان خیریه متهم به آوردن پنج هزار سرباز اسرائیلی به انگلیس است. شکایت جامعه مدنی انگلیس از این خیریه نیز پس از آنکه کمیسیون تشخیص داد برای حمایت از مجروحان نیرو‌های نظامی اسرائیل عمل کرده است، بسته شد.

استاندارد دوگانه کمیسون خیریه انگلیس 

 تحلیلگران بر این باورند که کمیسون خیریه انگلیس نسبت به خیریه‌های اسرائیلی با استاندارد‌های دوگانه‌ای برخورد می‌کند. مسئله‌ای که اعتراضات نهاد‌های مدنی حقوق‌ بشر و رسانه‌ها را به دنبال داشته است. دفتر رسانه‌ای کمیسیون خیریه انگلیس در توضیح این موارد به الجزیره نت بیان داشته است که تنها نسبت به پرونده شش خیریه، اعتراض وارد بوده است. کمیسیون خیریه انگلیس در مورد این شش خیریه می‌گوید: پس از دریافت این موضوع که متولیان این خیریه‌ها، خارج از اهداف خیریه خود عمل کرده‌اند، به آنان  هشدار رسمی صادر شده است. این کمیسون در مورد سایر موارد اتهامی، اظهار داشته است که این خیریه‌ها تنها برای اهداف اعلام شده خود مانند ترویج دین و آموزش تعالیم یهودی، کاهش فقر و بیماری فعالیت داشته‌اند.

 تحقیقات کمیسیون خیریه انگلیس در دسامبر ۲۰۲۳ پس از دریافت بیش از ۱۸۰ شکایت آغاز شد. شکایت‌ها در مورد خیریه‌ای اسرائیلی بود که از اکتبر ۲۰۲۳ از داخل انگلیس، کمپین جمع‌آوری کمک مالی برای حمایت از یک سرباز اسرائیلی را راه‌اندازی و خیریه مبالغ جمع‌آوری‌شده را توسط متولیان، صرف تجهیزات نظامی (به گفته خودشان غیرکشنده) در اسرائیل کرده بود. کمیسیون در این پرونده به این نتیجه رسید که فعالیت جمع‌آوری کمک‌های مالی خارج از اهداف خیریه بوده است و نمی‌تواند خیریه تلقی شود و متولیان آن کوتاهی کرده‌اند که این اقدام از جانب کمیسیون، سوءرفتار، سوءمدیریت و همچنین نقض اعتماد تلقی شد.

 هلن ارنر؛ مدیر خدمات نظارتی در کمیسیون خیریه  انگلیس، در رابطه با این پرونده‌ها معتقد است جمع‌آوری کمک‌های مالی برای حمایت از سربازی که در ارتش خارجی خدمت می‌کند، برای یک خیریه نه قانونی و نه قابل قبول است. از سوی دیگر، عاصم قریشی؛ مدیر بنیاد غیرانتفاعی - تحقیقاتی کیج اینترنشنال، به الجزیره گفت که این سازمان، کار دو مؤسسه خیریه در بریتانیا، یعنی مؤسسه خیریه وکلای بریتانیا برای اسرائیل و کمپین علیه یهودستیزی را پیگیری کرده و آنها را به ارائه پوشش حقوقی و سیاسی برای سیاست‌های دولت آپارتاید متهم کرده است. به گفته قریشی، اتهام وارده مبنای قانونی دارد و ناشی از حکم دیوان بین‌المللی دادگستری در سال ۲۰۰۴ است که در یک نظر مشورتی حکم داد که اسرائیل، دولتی مبتنی بر آپارتاید و تبعیض نژادی است و ادامه اشغال سرزمین فلسطین توسط آن، نقض قوانین بین‌المللی محسوب می‌شود.

مدیر بنیاد کیج اینترنشنال معتقد است این دو سازمان خیریه اسرائیلی به طور منظم شکایات آزاردهنده‌ای علیه کسانی که از اسرائیل انتقاد می‌کنند، مطرح می‌کنند. قریشی این تحلیل را براساس داده‌های گزارش اخیر بنیاد کیج مبنی بر آشکار بودن دخالت و لابی اسرائیلی در انگلیس، ارائه داده است. در مورد پیامد‌های قانونی اقدامات سازمان‌های خیریه اسرائیلی، انس مصطفی، مسئول روابط عمومی بنیاد کیج، به الجزیره گفت: ما توقع داریم این سازمان‌ها، وضعیت قانونی خود را به عنوان خیریه از دست بدهند و از تأسیس خیریه‌های دیگر توسط آنان جلوگیری شود. 

 وی همچنین در مورد مشارکت و همدستی سازمان‌های خیریه اسرائیلی در جنایات و نسل‌کشی در نوار غزه، می‌گوید: ما همچنین کشف کردیم که این خیریه‌ها از شهرک‌سازی‌ها حمایت می‌کنند و چندین توافق‌نامه بین آنان برای معاملات تجاری با شهرک‌های ایجاد شده در سرزمین‌های اشغالی وجود دارد که طبق کنوانسیون‌های سازمان ملل، جرم محسوب می‌شود که نقض قوانین بین‌المللی و نقض قوانین انگلیس است.

منبع: الجزیره

 


ارسال دیدگاه
captcha