کد خبر:۳۵۱۷

نشست خبری نخستین همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران» برگزار شد / ۲۵ مقاله در همایش ارائه می‌شوند

نشست خبری همایش و نمایشگاه «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران»، با حضور چهره‌هایی همچون غلامرضا غفاری؛ رئیس و استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در سازمان جهاد دانشگاهی تهران برگزار شد و از اهداف، جزئیات همایش و نحوۀ برگزاری آن به میان آمد. همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران» روز‌های دوشنبه، ۲۹ و سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت‌ماه در تالار علامه امینی دانشگاه برگزار می‌شود.
نشست خبری نخستین همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران» برگزار شد / ۲۵ مقاله در همایش ارائه می‌شوند

به گزارش خبرنگار پایگاه خبر تحلیلی خیر ایران، نشست خبری همایش و نمایشگاه «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران»، با حضور و سخنرانی جمال رحیمیان؛ رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، علی میرزایی؛ دبیر اجرایی همایش و نمایشگاه تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران، غلامرضا غفاری؛ رئیس و استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، حسین وفاپور؛ عضو کمیته علمی همایش و نمایشگاه تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران و جمعی از علاقه‌مندان به حوزه مسئولیت اجتماعی، شنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه در سازمان جهاد دانشگاهی تهران برگزار شد.

جمال رحیمیان در این نشست گفت: برای رویداد ملی تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران، بعد از فراخوانی که در فصل پائیز انجام شد، دبیرخانه همایش در پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی مستقر شد و ایده این همایش از دل گروه جامعه‌شناسی مطرح شد. گروه جامعه‌شناسی و سایر دوستان، برای برگزاری این همایش تلاش کردند. دانشگاه تهران همیشه برای خودش یک رسالت ملی متصور بوده است. جهاد دانشگاهی نیز همین راه را ادامه داده است و همیشه سعی کرده با این رسالت ملی خودش عمل کند. در عرصه‌های مختلف علمی نیز دستاورد‌های قابل توجهی داشته است.

فعالیت جهاد دانشگاهی با رویکرد جدید مسئولیت اجتماعی

وی در ادامه افزود: در حوزه فرهنگی اولین موضوعی که با مسئولیت اجتماعی ارتباط پیدا می‌کند به یک تندیس برمی‌گردد که به دانشجویانی که به بم رفتند و برای مردم زلزله‌زده فداکاری کردند اعطا کردیم. ما معتقدیم جهاد دانشگاهی امروز با یک رویکرد جدید مسئولیت اجتماعی وارد میدان شده است و می‌خواهد وظیفه خود را در این زمینه عملی کند؛ زیرا مسئولیت اجتماعی یک سرمایه اجتماعی است.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران تصریح کرد: پرداختن به مسئولیت اجتماعی مقدمه‌ای برای توسعه کشور و تحقق عدالت اجتماعی در کشور محسوب می‌شود. نمایشگاه صبح دوشنبه با حضور شخصیت‌های علمی و فرهنگی کشور افتتاح خواهد شد و این نمایشگاه یک ارتباطی بین نظر و تجربه یا همان ساحت تئوری و عملی محسوب می‌شود. ۲۰ شرکت مهم در نمایشگاه حضور دارند.

وی اظهار داشت: دانشگاه تهران جایی است که ۵۰ هزار نخبه را در خود دارد و بر همین اساس باید مسئولیت اجتماعی نخبگان را فعال کنیم. شرکت‌های زیادی نیز از لحاظ مادی از ما حمایت کردند و از همه این عزیزان تشکر می‌کنم که از جمله آنها شهرداری تهران، شرکت گل گهر و بانک پاسارگاد هستند. باید توجه کنیم که همه ما مسئول هستیم و وقف تنها نهاد شرکتی با نماد امروز ما است.

۳۸ مقاله برای چاپ پذیرفته شد

در ادامه این نشست، علی میرزایی؛ دبیر اجرایی همایش و نمایشگاه تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران به ایراد سخن پرداخت و گفت: فراخوان همایش در اواخر آبان اعلام و بعد کمیته عملی تشکیل شد. سعی کردیم از اساتید مختلف جامعه‌شناسی و اقتصاد استفاده کنیم. در مرحله اول چکیده مقالات را گرفتیم و در مجموع ۷۹ اثر برای ما ارسال شد و بعد از بررسی، تعدادی از آنها پذیرفته شد. در کل نیز ۳۸ مقاله برای چاپ مورد تأیید داوران قرار گرفت.

وی تصریح کرد: مجموعاً ۲۵ مقاله برای ارائه در روز همایش خواهیم داشت. صبح دوشنبه همایش افتتاح خواهد شد و در افتتاحیه میزبان شخصیت‌های علمی و سیاسی هستیم و در بخش‌های بعدی نیز میزبان اساتید جامعه‌شناسی خواهیم بود. موضوع اولین نشست روز نخست، بازاندیشی و ایضاح مفهومی نظری مسئولیت اجتماعی، موضوع نشست دوم دانشگاه و مسئولیت اجتماعی، موضوع نشست سوم محیط زیست و مسئولیت اجتماعی و موضوع نشست چهارم مسئولیت اجتماعی و پایداری است. نشست‌های صبح روز دوم عبارت از: صنعت و مسئولیت اجتماعی، صنعت نفت و مسئولیت اجتماعی، فناوری‌های نو و مسئولیت اجتماعی و صنعت معدن و مسئولیت اجتماعی هستند. همچنین در نوبت بعد از ظهر نشست‌های گزارش‌دهی پایداری، روایت‌هایی از مسئولیت اجتماعی، حوزه آب و مسئولیت اجتماعی، فرهنگ، آموزش و ترویج مسئولیت برگزار خواهد شد. همچنین تعدادی هم سخنرانی علمی داریم.

وی بیان کرد: ما با شرکت‌هایی که در این زمینه تجربه دارند گفت‌و‌گو می‌کنیم و مجموعاً ۱۲ تبادل تجربه خواهیم داشت و شرکت‌ها تجارب خود را ارائه می‌دهند و بعد مورد بحث قرار خواهد گرفت. خوشبختانه پیش‌نشست‌ها مورد استقبال رسانه‌ها قرار گرفت و هفت پیش‌نشست در ماه‌های گذشته برگزار شد. این پیش‌نشست‌ها همه مرتبط با مسئولیت اجتماعی بودند. یکی از موارد مهمی که در این مدت اتفاق افتاد نیز فعال شدن کسانی بود که در این حوزه فعالیت داشتند. همچنین لازم است که دوستان دولتی نیز تا حدودی همکاری کنند.

ایده همایش از پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی مطرح شد

در بخش دیگری از این نشست، غلامرضا غفاری؛ رئیس و استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به ایراد سخن پرداخت و گفت: اولین همایش و نمایشگاه تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران، در هفته جاری برگزار خواهد شد. این همایش حاصل زحمات فراوان افراد زیادی در طول یکسال اخیر است. همکاران جامعه‌شناس پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی این ایده را مطرح کردند و جلساتی تشکیل دادند و درباره این ایده صحبت کردند که در نهایت به انجام این همایش انجامید.

وی تصریح کرد: مشارکت خوبی برای برگزاری این همایش به عمل آمد. دغدغه گسترش مسئولیت اجتماعی در میان افراد وجود داشت و ما شاهد دستاورد‌های قابل توجهی از طرف جهاد دانشگاهی کشور بودیم؛ مجموعه‌ای که بعد از انقلاب شکل گرفت و بسیار موفق عمل کرد و خیلی مدیران کشور کسانی بودند که از دل جهاد دانشگاهی برخاستند و این سازمان یک سازمان مؤثر و شناخته شده است.

غفاری اظهار داشت: مقالاتی که مورد تأیید قرار گرفته‌اند، چاپ خواهند شد و در همین‌جا از همه داوران تشکر می‌کنم. همچنین از تمام کسانی که در برگزاری این همایش و تشکیل پیش‌نشست‌ها فعالیت کردند نیز تشکر می‌کنم. پیش‌نشست‌ها انعکاس و بازتاب خوبی داشت و این اتفاق را مدیون رسانه هستیم. این همایش اولین همایش ملی تجارب مسئولیت اجتماعی است. این تجارب می‌توانند در عرصه‌های مختلف نقش راهنما را ایفا کنند و تجارب بسیار ارزشمندی محسوب می‌شوند.

مسئولیت اجتماعی همه نهاد‌ها را وارد میدان می‌کند

وی در ادامه افزود: وقتی ما به مباحثی که در حوزه مسئولیت اجتماعی مطرح شده است نگاه می‌کنیم، این نکته به ذهن می‌آید که به عنوان یک کنشگریِ مسئولانه و با توجه به تغییراتی که در جهان رخ داده این اجماع حاصل شده است که دیگر یک مجموعه مشخص نمی‌تواند مشکلات این حوزه را حل کند؛ زیرا مسئولیت اجتماعی می‌طلبد که تمام نهاد‌ها برای انجام مسئولیت اجتماعی وارد میدان شوند. پس نباید این مسئولیت را مختص یک نهاد بدانیم. در کشور‌های دیگر نیز چنین اتفاقی رخ داده است و همه این نکته را دریافته‌اند که همه باید مسئولیت اجتماعی را بپذیرند و برای تحقق آن تلاش کنند و این یک تلاش صرفاً مختص به بنگاه‌ها و شرکت‌ها نیست.

غفاری گفت: ما شاهد تجمیع مسئولیت اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، حقوقی و محیط زیستی، زیر چتر مسئولیت اجتماعی هستیم. امروزه گفتمان مسئولیت اجتماعی مطرح است و مسئولیت اجتماعی در دو ساحت نظری و مفهومی قابل طرح است. مسئولیت اجتماعی نباید صرفاً در سطح نظر و اندیشه‌ورزی باقی بماند بلکه باید در سطح عمل هم نمود پیدا کند و در اینجا است که تجارب اهمیت پیدا می‌کند. با درمیان گذاشتن تجارب در یک جمع می‌توانیم در زمینه مسئولیت اجتماعی گامی به جلو برداریم؛ زیرا همه افراد در سطح نظری و عملی در حوزه مسئولیت اجتماعی در کنار هم جمع می‌شوند و محصول این تبادل نظرات بسیار ارزشمند است و دستاورد قابل توجهی محسوب می‌شود و با استفاده از این دستاورد‌ها می‌توانیم خود را ارتقا ببخشیم. 

وی در ادامه اظهار داشت: امیدوارم با توجه به دغدغه و تلاشی که در مجموعه وجود دارد بتوانیم دستاورد‌های خوبی به دست آوردیم و این کار آغازی برای شکوفایی در حوزه مسئولیت اجتماعی باشد. ما از جهات مختلفی به گذشتگان بدهکاریم و بر روی شانه‌های دیگران ایستاده‌ایم. باید برای جبران کار گذشتگان کاری در زمینه مسئولیت اجتماعی انجام دهیم و باید چیزی برای نسل‌های آینده از خودمان باقی بگذاریم تا آیندگان هم بتوانند ابن مسیر را ادامه بدهند. مسئولیت اجتماعی راهی برای ترمیم آسیب‌های گذشته است و باید مورد توجه قرار بگیرد.

حسین وفاپور؛ عضو کمیته علمی همایش و نمایشگاه تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران، سخنران دیگر این نشست بود و طی سخنانی بیان کرد: پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی نزدیک به ۲۰ سال تجربه دارد و ما سال‌ها در حوزه توسعه کار کار کرده‌ایم و در این سال‌ها به مسئله مسئولیت اجتماعی رسیده‌ایم. ما سعی کردیم ارتباطی میان حوزه صنعت، اجرا و دانشگاه ایجاد کنیم. همچنین تلاش کردیم گروه‌های جامعه‌شناسی اکثر دانشگاه‌های کشور را درگیر کنیم تا بتوانیم از نظراتشان استفاده کنیم. افزون بر اینها، سعی کردیم از مقالات و پایان‌نامه‌هایی که نوشته می‌شود، در حوزه اجرایی کشور استفاده کنیم. آنچه برای ما اهمیت دارد، اجرا است و بر روی موضوع تجارب و اجرا تأکید می‌کنیم.

تلاش کردیم گفتمان جدی بین دانشگاه و صنعت شکل بگیرد

وی تصریح کرد: سعی کردیم یک گفتمان جدی بین دانشگاه و حوزه صنعت شکل بگیرد. این تلاش آغاز راه است و سعی می‌کنیم از این به بعد نشست‌های ماهانه برگزار کنیم. چندین کتاب نیز درباره مسئولیت اجتماعی در حال نوشتن و حتی ترجمه است. مجله‌ای نیز در حال کار بر روی مسئله مسئولیت اجتماعی است. امیدوارم در سال‌های آینده با حضور بیشتر شرکت‌ها، سازمان‌ها و دانشجویان بتوانیم همایش را برگزار کنیم. موضوع مسئولیت اجتماعی دانشگاهیان نیز بسیار مهم است و سعی می‌کنیم دانشگاهیان را در این زمینه درگیر کنیم.

 


ارسال دیدگاه
captcha