معلم نیکوکار لرستانی؛ محور بهبود شرایط در مدرسه و روستا

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، حسین قربانی نمونه یک معلم فداکار است، او همه ذهن و فکرش، کمک به نیازمندان و ارتقای سطح آموزشی دانشآموزانش است. او سه سال قبل، از شهرستان پلدختر استان لرستان به روستای «قلعه میشوند» منتقل شد و از همان لحظه ورودش، زندگی اهالی روستا تغییر کرد.
پیش به سوی تغییر
حالا سه سال از روزی که حسین با برگه انتقالیاش به مجتمع شبانهروزی زینالعابدین روستای «قلعه میشوند» رفت، میگذرد؛ به مدرسهای که شبانهروزی بود اما تنها 16 دانشآموز پسر در آنجا تحصیل میکردند. بسیاری از دانشآموزان دختر هم ترک تحصیل کرده بودند. قربانی تعریف میکند که جاده منتهی به مدرسه خراب بود، سیستم آبرسانی مشکل داشت و تغذیه خوابگاه هم در بدترین شرایط بود. اولین اقدام این معلم اما برگرداندن دانشآموزان به مدرسه بود. او بهتر از هرکس دیگری میداند که مدرسه بدون دانشآموز به درد نمیخورد. به خاطر همین هم با دانشآموزان صحبت کرد تا به مدرسه بازگردند.
مسیر صعبالعبور و دوری مسیر، بزرگترین مشکل دانشآموزان دختر بود. قربانی اما برای این مشکل راهحل داشت. راهاندازی سرویس برای دانشآموزان دختر، اولین اقدام بود. بعد از بازگشت دانشآموزان اما باید شرایط محیط تحصیلی آماده میشد، نوسازی دیوارهای مدرسه، حل مشکلات تغذیه خوابگاه و درست کردن سیستم آبرسانی، اقدامات دیگر بودند. پس از حل مشکلات محیط آموزشی، جاده مجتمع آموزشی هم زیرسازی و آماده حضور حدود 50 دانشآموزی که به مدرسه بازگشته بودند، شد.
کمک فراسازمانی
شرایط مدرسه که تغییر کرد، قربانی به فکر ایجاد تغییرات در روستا شد؛ روستایی که به شهرستان پلدختر نزدیک و حدود 40 کیلومتر از شهرستان دور است، اما به خاطر کوهستانهای سر به فلک کشیده و مسیر صعبالعبور، از بسیاری از امکانات دور است. به خاطر همین هم، قربانی تصمیم گرفت به اهالی روستا هم کمک کند.
راهاندازی خانه هلال شاید بهترین انتخاب بود. او میتوانست با کمک برنامههایی که در خانههای هلال جمعیت هلال احمر اجرا میشود، هم به اهالی آموزش دهد و هم طرحهای محرومیتزدایی را اجرا کند. با کمک قربانی، حالا همه اهالی روستا، کمکهای اولیه را آموزش دیدهاند، سمزدایی و توزیع داروهای دامی برای پیشگیری از بیماریهای دامی عشایر و روستا به صورت دورهای انجام میشود، هر ماه بیش از 10 هزار غذای گرم بین نیازمندان توزیع میشود و حتی کاروانهای سلامت به صورت رایگان برای مداوای بیماران در روستا و مناطق عشایرنشین منطقه حاضر میشوند.
قربانی تنها از ظرفیت جمعیت هلال احمر استفاده نمیکند. او از طرحهای کمیته امداد و سازمان بهزیستی هم استفاده میکند. با کمک او، دختران دم بخت زیادی برای دریافت جهزیه به کمیته امداد معرفی شدهاند و بیش از 10 نفر هم با ظرفیتهای درمانی این دو ارگان، عمل جراحی و درمان شدهاند. این معلم با کمک خیرین و نمایندههای مجلس، خانه 9 نیازمند را نوسازی کرده و سیستم آبرسانی روستا هم بهبود یافته است. قربانی تعریف میکند که هر فردی در روستا با مشکل روبهرو شود، میداند باید به او مراجعه کند.
آرزوی دیرینه
فعالیتهای داوطلبانه و خیرخواهانه حسین اما ریشه در آرزوی کودکی او دارد؛ حدود ۱۲ سال قبل، حسین به آرزویش رسید. او هنوز به یاد دارد روزی را که در کسوت معلمی، کیفش را برداشت و در کلاس درس حاضر شد و اولین مشق معلمی را به دانشآموزانش داد. او تعریف میکند که همیشه دوست داشت معلم شود، به خاطر همین هم از کودکی، با وجود مشکلاتی که وجود داشت، درس خواند.
قربانی تعریف میکند که خانوادهاش پُرجمعیت بودند و والدینش به سختی از پس مخارج زندگی برمیآمدند. با وجود همه مشکلات اما حسین درس خواند و پس از فارغالتحصیلی از مدرسه تربیت معلم، به عنوان سربازمعلم در روستاها حاضر شد. از همان ابتدای حضورش به عنوان معلم اما نشان داد که با دیگر معلمها فرق دارد. زمانی که نیاز دانشآموزانش را میدید، نمیتوانست بیتفاوت باشد و برای حل مشکلات آنها تلاش میکرد. حضور در مناطق محروم برای آموزش به دانشآموزان بازمانده از تحصیل و توزیع بستههای آموزشی به دانشآموزان بخشی از اقدامات این معلم است. شاید به خاطر همین اقدامات و فعالیتها بود که سه سال قبل، او را به عنوان مدیر مجتمع آموزشی شبانهروزی زینالعابدین به روستای «قلعه میشوند»، فرستادند تا بتواند در بعد وسیعتری، فعالیتهای داوطلبانهاش را انجام دهد.
گزارش از لیلا شوقی