نشست خبری چهارمین کنگره بین‌المللی انکلوژی کودکان در «محک» برگزار شد
در نشست خبری چهارمین کنگره دوسالانۀ انکلوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق) اعلام شد: این کنگره روزهای 26 تا 28 اردیبهشت‌ماه سال جاری به همت  مؤسسه خیریه محک برگزار می‌شود. رویکرد این همایش، درمان چندتخصصی در تومورهای مغزی کودکان است؛ به این معنا که به جای نظردادن یک پزشک در جریان مداوا، گروهی از پزشکان با تخصص‌های مختلف و با مشورت یکدیگر در فرایند درمانی بیمار اظهار نظر کنند.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، نشست خبری چهارمین کنگره دوسالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق)، شنبه هشتم اردیبهشت با حضور دکتر آراسب احمدیان؛ مدیرعامل محک، دکتر هادی موسی‌خانی؛ سرپرست بخش انکولوژی محک و عضو هیئت علمی این کنگره، دکتر میترا قالیبافیان؛ سرپرست بخش رادیولوژی محک و عضو هیئت علمی این کنگره، دکتر علیرضا دانشگری؛ معاون درمان بیمارستان محک، دکتر محسن روزرخ؛ دبیرعلمی این کنگره و مریم محمدعلی، مدیر روابط عمومی محک در محل بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

  اُنکلوژی (Oncology) یا سرطان‌شناسی، شاخه‌ای از رشتهٔ پزشکی است که در مورد تومورها و سرطان مطالعه می‌کند.  پزشک متخصص در این رشته را سرطان‌شناس یا تودینه‌شناس یا انکولوژیست می‌نامند.

 رویکرد کنگره: «درمان چندتخصصی در تومورهای مغزی کودکان»

  در ابتدای این نشست، مریم محمدعلی؛ مدیر روابط عمومی محک در مورد ضرورت برگزاری کنگره  دو سالانه بین المللی آنکولوژی کودکان گفت: محک به منظور پاسداشت دکتر وثوق و تبادل اطلاعات با متخصصان، برگزاری کنگره به صورت دوسالانه را در دستور کار خود قرار داده است. امسال در آستانه چهارمین دوره برگزاری این کنگره هستیم که در روزهای ۲۶،۲۷ و ۲۸ اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود. این دوره از کنگره با رویکرد درمان چندتخصصی در تومورهای مغزی کودکان برگزار می‌شود. پزشکان مجموعه محک به این نتیجه رسیدند که اگر تومورها در مراحل اولیه تشخیص داده شود، نرخ بالای بهبودی وجود خواهد داشت.

 در ادامه، دکتر آراسب احمدیان؛ مدیرعامل موسسه محک ضمن معرفی سخنرانان این نشست عنوان کرد: دکتر وثوق از بدو تاسیس محک رئیس هیئت‌امنای این موسسه بود و دانشجویان زیادی را تربیت کرد. وقتی ایشان فوت کرد، هیئت‌امنای محک تصمیم گرفت کنگره انکولوژی را دو سال یکبار برگزار کند. چند سال به خاطر کرونا در برگزاری آن وقفه ایجاد شد و امسال مصمم هستیم که چهارمین دوره آن را برگزار کنیم.

 احمدیان با اشاره به اینکه محک در طول ۲۰ سال گذشته همواره بر اساس هدف‌گذاری استراتژیک و برنامه‌های مدون اداره شده است، افزود: یک استراتژی برای تحول درمان با همکاری انجمن سرطان کودک در پیش گرفتیم تا در کنار سایر بیمارستان‌ها که در این حوزه فعالیت می‌کنند از طریق به اشتراک‌گذاشتن دانش، مدل‌های درمانی در سطح بین‌الملل داشته باشیم.

 آنچه در محک اتفاق می‌افتد به لطف تأمین منابع از سوی خیرین است

  وی با بیان اینکه امسال کنگره دوسالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان با رویکرد درمان چندتخصصی در تومورهای مغزی کودکان برگزار می‌شود، بیان کرد: در رویکرد درمان چندتخصصی پزشکان کنار هم می‌نشینند و برای درمان تصمیم می‌گیرند، به جای اینکه بیمار را از یک پزشک به پزشک دیگری ارجاع دهند. این استراتژی از سال ۱۴۰۱ شروع شد و نتیجه آن تشکیل دپارتمان نوروانکولوژی بود که پزشکان با هم به تشخیص برسند و به درمان بپردازند. در اواسط سال ۱۴۰۲ برای حمایت از این استراتژی تصمیم گرفتیم چهارمین کنگره بین‌المللی را با تمرکز بر تومورهای شایع کودکان جلو ببریم.

 مدیرعامل موسسه محک با اشاره به اینکه در هر کشور، سیستم بهداشت تابعی از اقتصاد آن کشور است، اظهار داشت: امروزه آنچه در محک اتفاق می‌افتد به لطف تامین منابع از سوی خیرین است.کمک‌های خیرین، ما را قادر کرده است که روش‌های نزدیک‌تری به روش‌های دنیا داشته باشیم و بتوانیم داروهای مورد نیاز کودکان را تامین کنیم. با کمک خیرین توانستیم تمام محدودیت‌ها را در این سال‌ها پشت سر بگذاریم و در درمان به آمارهای کشورهای توسعه‌یافته نزدیک شویم.

 خیرین، اقدامات علمی، تحقیقی و درمانی محک را پیش می‌برند

  احمدیان در پاسخ به این سؤال که آیا محک اتباع غیر ایرانی را پذیرش می‌کند، گفت: ما بیمار اتباع را پذیرش نمی‌کنیم چون آن‌ها بیمه ندارند و هزینه‌هایشان بسیار سنگین است. اگر اتباع به طور قانونی در اینجا زندگی کنند، ما آن‌ها را پذیرش می‌کنیم و ضمن هماهنگی با بیمارستان‌ها و مددکاری تلاش می‌شود به آن‌ها خدمات لازم ارائه شود.

 مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه امروز در دفتر یک موسسه خیریه نشسته‌ایم، عنوان کرد: این موسسه خیریه یک هدف را ۳۰ سال پیش انتخاب کرد و آن حمایت همه جانبه از کودکان سرطانی بود. محک در طول این مدت از دایره این هدف خارج نشده و عمق آن را زیاد کرده است. بیمارستان فوق تخصصی محک تاسیس شده و الان ۱۷ سال است که فعالیت می‌کند. این موسسه خیریه به مرکز تحقیقات فکر کرده است و اکنون مقالات خوبی تولید می‌کند. تمام این اتفاقات در یک موسسه خیریه اتفاق می‌افتد.

 وی درمان کودکان در محک را رایگان دانست و افزود: در سایر بیمارستان‌ها بعد از پرداخت‌های بیمه، آنچه سهم بیمار است را به طور کامل حمایت می‌کنیم. در ایران به جز محک، بیمارستان خیریه‌ای نداریم که مردم تمام هزینه آن را بدهند. خیرین در ایران بیمارستان تاسیس می‌کنند و آن را به وزارت بهداشت تحویل می‌دهند اما محک توسط خیرین اداره می‌شود و کمک آن‌ها اقدامات فوق تخصصی و علمی را جلو می‌برد.

 چهارمین کنگره انکلوژی، دو خیّر حقیقی دارد

 احمدیان موفقیت محک را در توسعه همکاری با خیرین دانست و گفت: محک توانسته است از این ظرفیت خیرین به خوبی استفاده کند. برخی، ظرفیت را خیریه‌هایی می‌بینند که ارائه‌دهنده و گیرنده هستند اما اینکه از این ظرفیت، زیرساخت‌هایی به وجود آید که سال‌ها به بیماران خدمت شود و تولید دانش صورت گیرد، بسیار مهم و ارزشمند است. این ظرفیت، نهاد خیریه و نیکوکارانی است که دارند منابع این اتفاق بزرگ را تامین می‌کنند. 

 مدیرعامل موسسه محک ادامه داد: چهارمین کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان که امسال برگزار می‌شود دو خیّر فردی یعنی دو شخص حقیقی دارد. کار خیرین فقط این نیست که هزینه‌های دستگاه‌ها و داروهای درمانی را بدهند. خیرین به این نتیجه رسیدند که در مسیر تحقیقات محک، پاسخگوی قوی باشند.

 وی در پاسخ به این سؤال که محک چقدر با بیمارستان‌های خارج از کشور در ارتباط است، خاطرنشان کرد: محک ارتباطات برون‌مرزی دارد. ما با بیمارستان‌هایی که در زمینه سرطان خدمات می‌دهند و با پزشکان ایرانی خارج از کشور ارتباط داریم. سازمان‌یافتگی ما با متخصصان از طریق بیمارستان‌هاست. 

 هزینه بیمارستان محک هر دو سال، معادل یک بار ساخت است

 دکتر احمدیان در پاسخ به پرسش‌هایی دیگری مبنی بر میزان درصد تامین هزینه محک از خیرین خارج از کشور و همچنین هزینه درمان سرطان اظهار داشت: یک درصد منابع ما از خارج از کشور تامین می‌شود. هزینه درمان هم بسته به عوامل گوناگونی از جمله نوع بیماری و طول درمان دارد.

 وی خاطرنشان کرد: هزینه بیمارستان محک هر دو سال، معادل یک بار ساخت است و این نشان‌دهنده قدرت و ظرفیت خیرین است و واقع جای قدردانی از مردم ایران دارد. در این راستا ما شفافیت را مد نظر قرار دادیم و صورتحساب‌های مالی روی سایت می‌گذاریم.

 میزان تعامل خبرنگاران به محک سؤال دیگری بود که از سوی یکی از خبرنگاران مطرح شد و دکتر احمدیان در پاسخ تصریح کرد: خوشبختانه خبرنگاران نه تنها از بعد مسئولیت کاری بلکه از جنبه مسئولیت اجتماعی با محک همکاری بسیار خوبی دارند.

 توجه محک به تحقیقات و حمایت معنوی

  بر اساس این گزارش، دکتر محسن روزرخ؛ دبیرعلمی چهارمین کنگره دوسالانه بین المللی انکولوژی کودکان با بیان اینکه آگاهی از اتفاقات محک برای مردم مهم است، گفت: مردم باید بدانند سرمایه‌هایی که در محک صرف می‌کنند، کجا هزینه می‌شود. محک رسالتی در حوزه ارائه خدمات و درمان کودکان سرطانی دارد. تاکنون ۵۵ هزار کودک در این موسسه پرونده داشتند و ۱۷ هزار بیمار شفا یافتند که این آمار قابل اعتنایی در دنیاست. این آمار همچنان می‌تواند به آرامش فکری بیشتر خیرین که به ما کمک می‌کنند، منجر شود.

 دکتر روزرخ خاطرنشان کرد: نیاز است خدماتی که هر بیمارستان ارائه می‌دهد از نظر علمی ثبت شود. برگزاری کنگره، اطلاع‌رسانی و تبادل افکار علمی یکی از واجبات سازمان‌ها از جمله محک است. محک یک مرکز تحقیقاتی هم هست که وظیفه‌اش تنها حمایت مادی نیست و حمایت معنوی و تبادل علمی و درمانی را هم مد نظر قرار داده است. افرادی که در مراکز علمی کار می‌کنند باید نخبه و کاربلد باشند که خدا را شکر محک از این نعمت برخوردار است. امکانات خاصی در محک وجود دارد که می‌تواند درمان بچه‌ها را تسریع کند مانند بخش انکولوژی که سه نفر از زبده‌ترین پزشکان کشور در آن مشغول کار هستند.

 دکتر وثوق پایه‌گذار خدمت بی‌مزد در محک بود

  دبیر علمی کنگره تصریح کرد: کنگره برای حرکت‌های علمی شکل می‌گیرد که واقعا یکی از واجبات در سازمان‌های علمی است. کنگره محک به دلایلی مثل کرونا دچار وقفه شد. دکتر وثوق که کنگره‌ها به نام ایشان برگزار می‌شود، پایه‌ای مفید در امر خدمت بی‌مزد گذاشت. ایشان تابلویی شد که دیگران می‌توانند از ایشان نسخه‌برداری کنند. عمر ایشان طولانی نبود که ثمرات پایه‌گذاری صورت گرفته و نتایج را ببیند.

 وی در پاسخ این سؤال که چقدر احتمال بازگشت بهبودیافتگان به بیماری در حوزه سرطان وجود دارد، گفت: مبتلایان به سرطانی که درمان می‌شوند نیاز به پیگیری دارند. این پیگیری تا سن ۱۷ سالگی در محک اتفاق می‌افتد. برگشت درمان‌یافته به سرطان متفاوت است و بستگی به عوامل مختلفی از جمله نوع سرطان دارد.

 تزریق تفکر مولتی دیسیپلین در چهارمین کنگره محک

  بر اساس این گزارش، دکتر میترا قالیبافیان؛ سرپرست بخش رادیولوژی بیمارستان محک در این نشست عنوان کرد: آنچه اهمیت دارد تغییر نحوه رویکرد به درمان است که نه فقط در خصوص کودکان بلکه در تمام پزشکی وارد شده است. سابق بر این بیمار به هر یک از متخصصان پزشکی به صورت جدا جدا مراجعه می‌کرد .امکان نبود که همکاران دور یک میز بنشینند و یک همفکری برای درمان بیمار داشته باشند. ما از این روش به عنوان مولتی دیسیپلین یاد می‌کنیم.

  قالیبافیان ادامه داد: تفکر مولتی دیسیپلین را در برنامه کنگره دوسالانه بین‌المللی آنکولوژی کودکان دخالت دادیم. بر این اساس از تمام متخصصان پزشکی و متخصصان پیراپزشکی مانند طب فیزیکی، کاردرمانی و فیزیوتراپی استفاده کردیم. بیمار از لحظه ورود به سیستم پزشکی تا لحظه مداوا با افرادی به غیر از پزشک سر و کار دارد که ما آن‌ها را در برنامه کنگره گنجاندیم.

  تومورهای بزرگسالان با تومورهای کودکان متفاوت است

  وی در مورد چرایی رویکرد این کنگره توضیح داد و افزود: تومور مغزی دومین تومور شایع در کودکان است که اولین علت مرگ در کودکان سرطانی محسوب می‌شود. آن‌هایی که زنده می‌مانند به علت درمان‌های انجام گرفته با عوارض دیررس درمان دست به گریبان هستند. ما به مرور زمان متوجه شدیم درمان تومورها در کودکان نیاز به برخورد متفاوت نسبت به بزرگسالان دارد.

 سرپرست بخش رادیولوژی بیمارستان محک تصریح کرد: تومورهای بزرگسالان با تومورهای کودکان متفاوت است حتی اگر یک اسم داشته باشند پس برخورد با بیمار کودک و بزرگسال نیز باید متفاوت باشد. هدف کنگره دوسالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان این است که این تفاوت برخورد را به نمایش بگذارد ضمن اینکه این کودکان نجات‌یافته نیاز به یک توانبخشی طولانی مدت دارند باید برای بازتوانی آن‌ها فکری شود و این اهداف به جز کار تیمی و مولتی دیسیپلینر امکان‌پذیر نیست.

20 درصد مبتلایان به سرطان در کل کشور، در محک درمان می‌شوند

  در ادامه دکتر هادی موسی‌خانی؛ سرپرست بخش انکولوژی بیمارستان محک اظهار داشت: ۲۰ درصد بیماران آنکولوژی در کل کشور در محک مستقیم درمان می‌شوند و محک بیش از ۴۱ بیمارستان را پوشش می‌دهد. شایع‌ترین بیماری انکولوژی در بچه‌ها خون و لنفومی و سپس تومورهای مغزی است.

 وی با اشاره به اینکه تمام آنکولوژیست‌های ایران مستقیم و غیر مستقیم شاگرد دکتر وثوق هستند، بیان کرد: کنگره ها در محک به پاسداشت نام ایشان برگزارمی‌شود.مولتی دیسیپلنری روح اصلی چهارمین کنگره محک است. ان شاالله ما روز به روز این را پیشرفت دهیم. ما اولین مرکزی هستیم که این برنامه را راه‌اندازی کردیم و در آینده محک لیدرشیپی این مولتی دیسپلینری را اجرا خواهد کرد.

هادی موسی خانی

 دکتر موسی‌خانی در پاسخ به این سوال که دلیل ایجاد سرطان چیست، اظهار داشت: علت ایجاد این بیماری یک عامل منحصر به فرد نیست و تغذیه، محیط، وراثت و ژنتیک در آن دخیل هستند. دخالت یکی از این عوامل در هر نوع سرطان متفاوت است. به عنوان مثال در برخی سرطان‌ها ژنتیک نقش بیشتری دارد و به همین دلیل است که ما درمان قاطعی تاکنون برای این بیماری نداریم.

 65 درصد سرطان‌ها در کودکان در ایران قابل درمان هستند

  این عضو هیئت‌علمی کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان در پاسخ به این سوال که سرطان‌های شایع در کودکان چیست، گفت: در محک سن را تا ۱۸ سال در نظر می‌گیریم اما بقیه بیمارستان‌ها کودک را تا ۱۳ سال در نظر می‌گیرند نظر ما شایع‌ترین سرطان زیر ۱۸ سال خون و لنفوم است که انواع و اقسام دارد. طبق تحقیقات بیمارستان سیک کیدز کانادا ۸۰ تا ۸۵ درصد سرطان‌ها در کودکان قابل درمان هستند. این میزان در ایران ۶۰ تا ۶۵ درصد است که در خاورمیانه عدد چشمگیری است.

  بر اساس این گزارش، دکتر علیرضا دانشگری؛ معاون درمان بیمارستان محک در این نشست با اشاره به اینکه چهارمین کنگره دوسالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان در سه روز ۲۶، ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود، گفت: این کنگره ترکیبی از سخنرانان خارجی و داخلی هستند که با تعدادی از آن‌ها همکاری داشتیم و در رده‌های اول محسوب می‌شوند.همچنین برخی از آن‌ها همکاران پزشک بیمارستان‌های داخل از کشورهستند.

 اشتراک تجربیات پزشکان داخلی و خارجی در چهارمین کنگره محک

 دکتر دانشگری تصریح کرد: این کنگره امتیاز بازآموزی دارد که حداکثر آن ۱۲ است. انکولوژی، رادیوژی و جراحی مغز و اعصاب از جمله گروه‌های هدف این کنگره هستند. بر اساس مولتی دیسپلینی که داریم یکی از نیازها رسیدن به درمان‌های به روز دنیاست. محک بیشترین تعداد بیماران کودک مبتلا به تومورهای مغزی را پذیراست و تجربیات گرانبهایی در زمینه تومورهای مغزی دارد. از اهداف این دوره از کنگره این است که تجربیات اساتید را با پزشکان داخل و خارج از کشور به اشتراک بگذاریم.

گزارش از مریم داوری


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...