به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، نقشآفرینی برونمرزی خیریهها در کشورهای اسلامی، ظرفیتی برای همگرایی بیشتر کشورهای منطقه و جهان اسلام محسوب میشود که نباید از آن غافل شد. سازمان جهانی خیریه اسلامی، مستقر در کویت، که عمدتاً از جانب خیرین و علمای این کشور حمایت میشود، یکی از کلانپروژههای خود را اشتغالزایی برای زنان سرپرست خانوار در عراق تعریف کرده است. شاید بعد از درگیریهای خونین دولتهای عراق و کویت در ابتدای دهه 90 میلادی، کمتر کسی فکر میکرد جوامع مدنی دو کشور، چنین همکاریهای تحسینبرانگیزی را رقم بزنند.
درباره سازمان بینالمللی خیریه اسلامی
سازمان بینالمللی خیریه اسلامی (الهيئة الخيرية الاسلامية العالمية)، مستقر در کویت، یکی از بزرگترین مؤسسات فعال در زمینه نیکوکاری و اقدامات انسانی است. تأسیس این سازمان به سال 1984 میلادی برمیگردد، زمانی که تعدادی از علمای کویتی، خواهان جمعآوری یک میلیارد دلار برای سرمایهگذاری در راه مبارزه با سهگانه خطر یعنی، فقر، جهل و بیماری در جهان اسلام، شدند. تصمیمی که زیربنای ایجاد یک سازمان خیریه بینالمللی شد.
این سازمان کویتی در کشورهای اسلامی، برنامههای انسانی متعددی را در راستای اهدافش اجرا کرده است. این اهداف شامل موارد زیر میشود:
- ارتقای فرهنگ معتدل اسلامی
- توانمندسازی اقتصادی نیازمندان
- ارائه فرصتهای آموزشی و توانبخشی که به نتایج کیفی میرسد
در پروژه زنان سرپرست خانوار که در عراق در دست اجراست، این موسسه توانسته است برای رفع مشکلات زنان سرپرست خانوار گامی مؤثر بردارد. اولویت فعالیت این موسسه برای زنان، مسئله توانمندسازی است تا در کنار حفاظت و حمایت بتواند اندکی از مشکلات اقتصادی و اجتماعی زنان را بکاهد.
زنان سرپرست خانوار یا خانواده بنا بر تعریف سازمان ملل متحد، زنان سرپرستی هستند که به دلیل طلاق، جدایی، مهاجرت، عدم ازدواج یا بیوهبودن، هیچ مرد بالغی در زندگی آنها حضور ندارد و خود مسئولیت اداره زندگی را بر عهده دارند. سرپرست رسمی، کسی است که معمولاً با خانواده زندگی و توسط سایر اعضای آن به عنوان سرپرست خانواده شناخته می شود.
در این طرح، 300 زن بیسرپرست از استانهای نینوا و الانبار (در عراق) تحت آموزش قرار گرفته و وارد بازار کار شدهاند. این طرح که از سال 2018 شروع شده، توانسته است تا با ارتقای توانمندی زنان، آموزش حرفهای به آنها و فراهمکردن اشتغال، به بهبود کیفیت زنان سرپرست خانواده کمک کند.
برنامههای این سازمان برای زنان سرپرست خانواده شامل، دورههای فنی وحرفهای در زمینههای صنایعدستی، از جمله خیاطی، آشپزی و شیرینیپزی، آرایشگری، بازاریابی با استفاده از رسانههای اجتماعی و فناوری مدرن و دیگر مهارتهای زندگی، میباشد. ارائه فرصتهای تحصیلی برای زنانی که نتوانستهاند تحصیلات دانشگاهی خود را تکمیل کنند، نیز از دیگر برنامههای این طرح است.
یکی از ویژگیهای حمایتی طرح، ارائه خدمات بعد از توانمندسازی است. به صورتی که در پایان برنامههای دوره آموزش فنی وحرفهای، تجهیزات مربوط به اشتغال مانند چرخ خیاطی و سایر لوازم کار، به صورت رایگان از طرف موسسه خیریه به بهرهمندان اعطا میشود تا راهی برای راهاندازی شغل جدید و پیشبرد زندگی این زنان تنها، فراهم شود.
منبع: سايت الهيئة الخيرية الاسلامية العالمية
گزارش از دکتر عاطفه جعفریان
دیدگاه خود را بنویسید