به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، افراد مختلفی در جهان فعالیت نیکوکارانه انجام میدهند اما زمانی که سلبریتیها در فعالیتهای خیریه شرکت دارند به دلیل تاثیرگذاری بالای خود، توجه هوادارانشان را نیز به موضوع نیکوکاری جلب میکنند.
«مکنزی اسکات»، سرمایهدار و نویسنده آمریکایی، به واسطه فعالیتهای نیکوکاری در این کشور بسیار محبوب شدهاست. او در سال 2021 توسط مجله فوربس به عنوان قدرتمندترین زن جهان و در سال 2020 یکی از 100 فرد تأثیرگذار مجله "تایم" معرفی شد. اسکات، سومین زن ثروتمند در ایالات متحده و چهل و هفتمین فرد ثروتمند در جهان است. اسکات برای اولینبار در سال 2006 برای اثر ماندگار خود، "آزمایش لوتر آلبرایت" ، برنده جایزه کتاب آمریکا شد. فراتر از نویسندگی، اسکات در فعالیتهای داوطلبانه غیردولتی نیز نقشآفرینی میکند و از سال 2014 مدیر اجرایی موسسهای در این حوزه به نام "Bystander Revolution" میباشد.
او به واسطه اینکه همسر سابق بازیگر معروف "جف بروس"، میباشد، در جهان سلبریتیها نیز چهره شناخته شده است. بخشی از ثروت اسکات (حدود 35 میلیارد دلار) که حدود 4 درصد از سهام شرکت آمازون است، حاصل جدایی این نویسنده از همسر سابقش در سال 2019 میباشد.
اسکات در سال گذشته با اهدا بیش از دو میلیارد دلار از داراییهای خود به 300 موسسه خیریه، توجه رسانهها و هوادارانش را جلب کرده و توانسته است به عنوان سلبریتی نیکوکار نیز، بر هواداران خود تاثیر بگذارد.
مکنزی اسکات میخواهد حداقل نیمی از ثروت خود را اهدا کند. او در سال 2019، کمپین اعطای خیریه "Giving Pledge" را امضا کرده و متعهد شده است که بیشتر ثروت خود را در زمان حیات یا در وصیتنامه خود پس از مرگ به خیریه ببخشد.
اسکات نزدیک به 6 میلیارد دلار در سال 2020 به خیریههای مختلف کمک کرده است، این اقدام او یکی از بالاترین میزان کمک شخص حقیقی به موسسات خیریه حوزه اشتغال در آمریکا است. او بیش از 2 میلیارد دلار دیگر نیز در سال 2021 اهدا و تا سال 2022 در مجموع 14 میلیارد دلار به بیش از 1600 سازمان خیریه کمک کرده است.
تمرکز کمکهای اسکات بر مسائلی چون برابری نژادی، دموکراسی و تغییرات آبوهوایی است. هدایای او میان مراکز مطالعاتی برای حقوق اقلیتها و مبارزه با تبعیض نژادی، بیش از 800 میلیون دلار بوده است. حمایت از افرادی که تحت تأثیر منفی همهگیری کووید-19 بودهاند و یا از نابرابریهای سیستمی بلندمدت رنج بردهاند، از دیگر اقدامات نیکوکارانه اوست.
بعضی معتقدند او ثروت و امکاناتش را در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی و انسانی خود صرف میکند و برخی نیز به این فعالیتها با دیده تردید مینگرند؛ چراکه معتقدند اساساً سرمایهداران در آمریکا به آن میزانی که باید، مالیات نمیدهند و از رانتهای مختلف بهرهمند هستند.
منبع اصلی خبر: www.9news.com
گزارش از مینا خاکی
دیدگاه خود را بنویسید