به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، چهل و چهارمین نشست «یک چای، یک تجربه» عصر دوشنبه، دوم بهمنماه با حضور علی شمسینیا؛ موسس و مدیرعامل موسسه خیریه ثامنالحجج (ع) و رئیس هیئتمدیره کلینیک «دارالشفای امام رضا(ع)» و جمعی از مدیران و اعضای برخی موسسات خیریه و سمنها در سالن جلسات آکادمی خیر ایران برگزار شد.
شمسینیا که متولد 1335 در روستای چناروئیه در شهر زرند از استان کرمان است، در این نشست گفت: از هشت سالگی به شهر کرمان آمدم و به کارهای مختلفی مشغول شدم و در زمینه کشاورزی و تجارت تجربه زیادی کسب کردم. پدر و مادرم علاقه عجیبی به کار خیر داشتند و پدرم در مورد خدمت و کمک به مردم وصیت کرد و من هم تا این لحظه تلاش کردم به وصیتش عمل کنم.
چگونگی تأسیس مؤسسه خیریه ثامنالحجج (ع)
وی با اشاره به اینکه انگیزه تشکیل موسسه ثامنالحجج (ع) به سال ۱۳۷۳ بر میگردد، بیان کرد: با تعدادی از خیرین شهر به منظور تهیه دستگاهی به سازمان انتقال خون رفتیم. با تعدادی از بچهها و پدر و مادرهای آنها مواجه شدیم که کلمن یخی زیر بغلشان بود و ظاهرشان به علت بیماری، تغییر کرده بود. از دکتر لولایی علت تغییر شکل و نوع بیماری آنها را پرسیدم، ایشان گفت: «این بچهها تالاسمی دارند و به دلیل نداشتن تغذیه خوب و مصرف نکردن به موقع دارو تغییر شکل میدهند». وقتی از آنجا بیرون آمدم، حالم منقلب شده بود. روبروی مسجد جامع، نام امام رضا (ع) به زبانم آمد و گفتم: «آقاجان کمک کن بتوانم به این بچهها کمک کنم».
موسس و مدیرعامل موسسه خیریه ثامنالحجج (ع) ادامه داد: ماجرا را برای مرحوم آقای پنجعلیزاده که فرماندار وقت کرمان بود تعریف کردم و اشکهایش سرازیر شد. همان شب جلسه گذاشتیم و مبلغی برای بیماران جمع شد. مرحوم آقای پنجعلیزاده گفت: «اگر کسی حاضر نبود در این زمینه کاری کند، من حاضرم از کارم استعفا دهم و کمک کنم». تا یکسال، ما فقط به سازمان انتقال خون کمک مادی میکردیم تا از طریق این کمکهای مادی، به بچههای تالاسمی کمک شود اما بعد از این مدت احساس کردیم که به بک کار ریشهایتر و حمایت کاملتر از بیماران تالاسمی نیاز است. لذا با کمک آقای پنجعلیزاده، مؤسسه خیریه ثامنالحجج (ع) در سال 1375 در کرمان تأسیس شد.
کلینیک دارالشفای امام رضا(ع)؛ مرکز جامع پیشگیری و درمان بیماریهای صعبالعلاج
وی با بیان اینکه در ابتدا فقط بیماران تالاسمی را تحت پوشش قرار دادیم، عنوان کرد: به تدریج بیماران مبتلا به ام اس، دیالیزی، هموفیلی و سایر بیماران دارای بیماری صعبالعلاج و نادر را هم تحت پوشش قرار دادیم و حتی در شهرستانهای مختلف استان کرمان بخش ویژه دیالیز و تالاسمی برای این بیماران ساختیم. تمام خانواده و اقوام ما برای ساخت و تجهیز این مراکز کمک میکنند. در واقع من دو گروه بچه دارم یک گروه بچههای خودم هستند و گروه دیگر دههزار بیماری که به آنها خدمات میدهیم.
شمسینیا تصریح کرد: به لطف امام رضا(ع) هر کاری تاکنون کردیم با استقبال مردم مواجه شده است. در حال حاضر دو ساختمان درمانی داریم. یکی موسسه خیریه ثامن الحجج (ع) با بیش از ۳۰ هزار متر مربع فضا که 9 بیماری خاص را تحت پوشش قرار داده است و دیگری کلینیک دارالشفای امام رضا(ع) با هشت هزار متر زیربنا که سال ۱۳۹۹ در کرمان تاسیس شد و مرکز جامع پیشگیری و درمان بیماریهای خاص و صعبالعلاج است.
وی از تأسیس هشت سالن چندمنظوره در کنار دارالشفا خبر داد و افزود: بیماران صعبالعلاج و خانواده آنها میتوانند مراسم مختلف مانند جشن تولد و عروسی را در این سالنها برگزار کنند. همچنین یکی از این سالنها به ورزش باستانی اختصاص دارد که هم مورد علاقه مردم کرمان و هم موجب نشاط بیماران ماست.
راهاندازی اقامتگاه و همراهسرا برای خانواده بیماران
موسس و مدیرعامل موسسه خیریه ثامنالحجج (ع) با بیان اینکه ماهانه تعداد بسیاری از بیماران، از استانهای مجاور مثل سیستانوبلوچستان، هرمزگان و خراسان جنوبی برای درمان به کرمان میآیند و به خیریه ثامن و دارالشفای امام رضا (ع) مراجعه میکنند، اظهار کرد: اقامتگاهی هزارمتری در نزدیکی دارالشفای امام رضا(ع) داریم که حدود ۴۵ نفر را اسکان میدهد. بدین ترتیب بیمارانی که از سایر شهرها به کرمان میآیند، مشکل اقامت ندارند. تصمیم داریم در چهارگوشه کرمان اقامتگاهی برای بیماران و خانوادههایشان تاسیس کنیم که بیماران جز رنج بیماری، درد و رنج دیگری نداشته باشند.
برای گرفتن مجوز استفاده از تجهیزات پیشرفته پزشکی با مشکل مواجه هستیم
رئیس هیئتمدیره کلینیک دارالشفای امام رضا(ع) در کرمان با اشاره به اینکه یکی از مجهزترین آزمایشگاههای ژنتیک که مرکز ویژهای در ایران محسوب میشود را تاسیس کردیم، گفت: مرکز ویژه خونشناسی و مرکز جامع تصویربرداری را به زودی افتتاح میکنیم. در حال حاضر در شهر کرمان، دوهزار نفر مبتلا به ام اس داریم که به دستگاه ام آر ای نیاز فوری دارند. بیست ماه است که میخواهم دستگاه پیشرفته ام آر آی به کلینیک دارالشفای امام رضا (ع) بیاورم و دهها بار به وزارت بهداشت رفتهام اما میگویند کرمان این وسیله را لازم ندارد، در صورتی که ما از دولت، نه ارز دولتی میخواهیم نه پول. با این حال با رایزنیهایی که کردهایم، امیدواریم بتوانیم تا پایان بهمنماه سال جاری، مجوز استفاده از این دستگاههای پیشرفته را اخذ کنیم.
همکاری پزشکان و خیرین خارج از کشور با دارالشفای امام رضا (ع)
شمسینیا در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: هشت نفر از استرالیا و آلمان از مراکز ما بازدید کردند و گفتند که حاضرند ماهی یک پزشک به مجموعه ما برای ارائه خدمات بفرستند. این در حالی است که ما سخت به دنبال مجوز و تجهیز مجموعه هستیم و مسئولان با ما همکاری نمیکنند. با این وجود، برای توسعه کار از هیچ تلاشی دریغ نمیکنیم. میخواهیم داروهای گیاهی را در کرمان توسعه دهیم. ما همچنین تیم ورزشی از بیماران خاص و همچنین بخش نگهداری از سلولهای بنیادی و بند ناف داریم.
وی با بیان اینکه سرطان در کرمان بیداد میکند، اظهار داشت: در خانمها سرطان سینه بسیار رایج هست. باید برای پیشگیری از بیماری، ورود بیشتری داشته باشیم. یکی از اقدامات پیشگیرانه، مجهزشدن به همین تجهیزاتی است که میتواند بیماری را به موقع تشخیص دهد. همچنین اقدامات فرهنگی و تغییر سبک زندگی هم در این زمینه میتواند مؤثر باشد.
این نیکوکار تصریح کرد: احساس میکنم کسی که ام اس و تالاسمی دارد، فرزند خودم هست و تمام تلاشم را برایش میکنم. خدا را شکر مردان بزرگی هم سر راهم قرار گرفتند که نگذاشتند خستگی کار ما را از پای در آورد. در زمان شیوع کرونا یک نفر از بیماران ما مبتلا به کرونا نشد و خیرین از خارج کشور برای ما تجهیزات و دستگاه های لازم را میفرستادند.
دخترم بعد از راهاندازی مرکز «ام اس» مبتلا به این بیماری شد
وی با اشاره به بالارفتن آمار بیماری «ام اس» در کرمان یادآور شد: این بیماران نیاز به آرامش و نشاط و شادی دارند. هراز گاهی گروهی از بیماران مبتلا به ام اس را به زیارت مشهد مقدس میفرستیم. یک بار در یکی از این سفرها، یکی از دخترهایم هم همراه آنها رفت. وقتی برگشت به من گفت که متوجه شده است علائم مبتلایان به ام اس دارد و با آزمایش، حرفش تایید شد. همان جا به او گفتم زیارتت قبول شده است، چون از این به بعد بهتر میتوانی این بچهها را درک کنی و به آنها خدمت کنی.
شمسینیا اظهار داشت: در مجموعه ثامن الحجج (ع) از روز اول حدود ۲۰۰، ۳۰۰ خیّر داشتیم. ما از خیرین پول قبول نمیکنیم. دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز را اعلام میکنیم تا در صورت تمایل تهیه کنند. هر خیّری میآمد، میگفتم که چکار میخواهی انجام دهی و کار را به نام خودش ثبت میکردیم. تابلوهایی در موسسه داریم که اسامی خیرین با کاری که کردهاند، روی آن تابلوها ذکر شده است. همچنین کتابچهای نیز با عنوان «گلواژه های کرامت، خیرین سلامت دارالشفای امام رضا (ع) و ثامنالحجج» در مورد خیرین و کارهای آنها به همت محمدعلی گلابزاده نوشته شده است.
موسس و مدیرعامل موسسه خیریه ثامنالحجج (ع) در پاسخ به این سؤال که آیا اتباع افغانستانی را هم تحت پوشش قرار میدهید، بیان کرد: بیش از ۵۲۰ نفر اتباع را تحت پوشش قرار دادیم. برای ما اتباع هیچ فرقی با ایرانیان ندارند و آنها رو چشم ما جای دارند.
ما از مسئولان نه ارز دولتی میخواهیم و نه پول، فقط سد راه نباشند
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر مورد مهمترین مشکلاتی که با آن مواجه هست، گفت: ما ۲۰۰ نیرو در سراسر استان داریم. از هیچی ارگانی یک ریال هم به ما کمک نمیشود. خیرین بزرگی داریم که نگذاشتند کار روی زمین بماند. بار سنگینی بر دوش ماست و امیدواریم مسئولانچشم بصیرت پیدا کنند. ما از آنها نه ارز دولتی میخواهیم و نه پول. فقط از آنها تقاضا داریم اگر میخواهیم تجهیزات و دستگاهی وارد کنیم، سد ایجاد نکنند و تسهیلگر باشند. اگر یک روز موسسه ثامنالحجج (ع) کار نکند، کار دانشگاه علوم پزشکی کرمان مختل میشود، اما متأسفانه دانشگاه نسبت به تعهداتی که دهه 70 به ما داده است، به طور کامل پایبند نیست.
رئیس هیئتمدیره کلینیک دارالشفای امام رضا (ع) در پاسخ به این سؤال که چه درخواستی از دانشگاه به عنوان نهاد آموزشی دارید، عنوان کرد: دانشگاه متعهد شده بود که به ما نیروی تخصصی پزشکی و فنی بدهد اما تا الان یک نیرو هم به ما نداده است. حتی ما حاضر شدیم در قبال نیرو، پول بدهیم اما باز هم قبول نکردند.
آزمایشگاه مجهز کرمان نیاز به متخصصان ژنتیک دارد
دکتر باستانی از فعالان اجتماعی کرمانی حاضر در این نشست با بیان اینکه آزمایشگاهی مجهز در کرمان به همت آقای شمسینیا تاسیس شده است و نیاز به متخصصانی در زمینه ژنتیک دارد، گفت: فارغالتحصیلان این رشته غالباً حاضر نیستند به شهرستان بیایند و عدهای از آنها هم بلافاصله بعد از فارغالتحصیلی، مهاجرت میکنند. سرطان امروز با شیوههای نو همچون تبادل ژنها در خارج از کشور درمان میشود. اگر کسی بتواند آزمایشگاه ژنتیک تازهتاسیس در کرمان را مدیریت کند، هزینههای درمان سرطان به شدت کاهش مییابد و سرعت بهبود بیشتر میشود.
یکی دیگر از هموطنان کرمانی حاضر در جلسه نیز بیان کرد: حجب و حیا نگذاشت آقای شمسینیا خیلی از مسائل را بگوید. ایشان تلاشهای زیادی میکند و شاهدم که مردم از آمریکا تا دورافتادهترین روستاها به ایشان اعتماد دارند و بخشی از اموال خود را به موسسه ثامنالحجج(ع) میبخشند.
از کارهای پدر حمایت میکنیم
مصطفی شمسینیا، یکی از پنج فرزند آقای شمسینیا نیز در پاسخ به این سؤال که آیا از کارهای خیری که پدر انجام میدهد راضی هستید، اظهار داشت: بله راضی و پشتیبان ایشان هستیم. پدر برای ما زحمت زیادی کشیده است و ما هم هرکمکی از دستمان بر بیاید، انجام میدهیم. من هرکاری میکنم در آن کار موفق میشوم و علت آن را دعای مردم میدانم که پشت سر پدرم و خانواده ماست.
خیرین را به جامعه معرفی کنیم و درس بگیریم
حاجمحمدی از فعالان فرهنگی حاضر در این نشست نیز ضمن تشکر از مسئولان آکادمی خیر ایران تصریح کرد: برگزاری چنین نشستهایی باعث ارتباطات خوب و موثر بین افراد و خیرین میشود. اکثر خیرین متواضع هستند. کار و امر خیر زمانی توسعه مییابد که اسم آن خیّر، برند شود. برندشدن حاصل ایثار و گذاشتن وقت به اندازه یک عمر است. در کرمان بزرگان زیادی داریم که باید از آنها درس گرفت. اگر مردم به خیّر و خیریهای اعتماد کنند، دیگر هیچگاه کار خیر را رها نمیکنند.
در پایان، شمسینیا به عنوان حسن ختام جلسه اظهار کرد: از حجتالاسلام علی ملانوری؛ قائممقام مدیرعامل بنیاد آلاء و مدیر مرکز خیر ماندگار تشکر ویژه میکنم. ایشان ساعتها برای بازدید از مجموعههای ثامن الحجج (ع) و دارالشفای امام رضا (ع) وقت گذاشتند و در ماه اخیر نیز پشتیبانی رسانهای قابل توجهی از مجموعه داشتهاند.
گزارش از مریم داوری
دیدگاه خود را بنویسید