جمعیت «بیت‌الخیر» در امارات، ایتام را به حج عمره اعزام می‌کند
توجه به ابعاد تربیتی و فرهنگی کودکان فاقد سرپرست مؤثر در کنار توجه به نیازهای معیشتی آنان حائز اهمیت است. در این راستا و همزمان با آغاز دور جدید از سفرهای حج عمره، جمعیت «بیت‌الخیر» تعدادی از نوجوانان مددجوی خود را به حج عمره اعزام کرد.

  به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، توجه به ابعاد تربیتی و فرهنگی کودکان فاقد سرپرست مؤثر در کنار توجه به نیازهای معیشتی آنان حائز اهمیت است. در این راستا و همزمان با آغاز دور جدید از سفرهای حج عمره، جمعیت بیت‌الخیر تعدادی از نوجوانان مددجوی خود را به حج عمره اعزام کرد. 

 جمعیت بیت‌الخیر تحت حمایت حاکم دبی، برای ایتام حج عمره در نظر گرفته است. در این طرح که با سرپرستی مدیر مؤسسه «عابدين طاهر العوضی» انجام شد، 17 نوجوان بی‌سرپرست به همراهی اعضای کمیته ناظر انجمن و تعدادی از کارمندان، راهی سرزمین‌ مقدس شدند.

 برنامه‌های این سفر شامل سخنرانی مذهبی، مسابقات آموزشی و توزیع هدایایی به ایتام و بازدید از اماکن دیدنی مدینه منوره بود. این سفر با بازدید از شهر طائف جهت تفریح و سرگرمی به پایان رسید. «العوضی» با قدردانی از حاکم دبی، به نقش ارزنده او در افزایش مراقبت و حمایت از خانواده‌هایی که نان‌آور خود را از دست داده‌اند، اشاره کرد و به اشتیاق انجمن بیت‌الخیر برای ادامه‌دار بودن این فعالیت‌ها و همچنین سازماندهی فعالیت‌های مذهبی و آموزشی دیگر برای ایتام تاکید کرد.

 این الگو برای مؤسسات خیریه کشورمان، ایران که در زمینه ایتام فعالیت می‌کنند، می‌تواند مفید باشد که در کنار توجه به نیازهای معشیتی، سفرهای زیارتی برای تأمین نشاط معنوی ایتام فراهم کنند. 

درباره بیت‌الخیر

  جمعیت بیت‌الخیر در سال 1989 میلادی به عنوان یک انجمن عام‌المنفعه و تخصصی در امور خیریه در شهر دبی تاسیس شد. 

 حمایت از خانواده‌های بومی کم‌درآمد در سرلوحه اهداف مؤسسه نیکوکاری بیت‌الخیر قرار دارد، به‌طوری‌که حجم کمک‌های مالی انجام‌شده تا پایان آبان‌ماه امسال، برای این خانواده‌ها، بالغ بر 43 میلیون و 995 هزار و 951 درهم بوده است. این سازمان برنامه‌های راهبردی خود را که براساس تعهد به مسئولیت اجتماعی می‌باشد، با عنوان «بهبود استانداردهای زندگی خانواده‌های نیازمند» مطرح می‌کند.

 بیت‌الخیر، برنامه‌های راهبردی متفاوتی را در دستور کاری خود قرار داده است. طرح «امنیت» یکی از برنامه‌های اصلی این انجمن است که به صورت ماهانه به خانواده‌های نیازمند کمک‌های نقدی و غذایی ارائه می‌کند، و در راس برنامه‌هایی با هدف بهبود معیشت خانواده‌های کم درآمد، از جمله ایتام و خانواده‌های بی‌سرپرست قرار دارد. این برنامه تا نوامبر 2023، مبلغ 10573700 درهم را صرف کمک‌های مالی  طرح امنیت کرده است.

 این جمعیت همچنین متعهد شده است تا از طریق طرح دیگری به نام «آموزش» که از دانش‌آموزان حمایت می‌کند، سطح تحصیلی فرزندان خانواده‌های نیازمند را از طریق این برنامه افزایش دهد تا فرزندان خانواده‌های این‌چنینی هم بتوانند تحصیلات خود را تکمیل کنند و بعد از آن وارد عرصه کار شوند. این مؤسسه از طریق طرحی با عنوان «جنبش و انگيزه»، برای ارتقای سطح زندگی و تامین معیشت خانواده‌های نیازمند، پروژه‌های دیگری را در دستور کاری خود قرار داده است؛ که شامل پروژه‌های حمایتی برای تأمین مسکن و تهیه لوازم خانگی است. 

 بیت‌الخیر با همکاری نهادهای اصلاح و تربیت کیفری، از طریق طرح «بدهكاران» برای آزادی زندانیان تلاش می‌کند. طرح بدهکاران، یک پروژه تامین بدهی است که شامل زندانیانی می‌شود که به دلیل بدهی مالی در زندان هستند و خانواده‌های آن‌ها هم  قادر به پرداخت بدهی‌هایشان نیستند. زندانیان از طریق این طرح طعم آزادی را می‌چشند. بیت‌الخیر برای این پروژه تا پایان اکتبر 2023، بالغ بر یک میلیون و 403 هزار و 381 درهم هزینه کرده است؛ که 21 زندانی از طریق این طرح به آغوش خانواده‌شان بازگشتند.

 همچنین این جمعیت توجه دارد که خانواده‌های زندانیان نیز به دلیل نداشتن سرپرست، از آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی رنج می‌برند و این خانواده‌ها هم جزء خانوارهای نیازمند حساب می‌شوند. بنابراین این انجمن با کمک‌های نقدی و تهیه مواد غذایی خانواده‌های زندانیان نیز حمایت می‌کند و این حمایت‌ها به صورت ماهانه تا زمانی که نان‌آورشان از زندان آزاد شود ادامه خواهد داشت.

 این جمعیت، همچنان تلاش‌های خود را برای مراقبت از زندانیان و خانواده‌های آن‌ها با اداره پلیس دبی، با طرح «توبه‌کنندگان» ادامه می‌دهد. بیت‌الخیر برای اجرای این طرح، با اداره‌کل مواد مخدر در دبی همکاری می‌کند، طرح توبه‌کنندگان برای مراقبت از افراد مبتلا به اعتیاد و حمایت‌های لازم از آن‌ها و خانواده‌هایشان است. زندانیان در صورت تصمیم به ترک اعتیاد، از حمایت‌های ویژه بیت‌الخیر بهره‌مند می‌شوند. این سازمان با مراقبت‌های خاص خود، آن‌ها را تشویق می‌کند که این سموم را که سلامتی آن‌ها را از بین برده و باعث بدبختی خانواده‌شان شده است، هرچه سریع‌تر رها کنند.

منبع: سایت بیت‌الخیر

گزارش از دکتر عاطفه جعفریان


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...