18 دی 1402
انجام 6700 عمل جراحی داوطلبانه؛ بخشی از کارنامه 10 ساله گروه «مرهم»
دکتر محمدعلی کیانی؛ دبیر کانون مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران و مدیرعامل گروه درمانگر «مرهم» در دوازدهمین نشست برخط تجربه‌های مسئولیت اجتماعی دانشگاهیان از انجام 6700 عمل جراحی داوطلبانه و 40 هزار ویزیت رایگان به عنوان بخشی از عملکرد گروه «مرهم» طی 10 سال اخیر خبر داد.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، دوازدهمین نشست از مجموعه نشست‌های برخط «تجربه‌های مسئولیت اجتماعی دانشگاهیان»، دوشنبه 18 دی‌ماه 1402 به همت انجمن «ترویج مسئولیت اجتماعی» و با سخنرانی دکتر محمدعلی کیانی؛ دکترای جغرافیای سیاسی و ژئوپلتیک، مدیرعامل گروه درمانگر «مرهم» و دبیر کانون مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.

 در آغاز برنامه، دکتر محمدمهدی فتوره‌چی؛ رئیس هیئت‌مدیره انجمن ترویج فرهنگ مسئولیت اجتماعی و دبیر نشست، ضمن معرفی سخنران، آغاز به فعالیت‌های اجتماعی محمدعلی کیانی در دوره دانشجویی و با سرمایه اجتماعی اندک را نشانگر جدیت او در انجام مسئولیت اجتماعی دانست و آن را ستود. 

«مرهم»؛ برآمده از یک تجربه زیسته

 در ادامه این نشست، مدیرعامل گروه درمانگر «مرهم»، علاقه‌مندی خود در زمینه کمک به بیماران را در نتیجه تجربه زیسته‌اش در زندگی در شهری کوچک از توابع یاسوج دانست که در آن‌جا پدر و مادرش برای کمک به مستمری‌بگیران کمیته امداد، واحدی مسکونی آماده کرده بودند.

 کیانی خود را برآمده از جغرافیای درد دانست که در هنگام مواجهه با اسکان خانواده‌های بیماران در اطراف بیمارستان‌های شهر تهران، در دوره دانشجویی بر آن شده است که برای تأمین غذا و مسکن رایگان برای آن‌ها اقدامی انجام دهد. او با توجه به میزان اندک سرمایه اجتماعی خود همگام با اعتماد اندک و دشواری‌های جذب منابع مالی، به این نکته اشاره کرد که در سال 1392 درصدد برآمد که از پزشکان و صاحبان حرفه‌های دیگر درخواست ارائه خدمات رایگان به نیازمندان کند.

 انجام 6700 عمل جراحی؛ بخشی از کارنامه 10 ساله «مرهم»

 دبیر کانون مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران، در ادامه سخنان خود، گزارشی از فرایند کار 10 ساله خود و همکاران ارائه داد که در آن از همکاری با 70 پزشک به همکاری 750 متخصص و صاحب حرفه رسیده و موفق شده‌اند بیش از 40 هزار ویزیت رایگان و شش هزار و 700 عمل جراحی رایگان در ارتباط با ناهنجاری‌های فک و صورت، سوختگی و جمجمه برنامه‌ریزی و اجرا کنند.

 وی از دکتر کلانترهرمزی، نیک‌اقبالی و ملک‌حسین پیوندی به عنوان نخستین پزشکان همکار گروه درمانی «مرهم» یاد کرد و از ثبت این کانون در معاونت فرهنگی دانشگاه تهران در سال 1394 خبر داد که به افزایش همکاری‌های این گروه با دانشگاه‌های کشور از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجامیده است. 

 کیانی ضمن اشاره به همکاری و استقبال دکتر مقیمی، رئیس کنونی دانشگاه تهران و علاقه‌مندی این مقام مسئول به بحث مسئولیت اجتماعی، اظهار امیدواری کرد که همایش سالانه این کانون، امسال با حضور شمار بیشتری از شرکت‌کنندگان در سالن اجلاس سران برگزار شود. به گفته او در راستای جلب مشارکت بیشتر نهادهای دولتی، خصوصی و مدنی، آن‌ها بر آن شده‌اند که در همایش امسال، به هر نهاد سهمیه‌ای برای انتخاب افراد تأثیرگذار ارائه دهند. 

وجه غالب مسئولیت اجتماعی ناظر به حکمرانی است

 دبیر کانون مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران با سطح‌بندی مسئولیت اجتماعی، وجه غالب آن را ناظر بر فضای حکمرانی دانست و با اشاره به ناتوانی دولت در بازپس‌گیری حقابه هیرمند و خشک‌شدن دریاچه ارومیه افزود: با عنایت به حدیث «الناس علی دین ملوکهم» اگر حاکمان با سیاست‌گذاری مبتنی بر شواهد و داده‌ها عمل کنند، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. 

 وی با اشاره به وجود 220 هزار خیریه در کل کشور و طرح این پرسش که چرا آسیب‌های اجتماعی باید ایجاد شوند؟ راهکار مؤثر را پیشگیری از وقوع بحران در مسائل انسانی، فرهنگی، زیست‌محیطی و ... به شمار آورد. 

 کیانی ضمن معرفی سه رکن سرزمین، ملت و ساختار سیاسی در ادبیات حکمرانی، از لزوم بازتعریف رابطه دولت و ملت و وظایف متقابل آن‌ها نسبت به یکدیگر سخن گفت و اضافه کرد: مسئولیت اجتماعی نهاد دولت باید مبتنی بر اصول هشت‌گانه بانک جهانی از جمله پاسخ‌گویی، شفافیت، اثربخشی، قانونمندی، عدالت و کارایی باشد.

 بخش دیگری از سخنان مدیرعامل گروه درمانگر «مرهم» به بیان چالش‌های موجود اختصاص داشت که در آن کیانی از عدم تحقق مسئولیت اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی و تندیس‌فروشی سخن به میان آورد و از غلبه نگاه فرمایشی و غیر علمی بر فضای کار انتقاد کرد. به گفته او برای مقابله با این آسیب‌ها‌، باید به گفتمان‌سازی اقدام کرد.

 دبیر کانون مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران در بخش پایانی سخنان خود اظهار امیدواری کرد که استقرار دبیرخانه همایش مسئولیت اجتماعی در دانشگاه تهران، به جریان‌سازی علمی در این زمینه یاری رساند و با همکاری میان استادان دانشگاه، امکان تولید محتوای علمی – اجتماعی و گفتمان‌سازی در حوزه مسئولیت اجتماعی فراهم گردد. 

گزارش از زهرا حاتمی


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...