به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، پس از زلزله 7.7 ریشتری که در 28 مارس میانمار و تایلند را لرزاند، چانگپنگ ژائو؛ بنیانگذار صرافی ارز دیجیتال «بایننس»، هزار توکن «BNB» (ارز دیجیتالی-معادل حدود ۶۰۰ هزار دلار) برای کمک به آسیبدیدگان زلزله ۷.۷ ریشتری در میانمار و تایلند اهدا کرده است.
این کمکهای مالی برای بازسازی زیرساختها، مراقبتهای پزشکی، خدمات اضطراری و امدادرسانی در هر دو کشور اختصاص داده شده است. چانگپنگ ژائو در پستی در شبکه اجتماعی X (توییتر) اعلام کرد که سیستم شفاف مبتنی بر بلاکچین با قابلیت رهگیری دیجیتال یا DID مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
به عقیده چانگپنگ ژائو، بنیانگذار این ارز دیجیتال، تراکنشهای ارزهای دیجیتال مانند BNB میتوانند بدون نیاز به سیستمهای بانکی سنتی که ممکن است در بحرانها مختل شوند، با سرعت بیشتری به دست نیازمندان و مناطق بحرانی میرسند و تمام آنها در بلاکچین قابل رهگیری هستند. همچنین، کمکهای بینالمللی از این طریق میتوانند، مرزهای مالی را حذف کنند و امکان کمکرسانی مستقیم از سوی افراد و سازمانهای جهانی را فراهم سازند.
در واکنش به این اقدام، برخی تحلیلگران نگاهی منتقدانه دارند و معتقدند این کمک، میتواند اعتماد سرمایهگذاران به ارز دیجیتالی بایننس را افزایش دهد و تقاضا برای آن را بالا ببرد. در روزهای پس از اعلام این خبر، قیمت این ارز، نوساناتی را تجربه و حتی به ۶۱۶ دلار سقوط کرد، اما پس از آن روند صعودی داشته است. اهدای کمکهای مالی به وسیله ارز دیجیتال، اولین بار نیست که برای کمکرسانی در بلایای طبیعی استفاده میشوند، پیش از این نیز در زلزله ترکیه-سوریه (۲۰۲۳) و آتشسوزیهای هاوایی (۲۰۲۳) کمکهای مالی از طریق ارزهای دیجیتال جمعآوری شده بود.
برآوردهای جهانی نشان میدهد که اهدای خیریه و بشردوستانه با ارزهای دیجیتالی افزایش داشته است و تخمین زده میشود که کمکهای مالی با ارز دیجیتال، از مبلغ یک میلیارد دلار در سال 2024 به حدود 2.5 میلیارد دلار در سال 2025 خواهد رسید.
سایر کمکهای بینالمللی
زمین لرزه میانمار و تایلند تاکنون جان بیش از دو هزار 700 نفر را در میانمار و 18 نفر را در تایلند گرفته است و تاکنون کشورها و سازمانهای مختلفی برای کمک به آسیبدیدگان آن اقدام کردهاند، از جمله، چین با اهدای ۱۳.۹ میلیون دلار و ارسال کمکهای اولیه، چادر، پتو و تیمهای نجات، کشور هند با اعزام بیمارستان صحرایی، تیمهای پزشکی و محمولههای کمکرسانی، سازمان ملل متحد با تخصیص ۵ میلیون دلار، صلیب سرخ با اختصاص ۱۱۵ میلیون دلار برای حمایت از ۱۰۰ هزار نفر و کشورهای دیگر مانند روسیه، ژاپن، ویتنام و انگلیس نیز با کمکهای نقدی و تیمهای امدادی اعزامی به امدادرسانی پرداختهاند.
منبع: coinfomania
دیدگاه خود را بنویسید