به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، مردم تایلند مدتی است که با انواع مختلفی از کلاهبرداریها به بهانه خیریه و اهدای کمک روبهرو هستند؛ بهنحویکه پلیس این کشور به صورت جدی در حال بررسی ماجرا است؛ زیرا براساس گزارش شورای ملی توسعۀ اقتصادی و اجتماعی (NESDC) تایلند، بحث کلاهبرداری با بهانه خیریه به یک چالش اجتماعی در این کشور تبدیل شده است.
افزایش تعداد کلاهبرداریهای آنلاین به بهانه فعالیتهای خیریه یا کمکرسانی در تایلند، حساسیت اجتماعی بالایی را ایجاد کرده و دولت را برای رسیدگی، تحت فشار قرار داده است. یک نظرسنجی که در سال 2023 توسط مرکز توسعۀ اجتماعی و کسبوکار تایلند منتشر شده است نشان میدهد که نزدیک به سه میلیون نفر در تایلند قربانی کلاهبرداریهایی شدهاند که با سوءاستفاده از مهربانی مردم برای کارهای خیر صورت گرفته است و منجر به وارد شدن 2.3 میلیارد بات (واحد پول تایلند)[1] خسارت به مردم شده است.
بیشتر قربانیان از طریق درخواست کمک یا جمعآوری پول برای اهداف خیریه فریب خوردهاند و براساس گزارشها در سه ماهه سوم سال 2024، جوانان بیشترین هدف این کلاهبردایها بودهاند که دلیل این موضوع استفاده بیشتر جوانان از شبکههای اجتماعی و آنلاین بوده است. این کلاهبرداریها شامل مواردی نظیر درخواست برای کمک به حیوانات آسیبدیده یا کمک به خرید مخازن اکسیژن بیماران بوده است.
بخش دیگری از این کلاهبرداری به زمان بحرانهای طبیعی مانند سیل مربوط میشود که کلاهبرداران با سوءاستفاده از احساسات مردم به فریب و جمعآوری کمک مالی به اسم سازمانها و افراد معروف میپردازند. کلاهبرداران تایلندی همچنین با جعل هویت سازمانهای دولتی، قربانیان را فریب دادند تا در وبسایتهای جعلی یا صفحاتی برای مطالبۀ غرامت ثبتنام کنند. بر همین اساس، پلیس تایلند از اهداکنندگان کمکهای خیریه خواسته است تا صحت کمپینهای خیریه را به دقت بررسی کنند تا طعمه تاکتیکهای کلاهبرداران نشوند.
پینوشت:
[1] هر بات تایلند به پول ایران حدود دو هزار تومان است.
منبع:
دیدگاه خود را بنویسید