به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، سیصد و سی و پنجمین جلسۀ هیئتمدیرۀ مجمع خیرین کشور، چهارشنبه 23 آبانماه برگزار شد.
در این جلسه، مهندس حبیبالله بوربور؛ رئیس هیئتمدیره مجمع خیرین کشور بر پیگیری احداث خوابگاه دختران دانشگاه علومپزشکی شهیدبهشتی تأکید کرد و مقرر شد نامهنگاریهای لازم در این زمینه، با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران انجام شود.
رئیس هیئتمدیره مجمع خیرین کشور بر پیگیری احداث همراهسراها برای بیمارستانها توسط خیرین نیز تأکید کرد. بنابر اعلام دکتر نادر ریاحی سامانی، او به نمایندگی از مجمع خیرین کشور به زودی جلسهای با صاحبنظران عرصۀ همراهسرا خواهد داشت و گزارش آن را به ریاست و اعضای هیئتمدیره ارائه خواهد کرد.
در بخش دیگری از این جلسه، محمدحسین رضایی؛ مشاور ارشد هیئتمدیرۀ مجمع خیرین کشور به تبیین برنامۀ راهبردی این مجمع و اهداف اختصاصی آن پرداخت و گفت: هدف از اجرای این برنامه، ایجاد هماهنگی، همافزایی، تسهیل امور مربوط به پروژههای خیّرساز و کمک به ساماندهی امور خیریه در سراسر کشور است.
در ادامه، نحوۀ اجراییکردن اهداف پانزدهگانۀ برنامۀ راهبردی، مورد بررسی و نظر حاضران قرار گرفت و مقرر شد هر یک از اهداف با کمک افراد حقیقی یا حقوقی مرتبط با مجمع خیرین کشور، اجرایی شود. همچنین منیژه یونسی؛ مسئول پیگیری اجرای این اهداف از مجریان خواهد بود.
گام بلند به سوی اجراییسازی برنامۀ راهبردی
یکی از اهداف، استفادۀ بهینه و حداکثری از ظرفیتهای خیریهها و خیرین داخلی و خارجی (بینالمللی) است که باید در یک بازۀ بلندمدت 10 ساله محقق و بتواند به ایجاد بانک ظرفیتها منجر شود. محمدحسین رضایی؛ مشاور ارشد هیئتمدیره مجمع خیرین کشور به عنوان پیگیر این هدف مشخص شد.
هدف دیگر، ایجاد نظام جامع و هوشمند برای حامی و نیازمند است که باید در یک بازۀ میانمدت 3 الی 4 ساله محقق شود و به یکنواخت کردن نرم افزار خیریهها و تهیه و بارگذاری صد در صد خیریههای کشور در سیستم نرم افزار جامع منجر شود. دکتر محسن ولیئی؛ مدیرعامل مجمع خیرین کشور پیگیر این موضوع خواهد بود.
هدف بعدی، ایجاد نظام ارزیابی مؤسسات خیریه با مشارکت خود آنهاست که باید در بازۀ میانمدت 3 الی 4 ساله محقق شود. دکتر علیرضا اسدی؛ مدیر امور سازمانهای مردمنهاد و خیرین سلامت دانشگاه علومپزشکی شهیدبهشتی به عنوان پیگیر این هدف در عرصۀ بهداشت و درمان و دکتر نادر ریاحی سامانی به عنوان پیگر این هدف در سطح کلی کشور، مشخص شدند.
هدف دیگر، ایجاد مجامع خیرین در همۀ استانهای کشور است که تاکنون در اکثر استانهای کشور انجام شده و باید تکمیل شود. مرتضی سلیمی؛ نماینده جمعیت هلال احمر در هیئتمدیره مجمع خیرین کشور پیگیر این هدف خواهد بود.
هدف بعدی، حمایت مجمع خیرین کشور از مؤسسات خیریه است که باید از طریق هماهنگی با نهادهای حکومتی در جهت کمک به خیریهها، ارتباط مؤثر با مجامع بزرگ، ایجاد پنجره خدمت جهت کمک مؤثر به خیریهها و تسهیلگری و رفع موانع محقق شود. این هدف باید در بازۀ کوتاهمدت 2 ساله به ثمر بنشیند و محمدحسین رضایی؛ مشاور ارشد هیئتمدیرۀ مجمع خیرین کشور و دکتر نادر ریاحی سامانی، پیگیر آن خواهند بود.
یکی دیگر از اهداف، اشاعه فرهنگ خیر و نیکوکاری و وقف است که باید در یک بازۀ کوتاهمدت 2 ساله از طریق اقداماتی همچون تکریم و نکوداشت خیرین، اعطای نشان ملی و تشویق به کار خیر، تدوین آییننامه تشویق خیر و خیرین، برنامهریزی برای ایجاد باشگاه و شهرک خیرین، برنامهریزی برای اعطای دکترای افتخاری و تولید محتوا و چاپ کتاب، محقق شود. مقرر شد در این امر، از ظرفیت بنیاد خیریه راهبری آلاء کمک گرفته شود.
اعتمادسازی و افزایش سرمایه اجتماعی برای مردم و حکومت و نیز تحقق معافیت مالیاتی مؤسسات خیریه، از دیگر اهدافی هستند که هر دو مورد باید در یک بازۀ کوتاهمدت 2 ساله محقق شوند.
یکی دیگر از اهداف، ایجاد پایگاه مطالعاتی و پژوهشهای حوزه خیر است که باید به بهرهبرداری از تحقیقات تطبیقی خیر و خیریه در ایران و 30 کشور موفق جهان و نیز به جهتدهی و بهرهبرداری از پایاننامههای دانشگاهی و حوزوی در امور خیر در یک بازۀ کوتاهمدت 2 ساله منجر شود. دکتر زهرا ریاضی، از فعالان مجعمع خیرین سلامت، پیگیر این هدف خواهد بود.
شناساندن مجمع خیرین کشور به داخل و خارج و نیز اقتصاد خیر، از دیگر اهدافی هستند که باید در یک بازۀ کوتاهمدت دو ساله محقق شوند. مرتضی سلیمی؛ نماینده جمعیت هلال احمر در هیئتمدیره مجمع خیرین کشور پیگیر شناساندن مجع خیرین کشور به داخل و خارج کشور خواهد بود. همچنین مقرر شد در بحث اقتصاد خیر از ظرفیت بنیاد خیریه راهبری آلاء کمک گرفته شود.
هدف مهم دیگر، ایجاد سازمان خیر و احسان است که همۀ اعضای هیئتمدیره و به طور خاص دکتر نادر ریاحی سامانی، پیگیر آن هستند و خواهند بود.
اجرای طرح «یادی به یاد دیروز» هدف دیگری است که باید به بازسازی و نوسازی مدارس فرسوده با مشارکت فارغالتحصیلان قدیمی همان مدرسه منجر شود و توسط مهندس حبیبالله بوربور؛ رئیس هیئتمدیره مجمع خیرین کشور پیگیری خواهد شد. ایجاد بانک زمان نیز یک هدف کلان دیگر است که هماهنگی دستگاههای مختلف کشور و خیریهها و خیرین را میطلبد و همه اعضای هیئتمدیره و ریاست هیئتمدیره پیگیر آن خواهند بود.
هدف آخر، اجرای طرح نذر تخصص است که باید به طور آزمایشی در منطقه 22 تهران و پاکدشت انجام شود و سپس در کل کشور به اجرا درآید. این طرح به جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران واگذار شده است.
رونمایی از جلد سوم کتاب زندگی و کارنامۀ خیّر مدرسهساز؛ محمدتقی داورپناه
در بخش پایانی این جلسه که با حضور محمدتقی داورپناه؛ چهره ماندگار مدرسهسازی در ایران همراه بود، از جلد سوم کتاب «زندگی و کارنامۀ خیّر مدرسهساز؛ محمدتقی داورپناه» رونمایی بعمل آمد.
دکتر حسن حمزهزاده؛ نویسنده این کتاب است که سالهای سال برای نگارش زندگی و زمانۀ داورپناه، وقت صرف کرده است.
دیدگاه خود را بنویسید