به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان بهزیستی کشور، دکتر سیدجواد حسینی؛ سرپرست سازمان بهزیستی کشور، یکشنبه 13 آبانماه، در دیدار با اعضای مجمع خیرین حمایت از معلولان و خیرین بنیاد احسان، استراتژی سازمان بهزیستی در مشارکت با خیّرین را تبیین کرد.
وی با بیان اینکه معتقد است هرگز تصمیم بدون تحقیق نباید گرفته شود، گفت: به همین منظور تمامی اقدامات سازمان بهزیستی باید دانشبنیاد صورت گیرد و در این راستا اقدام به راهاندازی مرکز نوآوری، اندیشکده سازمان بهزیستی و شورای مشورتی عالی سازمان بهزیستی کردیم. با تشکیل شورای مشورتی عالی در سازمان بهزیستی که متشکل از صاحبنظران حوزه بهزیستی، مدیران خوشنام این حوزه و تشکلهای موفق هستند، هیچ اقدامی و هیچ تغییری در برنامهها بدون تأیید این شورا صورت نخواهد گرفت.
حسینی با تشبیه مأموریتها و ساختار سازمان بهزیستی به بدنی کوچک با سر بزرگ گفت: با این وجود بنده برخلاف سایر افراد معتقدم در سازمان بهزیستی نه مشکل اعتبار داریم و نه مشکل کمبود نیروی انسانی. هماکنون هیچ سازمانی به اندازه بهزیستی نیروی متخصص ندارد و ظرفیت عظیمی از نیروی انسانی در جامعه وجود دارد که در قالب تشکلها و طرحهای مشارکتی آماده همکاری با سازمان بهزیستی هستند. در بحث اعتبار نیز این سازمان اعتبار بسیار خوبی میان مردم دارد و با استفاده از همین اعتبار هیچ مشکل مالی پیش نمیآید و برای هر طرح و برنامهای پول وجود دارد.
وی مشارکتگرایی را بعد از دانشبنیادی دیگر اصل فعالیتهای سازمان بهزیستی در دوره جدید عنوان کرد و با تقسیمبندی مشارکت به واقعی، محدود و تشریفاتی گفت: مشارکت تشریفاتی همانی است که در حرف اعلام آمادگی میشود اما به عمل نمیرسد، مشارکت محدود نیز همان است که مسئول به خیّر میگوید چه کند، اما مشارکت واقعی آن است که خیرین در تصمیمسازیها، تصمیمگیریها، اجرا، بهرهبرداری و نظارت مشارکت داشته باشند.
سرپرست سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر این نکته که سازمان بهزیستی به دنبال مشارکت واقعی است گفت: مشارکت واقعی سه مؤلفه اصلی دارد. مطابق این مؤلفهها مشارکت باید تقاضامحور باشد، بدان صورت که به تقاضای از سمت خیرین توجه شود، نه اینکه عرضهمحور باشیم و مسئولان بگویند چه م خواهند. دیگر مؤلفه مشارکت واقعی این است که اقدامات «با مردم» و نه «برای مردم» صورت گیرد. بدین معنی که نیازهای مردم به صورت کامل با مشارکت خود آنها دیده شود. فراموش نکنیم که تمام این مؤلفهها زمانی به مشارکت واقعی ختم میشوند که نظاممند باشند نه پراکنده و تودهای. جامعهای قدرت میگیرد که مردم آن به صورت نظاممند و تشکلمحور فعالیت داشته باشند.
حسینی با اشاره به درخواست مجمع خیرین برای تأسیس شعب استانی گفت: به جد معتقدم که تشکلها باید توسعه منطقهای پیدا کنند و در همه شهرهای کوچک و روستاها حضور داشته باشند. بنابراین، خواسته ما از شما این است که شعب خود را تا پایان سال در همه مراکز استانی تأسیس کنید. همچنین باید با تکریم و قدردانی از خیرین، زمینه خیر کثیر را فراهم کنیم. از طرفی باید زمینه حضور تمام اقشار جامعه را برای انجام کار خیر نیز فراهم آوریم.
سرپرست سازمان بهزیستی کشور در ادامه دستور به راهاندازی کارگروه حمایت و رفع موانع کار خیر به همراه نظام تشویقات و تعقیبات آن داد و گفت: چرا باید کسی که خیّر است و به دولت در انجام امور کمک میکند مالیات پرداخت کند؟ باید مشوقهایی برای خیرین در نظر بگیریم؛ مانند انواع معافیتهای مالیاتی که آنها از کار خیر دلسرد نشوند همچنین. جشنوارههای ملی و استانی مانند آنچه برای قدردانی از خیرین مدرسهساز برگزار میشود از الزامات سازمان بهزیستی است و این سازمان باید پرچمدار نهضت خیر در کشور باشد.
حسینی در پایان با ذکر این جمله که خیرین در سازمان بهزیستی نه شریک بالوکاله بلکه شریک بالاصاله هستند گفت: شما خیرین اصل هستید و ما شما را بال خود میدانیم.
در ادامه این دیدار نیز اعضای مجمع خیرین حامی معلولین و اعضای بنیاد احسان، ضمن تبریک به جهت حضور دکتر حسینی در سازمان بهزیستی و آرزوی توفیق برای ایشان اعلام کردند که با تمام توان با بهزیستی همکاری میکنند و این سازمان را حمایت خواهند کرد.
دیدگاه خود را بنویسید