حدود 20 درصد پایگاه‌های اورژانس کشور را خیرین ساخته‌اند / بروکراسی اداری دست و پای خیرین را بسته است
مدیرعامل مجمع خیرین اورژانس پیش‌بیمارستانی کشور بیان کرد: یکی از مشکلات خیرین، بروکراسی اداری است؛ مثلاً چهارسال گذشته خیّری چند دستگاه آمبولانس خریده بود که در گمرگ مانده بود، تا اینکه مجمع شکل گرفت و ما به سختی توانستیم این آمبولانس‌ها را ترخیص کنیم.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، مجمع مردم‌نهاد خیرین اورژانس پیش‌بیمارستانی کشور در 22 خرداد 1403 به ثبت رسید و در حال حاضر مصطفی نظری؛ مدیرعامل این مجمع است. 

 وی 25 شهریورماه در برنامه «پنجره» شبکۀ دوم سیما دربارۀ تشکیل این مجمع گفت: حدود 14 یا 15 ماه قبل، آقای جعفر میعادفر؛ رئیس سازمان اورژانس کشور جلسه‌ای را با خیرین برگزار کرد و مشکلاتی را که این سازمان با آن از جنبه‎‌های گوناگون روبرو بود، مطرح کرد. در این جلسه خیرین تصمیم گرفتند که این مجمع را برای تقویت و تجهیز اورژانس کشور تأسیس کنند.

 این فعال اجتماعی خاطرنشان کرد: باید اشاره کنم خیرین در حوزه اورژانس پیش از شکل‌گیری این نهاد مدنی نیز به ساخت پایگاه اورژانس یا اهدای آمبولانس توجه داشتند اما این شیوه منظم و بر اساس نیاز واقعی یک منطقه نبود. گاهی خیّر در محلی که به آن عِرق دارد پایگاه می‌ساخت یا آمبولانس اهدایی را به محل خاصی اختصاص می‌داد؛ در حالی که آن محل نیازی به آن نداشت و ممکن بود محل دیگری نیاز به ساختمان اورژانس داشته باشد.

 نظری افزود: در بسیاری از مناطق کشور دچار کمبود آمبولانس هستیم. تقریبا 554 پایگاه اورژانس خیّرساز در کشور داریم که حدوداً بین 17 تا 20 درصد از پایگاه‌های اورژانس است و نشان می‌دهد بدون حضور خیرین در این بخش چقدر سازمان اورژانس کشور مشکلات بیشتری داشت. بنابراین در جلسه‌ای که در اردیبهشت 1402 با حضور رئیس سازمان اورژانس و خیرین داشتیم سه هدف این نهاد مدنی را انتخاب کردیم که عبارتند از: اول، گام برداشتن سمت امور اولویت‌دار. دوم، اصلاح فرایند قانونی که موضوعات مالی و واردات را تسهیل کنیم. سوم، انجام پایش و نظارت به معنی اثربخشی؛ در این معنا که پایگاه اورژانس بهتر است کجا ساخته شود. در ابتدا مجوز موقت گرفتیم تا در نهایت امسال ثبت رسمی شدیم. 

 وی گفت: هزینه خرید هر آمبولانس 6 میلیارد تومان است که یکی از خیرین هزار میلیارد تومان برای خرید آمبولانس اهدا کرده است. یکی از مشکلات خیرین بروکراسی اداری است؛ مثلاً چهار سال گذشته خیری چند دستگاه آمبولانس خریده بود که در گمرگ مانده بود تا مجمع شکل گرفت و ما به زور در سال 1402 این آمبولانس‌ها را ترخیص کردیم. متاسفانه خیری که این خرید را انجام داده بود، فوت کرده است. از سال 1400 تا 1403، 70 آمبولانس خیرین اهدا کرده‌اند و امسال 16 پایگاه نیمه‌تمام را طی دو تا سه ماه آینده تکمیل می‌کنیم.

 مدیرعامل مجمع خیرین اورژانس پیش‌بیمارستانی کشور گفت: متاسفانه دانشگاه‌های علوم پزشکی، بیمارستان‌ها و شهرداری‌ها همکاری لازم را با خیرین ندارند. در حالی که می‌توانند زمین در اختیار خیرین بگذارند تا پایگاه‌های اورژانس ساخته شود اما این کار را نمی‌کنند. همچنین سازمان امور مالیاتی کشور نیز مشکل دیگر خیرین است. اگر خیری مالی را اهدا کند باید 25 درصد آن را مالیات بدهد. از دیگر سو ما دارای مشکلات زیرساختی هستیم مثل راه‌ها، اگر راه‌ها امن باشند تصادف جاده‌ای هم کمتر می‌شود.

 بنابر این گزارش، سوابق اعضای «هیئت‌مدیرۀ مجمع خیرین اورژانس کشور»، منتخب اعضای هیئت امنا، در انجام گستردۀ فعالیت‌های اجتماعی اثرگذار، نوید روز‌های بهتری در ارائه خدمات بیشتر در سازمان اورژانس کشور در سطح ملی می‌دهد. 

 علاقه‌مندان می‌توانند از طریق شماره کارت 6104338400030629 و شماره حساب 2222233304 بسته به توان مالی خود مجمع خیرین اورژانس پیش بیمارستانی کشور را یاری رسانند.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...