13 شهریور 1403
پنج راهکار خیریۀ انگلیسی برای جلوگیری از انقراض حشرات
یک خیریۀ انگلیسی به نام «باگ‌لایف» با راه‌اندازی یک فراخوان به‌نام «نه به انقراض حشرات» در تلاش است تا یک اراده جمعی را میان سازمان‌های مردم‌نهاد و دولت‌ها به وجود آورد و به جلوگیری از انقراض حشرات کمک کند. همچنین این خیریه راهکارهای پنج‌گانه‌ای را هم برای رسیدن به این هدف پیشنهاد کرده است.

 به گزارش پایگاه خیری تحلیلی خیر ایران، یک خیریه انگلیسی در یک عرصه‌ متفوت محیط‌زیستی یعنی حفاظت از حشرات فعالیت خود را دنبال می‌کند. این خیریه که نامش «باگ‌‎لایف» (Buglife) است با شعار «نجات حشرات، نجات زمین» به دنبال آگاهی‌بخشی در مورد اهمیت حشرات برای زیست‌بوم‌های کره زمین است.

 باگ‌لایف در آخرین گزارش خود نسبت به تهدید کاهش حشرات کره زمین هشدار داده است. مطالعات پژوهشگران این خیریه، تصویر نگران‌کننده‌ای از کاهش حشرات در سراسر سیاره را نشان داده و بیانگر این مسئله است که شاهد انقراض 41 درصد از گونه‌های حشرات جهان در چنددهه آینده خواهیم بود.

 پروانه‌ها، زنبورها و سوسک‌های سرگین در کنار حشرات آب شیرین مانند مگس‌های سنگی، کادیس و مگس‌ها در معرض خطر هستند. تعداد کمی از گونه‌های حشرات می‌توانند در برابر آلاینده‌ها و آسیب‌هایی که انسان به سیاره وارد می‌کند، مقاومت کنند. از آن‌جا که تنوع غنی گونه‌های مختلف حشرات، تار و پود حیات روی زمین را تشکیل می‌دهند، کاهش آنان تعادل اکولوژیکی زمین را در معرض خطر جدی قرار داده است. خیریه باگ‌لایف در گزارش خود تأکید می‌کند که برای مقابله با این تهدید، تلاش جهانی برای توقف و معکوس کردن این روند ضروری است. 

 حشرات بیش از نیمی از گونه‌های روی زمین را تشکیل می‌دهند و سلامت سیاره ما به آن‌ها بستگی دارد، بنابراین سرعت ناپدید شدن دائمی و نابودی آن‌ها بسیار سریع‌تر از حیوانات وحشی مانند پرندگان و پستانداران است؛ به‌ نحوی که نرخ انقراض محلی برای حشرات هشت‌برابر بیشتر است. تخریب زیستگاه، سموم کشاورزی، تغییرات آب‌وهوایی، آب‌های آلوده و استفاده از آفت‌کش‌ها، بحرانی را به وجود آورده است که در صورت متوقف نشدن، علاوه‌بر محیط‌زیست به کشاورزی نیز آسیب‌ جدی وارد می‌کند.

 این خیریه با راه‌اندازی یک فراخوان به‌نام «نه به انقراض حشرات» در تلاش است تا یک اراده جمعی را برای اهداف خود میان سازمان‌های مردم‌نهاد و دولت‌ها به وجود آورد. باگ‌لایف بر این باور است که قدم‌های کوچک به صورت همزمان باشند می‌توانند تأثیر زیادی را رقم بزنند.

 یک‌سوم از گونه‌های حشرات در معرض انقراض‌اند

 بررسی اخیر نشان داده است که 41 درصد از گونه‌های حشرات در حال کاهش و یک‌سوم گونه‌ها در معرض خطر انقراض قرار دارند. باگ‌لایف از بین‌ رفتن زیستگاه، آلودگی، پاتوژن‌ها و گونه‌های غیربومی و تغییرات آب‌وهوایی را چهار عامل اصلی این کاهش می‌داند.

 این خیریه، پنج راهکار بسیار ساده را برای جلوگیری از کاهش جمعیت حشرات مخصوصاً در انگلیس، معرفی کرده است که عبارت از این موارد هستند؛

  1. 1- ذغال‌سنگ نارس در برخی از مزارع انگلیس برای مصارف کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سوخت فسیلی یکی از مهم‌ترین ذخایر جهانی کربن را تشکیل می‌دهد که بهره‌برداری از آن به صورت‌های مختلف از جمله در موارد کشاورزی، دی‌اکسید کربن مضر را در جو آزاد می‌کند که تهدیدکننده حیات حشرات است. قطع روند استفاده از زغال‌سنگ می‌تواند علاوه‌بر تأثیر بر تغییرات آب‌و‌هوایی به نجات حشرات نیز کمک کند.

  2. 2- طی دهه‌های گذشته اتکای بشر به آفت‌کش‌ افزایش یافته است و استفاده از آن‌ در میان ما رایج است. با حذف یا کاهش استفاده از این مواد شیمیایی می‌توانیم کشتار هزاران حشره را در یک لحظه متوقف کنیم.

  3. 3- سومین عامل اصلی تأثیرگذار بر جمعیت حشرات، از بین رفتن زیستگاه آنان است. برای مثال چمن‌زارها احتمالاً بزرگترین منطقه زیستگاه حیات آن‌ها است. به همین علت، حفاظت و حمایت از این زیست‌بوم برای حشرات حیاتی است.

  4. 4- مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی، چهارمین راه‌ حفاظت از حشرات است. بر این اساس، کاهش ردپای کربن تولیدشده انسان یکی از راه‌های دیگر حفاظت از حشرات است.

  5. 5- گونه‌های گیاهی یا جانوری غیر‌بومی از دیگر تهدیدات حشرات محسوب می‌شوند، بنابراین نباید در چرخه گیاهان یا جانوران بومی دستکاری صورت گیرد. 

 گزارش از نرگس اسفندیاری

منبع:

خیریه باگ‌لایف


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...