به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، تمرکز بر هوش مصنوعی در مدارس، کالجها و سایر موسسات آموزشی برخی کشورها، در حال افزایش بوده و برنامههای متکی بر هوش رباتیک و مصنوعی در آموزش، به پدیدهای نو بدل شده است. در این میان، علاقه به نوآوری در میان موسسات خیریه باعث شده است تا آنان نیز برای ارائه خدمات خود به استفاده از این تکنولوژی جدید روی آورند و در جهت بهبود خدمات، از آن بهره ببرند.
«هاوارد توماس» دانشآموز دوازدهسالۀ انگلیسی که تارهای صوتیاش را بر اثر ابتلا به نوعی سرطان نادر از دست داده است، مدتی بود که به دلیل عدم توانایی در صحبت کردن، نمیتوانست در مدرسه و در کنار دوستانش حضور به هم رساند. در چنین شرایطی، یک موسسه خیریه به نام«مومنتوم» (Momentum)، به کمک توماس هاوارد آمد. آنها با همکاری یک بیمارستان خیریه به نام «بنیاد چارت وال برای کودکان سرطانی» (Chartwell Children's Cancer Trust) بودجه مالی تهیه ربات کمکی برای او را مهیا کردند؛ رباتی آواتار به نام «ای وی هاوارد» (AV HOward) که اکنون به جای توماس به مدرسه میرود.
ربات AV1 به توماس هاوارد اجازه میدهد تا زمانی که در بیمارستان یا در خانه است، از درسها و فعالیتهای خود مطلع شود. این ربات، لباس فرم مدرسه به تن کرده و مانند دانشآموزان مدرسه از کلاسی به کلاس دیگر منتقل میشود. ربات دارای یک دوربین است که به او اجازه میدهد کتابهای درسی و کاربرگها را بخواند و یک سخنران نیز دارد تا بتواند در مکالمات کلاس درس شرکت کند. همچنین میتواند احساسات را نشان دهد، توماس در خانه اگر حالش خوب نباشد و یا فقط میخواهد بنشیند و گوش کند، میتواند سر ربات را به رنگ آبی روشن کند.
توماس هاوارد میگوید: «ربات AV1 من باورنکردنی است. وقتی به اندازه کافی خوب نیستم که در کلاس شرکت کنم، ربات به کمک کرد تا از نظر آموزشی عقب نمانم». مادر هاوارد، «هرمیون»، نیز از کمک خیریه بسیار خوشحال است و میگوید: «ربات برای ما فوق العاده بوده است. او میتواند به نمایندگی از پسرم، با سایر دانش آموزان بحث و در تعاملات کلاسی شرکت کند.»
مؤسسه خیریه کودکان مومنتوم، در سال 2004 به همت خانم «بیانکا افمی» تأسیس شد. او به عنوان مسئول پذیرش در بخش اطفال در بیمارستان »کینگستون» کار میکرد و فهمیده بود عوارض جانبی شیمیدرمانی میتواند بسیار دردناک باشد. بنابراین تصمیم گرفت که تلاش خود را برای التیام درد کودکان سرطانی در قالب یک خیریه بیشتر کند.
خیریه مومنتوم، در حال حاضر حدود 300 کودک و 140 خانواده را تحت پوشش و درمان خود قرار داده و از خانوادههایی در انگلیس حمایت میکند که فرزندانشان با سرطان یا بیماریهای دیگر روبرو هستند. خیریه با بیمارستانهای محلی، همکاری نزدیک دارد تا با کمک داوطلبان حامی، چه در بیمارستان و چه در خانه، به کل خانواده خدمات و حمایت لازم را ارائه دهد. خدمات پشتیبانی خیریه کودکان مومنتوم شامل مشاوره و درمانهای خلاقانه، نیز میشود.
گزارش از نرگس اسفندیاری
دیدگاه خود را بنویسید