به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، وقف و اوقاف یکی از موضوعات مهم جهان اسلام است که امروزه، کشورهای اسلامی، حول این موضوع ارتباطات بینالمللی خوبی را شکل دادهاند. در بیشتر کشورهای اسلامی، وزارتخانه اوقاف، علاوه بر رسیدگی به امور وقف و کارهای خیر، رسیدگی به امور قرآنی و تبلیغات دینی و برخی مسائل اجتماعی را نیز بر عهده دارند.
در این راستا، نهمین اجلاس «کنفرانس وزرای اوقاف و امور اسلامی کشورهای جهان اسلام» با موضوع «نقش وزارتخانههای امور اسلامی و اوقاف در ترویج اعتدال و تحکیم ارزشها»، روز یکشنبه 14 مردادماه مصادف با 4 آگوست، در مکۀ مکرمه برگزار شد. این اجلاس که با میزبانی وزارت امور خارجۀ عربستان و وزارت امور اسلامی این کشور برگزار شد، پذیرای تعدادی از مراجع اسلامی، چهرههای بینالمللی، وزرای اوقاف و شئون اسلامی، روحانیون، نمایندگانی از جامعۀ مدنی و مؤسسات مردمنهاد از بیش از 60 کشور جهان اسلام بود.
این کنفرانس با پیام پادشاه عربستان سعودی که توسط «آل شیخ»؛ وزیر شئون و امور اسلامی و مسئول این کنفرانس قرائت شد، آغاز شد. او در سخنان خود تأکید کرد که مسلمانان باید در حفظ و تحکیم اصول اسلامی، ابتکار عمل را با استفاده از علم، خرد و مهربانی در دست بگیرند و گفتمان دینی را از کجفهمی، افراط، تفریط و تفرقه دور کنند.
احمد التوفیق؛ وزیر اوقاف و امور اسلامی پادشاهی مراکش از دیگر سخنرانان افتتاحیه این کنفرانس بود. او در سخنرانی خود از مساجد و علمای دین خواست تا در قبال انواع گرایشهای اعتقادی، سیاسی و اجتماعی، برای حفظ دین تلاش کنند.
اسامه الازهاری؛ وزیر اوقاف جمهوری مصر نیز با تمجید از عنوان نهمین کنفرانس وزرای اوقاف و امور اسلامی کشورهای جهان اسلام و محورها و محتویات آن تأکید کرد که مبارزه با افراطگرایی مستلزم بسیج کشورهای عضو و شرکتکنندگان برای مبارزه با افراط و انواع خشونت است.
الازهاری همچنین گفت: مسئلۀ بیتالمقدس و فلسطین اولین مسئله در وجدان هر مسلمان بوده و خواهد ماند و ما از خداوند میخواهیم تا ظلم را برطرف کند و همۀ ما شاهد تشکیل دولت فلسطین با پایتخت آن یعنی قدس شریف و مسجد مبارک الاقصی باشیم.
دکتر محمد بن سعید المعماری؛ وزیر اوقاف و امور دینی عمان نیز سخنران دیگر این مراسم بود و با ایراد سخنانی تأکید کرد که جهان امروز با چالشهای سنگینی مواجه است که نشاندهندۀ عدم تعادل اخلاقی است.
وی ادامه داد: درگیریها، منازعات، جنگها و نفرتپراکنی باعث میشود تا ما با مسئولیت خود در وزارتخانههای امور اسلامی و دینی، همکاری خود را بیشتر کنیم تا از ملتهایمان، محافظت به عمل آوریم و انعطافپذیری و توانایی آنها را برای حفظ اخلاق افزایش دهیم. این همکاری باید در جهت تجدید درک گفتمان دینی به گونهای آغاز شود که با چالشهای کنونی سازگار و هدفش ارتقای آگاهی دینی باشد که مشخصۀ آن اعتدال است.
لازم به ذکر است که «شورای اجرایی کنفرانس وزرای اوقاف و امور اسلامی» برگزارکنندۀ هرسالۀ این کنفرانس اسلامی است و هشت کشور عربستان، اردن، جمهوری اندونزی، جمهوری پاکستان، جمهوری گامبیا، کویت، جمهوری مصر و مراکش مسئول و اجراکننده کنفرانس هستند.
در جریان این کنفرانس نشستهایی نیز برگزار شده است که علاوهبر تبادل نظرات دربارۀ سازوکار شورا، نظرات کشورها در خصوص پیشنهاد موضوع کنفرانس آتی در دهمین اجلاسیه با توجه به نیازهای وزارتخانههای اوقاف و شئونات اسلامی و موضوعات جدید حوزۀ اسلامی استماع شد. در این نشستها وزاری اوقاف کشورهای سوریه، جیبوتی، سومالی، یمن، ترکیه، سنگال و اندونزی در مورد موضوعات و چارچوبهای مهم کنفرانس یعنی فرهنگ مدارای اسلامی، مبارزه با خشونت و افراطگرایی، صلح، حفاظت از ارزشهای اسلامی و احترام به تنوع فرهنگی، نظرات خود را ارائه کردند.
منابع
دیدگاه خود را بنویسید