بیمارستان خیریه «المقاصد» با همت داوطلبان غزه برای سرپاماندن تلاش می‌کند
بیمارستان خیریه «المقاصد» برای نجات مجروحان غزه با همت پزشکان، کادر درمان و خدمات داوطلبانه سعی دارد علی‌رغم محاصره، بمباران و کمبود کمک‌های بشردوستانه برای نجات جان انسان‌ها تلاش کند. کادر درمان این بیمارستان با شعار «غزه را تنها نخواهیم گذاشت» با فعالیت شبانه‌روزی خود در تلاش برای بازگرداندن امید به مجروحان و خانواده‌هایشان است.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از «خبرگزاری الجزیره»، با ادامه‌دار شدن بحران غزه و جنایات اشغالگران در حمله به بیمارستان‌ها و به دلیل نبودن تجهیزات و نیروی پزشکی و متخصص، بسیاری از مجروحان و آسیب­‌دیدگان جنگ در معرض خطر هستند. سوءتغذیه و نداشتن امنیت غذایی نیز در نبود راه‌های ایمن برای رساندن کمک‌های انسانی با محاصره شدید ادامه دارد. بسیاری از ساکنانِ مجروحِ غزه در پناهگاه، چادر و یا خانه زندگی می­‌کنند. در چنین شرایطی بیمارستان خیریه «المقاصد»(1) با همت داوطلبان سعی دارد محاصره را بشکند و فعالیت خود را  در غزه ادامه دهد.  

 «ابومحمد» پدری که ساعت­‌های سختی را به امید سلامتی پسرش به انتظار گذرانده است در مصاحبه خود با «الجزیره» گفت: «هشت ماه است که پسرم مجروح است. ما ن­توانستیم جراحی متخصص برای او پیدا کنیم تا این­که خبر ورود یک هیئت پزشکی به بیمارستان «خیریه المقاصد» در شمال نوار غزه را شنیدیم. کادر پزشکی داوطلب برای ما فرشتگانی هستند که از کشورهای دور برای کمک به ما آمده‌اند. پسرم هرشب از درد نمی‌­توانست بخوابد. ما در ناامیدی بودیم تا این­که هیئت پزشکی با ورودشان، امید را برای ما به ارمغان آوردند.» 

 به دلیل بسته ­بودن «گذرگاه رفح»، صدها بیمار و مجروح قادر نیستند برای درمان به منطقه دیگری اعزام شوند، به همین علت ورود یک هیئت داوطلب پزشکی و استقرار هیئت پزشکی داوطلبان، می‌تواند راهی کوچک برای ماندن و امید باشد. پزشکان بیمارستان المقاصد  که عبارت «غزه را تنها نخواهیم گذاشت» روی کلاه خود دارند، بعد از ساعت‌­ها کار مداوم و جراحی‌­های بی‌­وقفه، جرقه‌های امید را برای مجروحان و بیماران زنده می‌کنند. اعضای حاضر در این هیئت پزشکی معتقد هستند کاری که انجام می‌دهند وظیفه بشردوستانه‌­ای است که نمی‌­توان آن را رها کرد. آن‌ها با ایمان قلبی خود معتقدند، وظیفه هر انسان شریفی است که برای حق قانونی قربانیان و بی‌­گناهان تلاش کند؛ اصلی بشری که قابل انکار و فراموشی نیست.

 «أسامة حامد»؛ رئیس هیئت پزشکی به خبرنگاران گفته است که  ما احساس می‌­کنیم در مقابل کادر پزشکی که در غزه مانده‌­اند و عظمت کارهایی که توسط آن­‌ها صورت گرفته است، بسیار ناچیز هستیم. این جراح اُردنی، تیم پزشکان غزه را «افسانه­‌هایی که معجزه کردند» توصیف کرد؛ آن‌هایی که با حضورشان نقشه­‌های اسرائیل برای آواره‌­کردن فلسطینی‌ها با تبدیل غزه به ویرانه‌ای برای زندگی و تخریب سیستم سلامتی که در آن وجود دارد را خنثی کرده‌­اند.

 أسامة حامد در رأس اولین هیئت پزشکانی قرار داشت که با هماهنگی بین‌­المللی وابسته به «سازمان بهداشت جهانی» وارد غزه شد. وی درباره زندگی­‌اش قبل از آمدن به غزه می­‌گوید: «وقایع جنگ در غزه تأثیر زیادی بر من گذاشت تا جایی که زندگی‌­ام را کاملاً دگرگون کرد. من تا قبل از  استشمام هوای غزه، دیاری که واقعاً دوستش دارم، حالت عادی و نرمالی در زندگی‌­ام نداشتم.  با این وجود، صدها بیمار به دلیل در دسترس‌نبودن کادر درمانِ کافی، جان خود را از دست داده‌­اند که در صورت وجود امکانات بیشتر می‌توانستند نجات پیدا کنند.» به اعتقاد این جراح، وضعیت بهداشت و سلامتی در غزه بسیار ناراحت‌­کننده است، زیرا این منطقه با تخریب بیمارستان­‌ها، آتش زدن داروخانه‌­ها، هدف قرار دادن آمبولانس­‌ها و کشته‌شدن پزشکان و کادر درمان مواجه است.

در یکی از اتاق‌های بیمارستان المقاصد «هانی القاضی»، جراح عمانی در حال جراحی کردن پسربچه‌­ای بود که از فضای اتاق عمل بسیار ترسیده بود. به گفته حاضران دکتر القاضی با پخش موسیقی در اتاق عمل، ترس و درد آن پسربچه را کاهش می‌­داد. این جراح عمانی می‌گوید: «با مشاهده بدن­‌های نحیف بیماران و عضلات تحلیل‌­رفته آن‌‌ها که نتیجه قحطی و کمبود مواد غذایی بود بسیار دگرگون شدم. حتی اگر جراحی‌­های ما کاملاً موفقیت‌­آمیز هم باشد، سوء­تغذیه بر نتایج عمل و بهبود زخم تأثیر منفی می‌گذارد، احتمال عفونت را افزایش می­‌دهد و روند بهبودی را با دشواری مواجه می‌کند.ما از پزشکان غزه یاد گرفتیم که چگونه با کمبود تجهیزات کار کنیم.»

پی‌نوشت:

1-بیمارستان المقاصد؛ بیمارستان خیریه‌ای در بخش شرقی قدس اشغالی است که بزرگ‌ترین بیمارستان برای ساکنان فلسطین به شمار می‌­رود. این بیمارستان وابسته به «جمعیت خیریه المقاصد» در قدس است که شامل 250 تخت با 750 پرسنل است. بیمارستان المقاصد در سال 1968 تاسیس شد و  و بودجۀ مالی آن نیز از طریق کمک‌های مالی خیریه زیر نظر دولت خودگران فلسطین تامین می‌شود.

منبع:

الجزیره


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...