06 خرداد 1403
نگاهی به زندگی «جیم سیمونز»، ریاضیدان بشردوست که در ماه اخیر درگذشت
«جیمز سیمونز» ریاضیدان بشردوست و از بنیان‌گذاران بنیاد خیریه علمی سیمونز، ماه اخیر در سن 86 سالگی درگذشت. او و همسرش میلیاردها دلار برای اهداف  بشردوستی، مخصوصاً در زمینه تحقیقات و آموزش ریاضیات و علوم پایه صرف  کردند.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، «جیمز سیمونز» ریاضیدان بشردوست و از بنیان‌گذاران بنیاد خیریه علمی  سیمونز، ماه اخیر در سن 86 سالگی درگذشت. او و همسرش میلیاردها دلار برای  اهداف  بشردوستی، مخصوصاً در زمینه تحقیقات و آموزش ریاضیات و علوم پایه صرف  کردند. این ریاضی‌دان الهام‌بخش و سخاوتمند، به همراه همسرش، «مریلین سیمونز»، بنیاد سیمونز را در سال 1994 تاسیس و میلیاردها دلار برای اهداف بشردوستی، مخصوصاً در زمینه تحقیقات و آموزش ریاضیات و علوم پایه صرف کردند. در این راه بسیاری از دانشمندان و سازمان‌های علمی و پژوهشی سراسر جهان، آنان را در پیشبرد اهدافشان همراهی کردند. 

بنیاد خیریه اعطای کمک مالی خصوصی

 بنیاد سیمونز یک «سازمانِ خصوصیِ اعطای کمک مالی به سایر سازمان‌ها یا موسسات غیر انتفاعی» (Donor) است. مأموریت بنیاد سیمونز اعطای کمک مالی در پنج حوزه کلیدی است. ریاضیات و علوم فیزیک، علوم زیستی، تحقیقات اوتیسم، علوم اعصاب، علم، جامعه و فرهنگ است. این بنیاد برای تحقق اهداف خود یک سازمان تحقیقی علمی نیز با نام موسسه فلاتیرون (Flatiron)، در زیرمجموعه خود دارد. فلاتیرون در کنار بنیاد سیمونز، تحقیقات را از طریق روش‌های محاسباتی و  استفاده از تجزیه و تحلیل داده‌ها، نظریه، مدل‌سازی و شبیه‌سازی پیش می‌برد. آن‌ها نرم‌افزاری را برای تجزیه و تحلیل مجموعه داده‌های آزمایشی بزرگ تولیدشده در زمینه‌های اخترفیزیک، زیست‌شناسی، ریاضیات، علوم اعصاب و فیزیک کوانتومی توسعه داده‌اند.

حمایت در بنیاد خیریه سیمونز

 حمایت در بنیاد خیریه سیمونز بدین شکل تعریف شده است که موسسات غیر انتفاعی که به خاطر منابع مالیِ محدود نمی‌توانند تحقیقات خود را در زمینه ریاضیات و علوم پایه پیش ببرند، با مراجعه به این بنیاد و ارائه پروژه‌های خود، می‌توانند در صورت تاییدشدن، شانس دریافت کمک مالی و پیش‌بردن تحقیقات خود را داشته باشند.

 در طول تاریخ 30 سالۀ بنیاد سیمونز،  پیشرفت‌های این بنیاد در درک جامعه از بیماری اوتیسم، بسیار موثر بوده است. همچنین دانشمندان این بنیاد، خاستگاه دانشِ جدیدِ زیست‌شناسی سلولی و علوم محاسباتی را به خود اختصاص داده‌اند. اکنون بنیاد سیمونز حتی بعد از مرگ جیم، کمک‌ها و حمایتش را از نسل بعدیِ ریاضیدانان و دانشمندان در مدارس و دانشگاه‌های شهر نیویورک و سراسر جهان ادامه می‌دهد.

 جیم خود را بدینگونه معرفی می‌کرد که «من سه مرحله را در زندگی حرفه ای خود پشت سر گذاشته‌ام: ریاضیدان، سرمایه‌گذار و بشردوست». او که سابقه ریاست دپارتمان ریاضی دانشگاه استونی بروک در نیویورک را نیز در زمان حیاتش در کارنامه داشت، پیشرفت‌های علمی فردی مهمی را نیز در زمینه‌هایی مانند نظریه ریسمان، توپولوژی و فیزیک ماده متراکم، به وجود آورد.

 در راستای اقدامات بشردوستی، جیمز در سال 1978، صندوق «فن‌آوری رنسانس»(Renaissance Technologies) را  تأسیس کرده بود؛ صندوق تأمینی که پیشگام تجارت کمّی بود و به یکی از سودآورترین شرکت‌های سرمایه‌گذاری علمی در تاریخ تبدیل شد. جیم سپس تمرکز خود را بر ایجاد تغییر در جهان از طریق بنیاد بین‌المللی سیمونز، پویش «ریاضی برای آمریکا» و سایر تلاش‌های انسانی معطوف کرد.

 دیوید اسپرگل، رئیس بنیاد سیمونز می‌گوید: «جیم یک رهبر استثنایی بود که در ریاضیات کار تحول‌آفرین انجام داد و با ایجاد یک شرکت سرمایه‌گذاری پیشرو در جهان و تأثیر بر ریاضیات و علوم پایه،  چشم‌انداز  بشردوستی علمی و آگاهی‌بخش خود را به آیندگان منتقل کرد.»

گزارش از نرگس اسفندیاری

منبع

بنیاد خیریه سیمونز


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...