درخواست «محمد یونس» از سازمانهای مردمنهاد اسلامی: کسبوکارهای اجتماعی را گسترش دهید

به گزارش پایگاه خبری تحلیل خیر ایران و به نقل از «خبرگزاری داکا»، پروفسور «محمد یونس»، مشاور ارشد دولت بنگلادش در امور اجتماعی که برنده جایزه صلح نوبل نیز هست، در دیدار با گروهی از مدیران سازمانهای مردمنهاد از کشورهای اسلامی، از آنان خواست تا با توسعه کسبوکارهای اجتماعی بیشازپیش از جوامع اسلامی حمایت کنند.
وی در این نشست تأکید کرد: در مدل ما برای مواجهه با فقر، تمرکز اصلی بر زنان و خدمات بهداشتی است. فقرا همواره با مشکلات بهداشتی دستوپنجه نرم میکنند. ما بهداشت و درمان را بهعنوان ابزاری برای حمایت از فقرا توسعه دادیم.
پروفسور «محمد یونس» که به خاطر ابتکارش در زمینه بانکداری اجتماعی برنده جایزه صلح نوبل شده، معتقد است که کسبوکارهای اجتماعی روشی مؤثر برای ارائۀ حمایتها هستند. او در دیدارش با مدیران سازمانهای مردمنهاد و خیریه اسلامی در این رابطه گفت: من جوانان سراسر جهان را به راهاندازی چنین کسبوکارهایی و تبدیل شدن به کارآفرینان اجتماعی تشویق میکنم.
شرکتکنندگان در این نشست اعلام کردند که کمپین کسبوکارهای اجتماعی یونس در سالهای اخیر الهامبخش آنان برای اجرای پروژههای مشابه در کشورهایشان بوده است. از جمله مهمانان این نشست میتوان به «ایوب آقبال» دبیرکل اتحادیه سازمانهای غیردولتی جهان اسلام از ترکیه، «محمد حسین آکتا» نماینده مجمع انجمنهای ترکی-آمریکایی، «فووز بن حاسب الله» معاون دبیرکل اتحادیه از مالزی، «محمد عبدالشکور» رئیس بنیاد الخدمة پاکستان و «دکتر سلامون بشری» عضو هیئت بازرسی اتحادیه از اندونزی اشاره کرد.
گسترش کسبوکارهای اجتماعی
بر اساس گزارش اخیر بانک جهانی، مدل کسبوکارهای اجتماعی در دهه اخیر بهویژه در کشورهای اسلامی رشد چشمگیری داشته است. دادهها نشان میدهد که سرمایهگذاری در این بخش تنها در سال ۲۰۲۴ بیش از ۲.۵ میلیارد دلار بوده که ۴۰ درصد آن در حوزههای سلامت و آموزش زنان متمرکز شده است. سازمان ملل متحد نیز در گزارش توسعه پایدار ۲۰۲۵ تأکید کرده که این مدل میتواند تا ۳۰ درصد فقر را در کشورهای در حال توسعه کاهش دهد.
پروفسور محمد یونس (متولد ۱۹۴۰)، اقتصاددان بنگلادشی و برنده جایزه نوبل صلح ۲۰۰۶، پدر «بانکداری خرد» و «کسبوکار اجتماعی» شناخته میشود. او با تأسیس بانک گرامین در ۱۹۸۳، اعتبارات خرد را برای فقرا، بهویژه زنان، توسعه داد. یونس از طریق مدلهای اقتصادی نوآورانه، به مبارزه با فقر جهانی ادامه میدهد. وی از سال ۲۰۱۰ تاکنون بیش از ۵۰ پروژه اجتماعی را در ۲۰ کشور اسلامی راهاندازی کرده است.
منبع: BSS NEWS