به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، آنطور که الجزیره گزارش داده است، همزمان با برگزاری مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، بنیاد خیریه بینالمللی «آکسفام» در گزارشی انتقادی اعلام کرد: سرمایۀ پنج ابرثروتمند طی چهارسال اخیر دوبرابر شده است درحالی که در همین بازه زمانی، درآمد و رفاه پنج میلیاردنفر از مردم کره زمین، کمتر شده است.
این پنج اَبَرثروتمند، برنارد آرنو مدیرعامل LVMH (تولیدکننده کالاهای لوکس)، جف بزوس، مدیرعامل شرکت آمازون، وارن بافت، سرمایهگذار بزرگ آمریکایی، لری الیسون از شرکت Oracle و ایلان ماسک از شرکت تسلا هستند. مجموع ثروت پنج فرد ثروتمند، پس از رشد داراییشان با نرخ ۱۴ میلیون دلار در ساعت در طول چهار سال گذشته، به ۸۶۹ میلیارد دلار رسیده است.
این گزارش بر اساس منابع دادههای مختلف از گزارشهای سازمان بینالمللی کار (ILO) و بانک جهانی تا لیست سالانه ثروتمندان فوربس نوشته شده است.
این نابرابری تصادفی نیست
آمیتاب بهار، مدیر اجرایی آکسفام در بیانیهای که همراه با گزارش منتشر شده، با بیان اینکه به نظر او «هیچکس نباید یک میلیارد دلار داشته باشد»، میگوید: ما شاهد سرآغازهای یک دهه شکاف هستیم که در آن میلیاردها نفر بار امواج شوک اقتصادی پاندمی، تورم و جنگ را بر دوش میکشند، در حالیکه ثروت میلیاردها رشد میکند. این نابرابری هیچ تصادفی نیست؛ طبقه میلیاردر دارند تضمین میکنند که شرکتها، به زیان همگان، ثروت بیشتری به آن طبقه منتقل کند.
وی در ادامه میافزاید: قدرت افسارگسیخته شرکتها و انحصارها یک ماشین تولیدکننده نابرابری است: شرکتها از طریق اخراج کارگران، دور زدن مالیات، خصوصیکردن دولت و تحریک گسیختگی اقلیمی دارند ثروت بیپایان را به مالکان اَبَرثروتمند خود کانالیزه میکنند. اما آنها قدرت را نیز کانالیزه میکنند، امری که دموکراسیها و حقوق ما را زیر پا میگذارد.
بر اساس گزارش آکسفام، شرکتها نسبت به دهههای پیشین به میزان یکسوم کمتر مالیات میدهند، که نتیجه «لابیگری» و «جنگ علیه مالیات» بوده و دولتها را از منابع مالی لازم برای نفعرساندن به فقیرترین بخشهای جامعه محروم کرده است.
این بنیاد خیریه میگوید دولتها باید برای دریافتی مدیران عامل سقف تعیین کنند، انحصارهای خصوصی را بشکنند و سیاست مالیات بر ثروت اعمال کنند تا به این ترتیب سالانه ۱,۸ تریلیون دلار درآمد داشته باشند.
دیدگاه خود را بنویسید