نگاهی به خیریه‌های دروازه‌غار؛ از «خونه مادری» تا «آوای ماندگار»
یکی از مناطقی که گروه‌های خیریه‌ در آن فعالیت می‌کنند، دروازه‌غار است. در این منطقه مراکزی نظیر «خونه مادری» و «آوای ماندگار» به حمایت از خانواده‌های آسیب‌پذیر می‌پردازند و انجمن «روشنگران فردای کودک» نیز تاکنون زمینه سوادآموزی بیش از دوهزار کودک کار را فراهم آورده است.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، روزنامه همشهری، سه‌شنبه 19 دی‌ماه گزارشی از فعالیت‌های جهادی و مؤثر خیریه‌های مردم‌نهاد در منطقه دروازه‌غار تهران منتشر کرده است.

 در این گزارش آمده است: کوچه‌پس‌کوچه‌های دروازه‌غار سال‌ها است میزبان فعالیت جوانان دلسوز و گروه‌های خیریه مردم‌نهاد است که با هدف خدمت‌رسانی به کودکان کار و حمایت از خانواده‌ها و اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر این محدوده تأسیس شده‌اند؛ از مرکز «خونه مادری» که در شمال بوستان هرندی واقع شده است و داوطلبان فعال آن قدم‌های مؤثری برای حمایت‌های تحصیلی و مهارت‌آموزی به کودکان آسیب‌دیده از کارتن‌خوابی و اعتیاد برداشته‌اند، تا خیریه «آوای ماندگار» دروازه‌غار که بیش از 15سال در حوزه توانمند‌سازی و سوادآموزی زنان و دختران تلاش کرده است. 

 انجمن «روشنگران فردای کودک»؛ زمینه‌ساز سوادآموزی دوهزار کودک کار

 در میان خیریه‌های مردم‌نهاد دروازه‌غار، جوانان داوطلب و نیکوکار انجمن «روشنگران فردای کودک» با حمایت از ده‌ها کودک کار به نگینی درخشان در این منطقه تبدیل شده‌اند. ساختمان این انجمن که در دل کوچه‌های تودرتوی محله دروازه‌غار سابق واقع شده، خانه امید کودکان کار است. جوانان داوطلب این انجمن توانسته‌اند زمینه سوادآموزی به بیش از دوهزار کودک کار را فراهم کنند یا با مشاوره‌های راهگشای خود، صدها کودک کار دیگر را از مشاغل کاذب دور کنند و به‌سوی حرفه‌آموزی و حتی تحصیل در دبیرستان و دانشگاه سوق دهند. 

 سوادآموزی به کودکان کار در این مؤسسه نیز خود نمادی از ارزش کار جهادی و داوطلبانه است. معلمان این مرکز از دانشجویان دغدغه‌مندی هستند که هرکدام براساس تخصص و مهارت خود آموزش دروسی چون ریاضی، فیزیک، علوم اجتماعی و ... به کودکان را در کلاس‌های مؤسسه بر عهده دارند. اگرچه انجمن روشنگران فردای کودک در سال‌های فعالیت خود برای بیش از سه‌هزار داوطلب، فرصت کار داوطلبانه ایجاد کرده است، اما فعالیت این مؤسسه نیز مانند دیگر انجمن‌های حمایت از کودکان کار دروازه‌غار تنها به سوادآموزی به کودکان و حمایت تحصیلی از آنها محدود نمی‌شود. 

 توانمندسازی و آموزش کودکان کار؛ مهم‌ترین رسالت انجمن‌های خیریه دروازه‌غار

در محدوده دروازه‌غار خانوارهای محروم و کم‌بضاعت بسیاری زندگی می‌کنند و بسیاری از آنها کودکان خود را برای تأمین معیشت خانواده به‌کار گرفته‌اند. هدف نهایی این انجمن و دیگر انجمن‌های حمایت از کودکان کار این محدوده، توانمندسازی و آموزش کودکان است تا مانع از ورود این کودکان به چرخه کار اجباری شوند. این هدف بدون حمایت از خانواده‌های این کودکان محقق نمی‌شود. بنابراین، یکی از خدمات انجمن روشنگران فردای کودک نیز حمایت از معیشت این خانواده‌ها با مشارکت خیران و نیکوکاران است.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...