به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، سیودومین نشست «یک چای، یک تجربه» عصر دوشنبه، هشتم آبان با حضور هادی حسنلو، عضو هیئتمدیره موسسه خیریه محبانالزهرا (نورا) و جمعی از فعالان موسسات خیریه و سمنها در سالن جلسات آکادمی خیر ایران برگزار شد.
هادی حسنلو در این نشست با بیان اینکه هفت هزار پرونده داریم، گفت: ۷۳۸ پرونده یا خانواده تحت پوشش ما هستند که مستمری ماهانه از ما دريافت میکنند. هزار پرونده موردی نیز داریم. ما ضمن حمایت تحصیلی از دانشآموزان و دانشجویان تحت پوشش به خانواده هم در هر فصل، سبد مواد غذایی میدهیم. شرط تحت پوشش قرار دادن پسران، تحصیل آنها در مدرسه و دانشگاه است اما دختران را حتی اگر محصل نباشند، حمایت میکنیم. سالی دو مرتبه برای دانشآموزان تحت پوشش خود، بستۀ تحصیلی شامل لوازمالتحریر تهیه میکنیم.
47 واحد مسکونی برای مددجویان ساختیم
وی با اشاره به اینکه موسسه محبانالزهرا (س) سال ۱۳۷۹ تاسیس شد و در سال ۱۳۸۹ به طوری رسمی فعالیت خود را آغاز کرد، افزود: ما کمکهزینه تهیه جهیزیه برای دختران تحت پوشش ارائه میدهیم. در این سالها حدود ۴۷ واحد مسکونی ساختیم و در اختیار مددجویان خود قرار دادیم و ۷۲۸ مورد داشتیم که به آنها برای خرید خانه کمک کردیم.
عضو هیئتمدیره موسسه محبانالزهرا (س) از اینکه در سالهای اخیر بحث توانمندسازی مددجویان را مورد توجه قرار دادند، خبر داد و گفت: تلاش میکنیم که به مددجویان کمک کنیم تا خودشان درآمدزایی داشته باشند یا اگر کاری به شیوه قدیمی دارند آن را به روز کنند. آموزشهایی را برای کمک به اشتغالزایی مددجویان در نظر گرفتیم.
حسنلو با اشاره به اینکه موسسه محبانالزهرا (س) خدمات درمانی ارائه نمیدهد، بیان کرد: تلاش میکنیم که این موضوع را هم تحت پوشش قرار دهیم هرچند که کمکهای موردی داریم. پروندههایی داشتیم که خانوادهها نیازمند دارو و پوشک برای فرزند معلول خود بودند و ما آنها را به موسسه خیریه «التیام» که خدمات دارویی ارائه میدهد، معرفی کردیم.
تعامل با دیگر خیریهها
وی در مورد منبع درآمد موسسه محبانالزهرا (س) اظهار داشت: این خیریه شخصی اداره میشود و حمایت دولتی ندارد. اکثر اعضای هیئتمدیره و هیئت امنا دراین موسسه از صنف آهن هستند. ما سالی، یکی دو بار همایش به منظور جلب حمایت این صنف برگزار میکنیم. علاوه بر این هزار صندوق صدقات داریم. بیلان ما در سال قبل بدون هزینههای جانبی ۱۰ میلیارد تومان بود.
عضو هیئتمدیره موسسه محبانالزهرا (س) خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر مناطق ۲۲ گانه تهران را تحت پوشش داریم. پروندههایی که از قبل بودند و خارج از محدوده، قطع حمایت نکردیم. افراد نیازمند از طریق صنف آهن یا مددجویانمان به ما معرفی میشوند. سپس صحتسنجی میکنیم و در صورت تایید، حمایت در مورد لازم را انجام می دهیم. ما برای صحتسنجی هرگز از همسایه و کسبه سوال نمیکنیم. خودمان به منزل مددجو مراجعه و یا از طریق کمیته امداد اطمینان حاصل میکنیم.
حسنلو با اشاره به تعامل موسسه محبان الزهرا با دیگر خیریهها عنوان کرد: اگر ما در مورد کمکهای موردی نتوانیم از فرد حمایتی کنیم، وی را به خیریههای دیگر ارجاع میدهیم هر چند که همیشه تلاش کردیم خودمان کمک کنیم و کسی دست خالی از موسسه نرود. با خیریه مکتبالزهرا که در نزدیکی ماست، تعامل بیشتری داریم. به جز کمک مالی، کمکهای فصلی داریم یعنی در هر فصل بسته ارزاق به خانوادههای تحت پوشش میدهیم. کمکهای مالی ما به صورت کد تعریفشده که ماهانه برای بچهها و بزرگترها به ترتیب ۸۰ و ۲۵ هزار تومان است. صندوقی هم داریم که از طریق آن به مددجویان وام داده میشود.
بر اهدای تخصص به مددجویان تاکید داریم
وی در مورد برخی اقدامات موسسه محبانالزهرا (س) در بهار امسال بیان کرد: ۴۹ پرونده در بهار امسال پذیرش داشتیم. ۱۸ پرونده برای معرفی وام داشتیم که از ۲۰ تا 50 میلیون تومان را شامل می شد و یک مورد هم وام ۱۰۰ میلیون تومانی بود. ۷۷ پرونده ارجاع به تحقیق داشتیم. ۱۰۷ پرونده پذیرش ۱۸ ماهه داشتیم. هر ۱۸ ماه از مددجو برای مشاوره مددکاری دعوت میکنیم و گروه تحقیق وضعیت مددجو را می سنجند. در بهار امسال ۲ پرونده خرید مسکن و ۲ پرونده بابت رهن مسکن و ۶ پرونده کمک جهيزيه داشتیم. پروندههای ما به صورت عام و سادات تقسیمبندی شده اند چون برخی خیرین تقاضا دارند کمک شان صرف سادات شود و ما نیز مددجویان را بر این اساس تقسیمبندی کردیم.
عضو هیئتمدیره موسسه محبانالزهرا (س) با بیان اینکه بر اهدای تخصص تاکید داریم، افزود: ما توجه به فضای آموزشی برای اشتغالزایی داریم. خیری داشتیم که تقاضای معرفی ۳۰ مددجو به منظور آموزش کراتین مو را داشت و خیر دیگری به چندین مددجو آموزش تخصصی پخت ۳ نوع حلوای خاص و به روز را برای اشتغالزایی داد. ما مددجویان را برای راهاندازی کسب و کار راهنمایی میکنیم از جمله اینکه چطور وام بگیرند و حتی چگونه پیج بزنند و از طریق فضای مجازی فعالیت داشته باشند بتوانند و محصولات خود را بفروشند. با بلاگری هم صحبت کردیم که تبلیغ پیج مددجویان ما را انجام دهد.
همکاری خیریهها؛ گامی موثر در رفع مشکلات مددجویان
وی با اشاره به حمایت از یکی از بانوان نیازمند به منظور راهاندازی کسب و کار بیان کرد: اوایل کرونا بود و خانمی با دو بچه ۲ و ۳ ساله به موسسه مراجعه کرد. پدر خانواده اعتیاد داشت و آنها تحت حمایت بهزیستی در مسافرخانهای با وضع بد زندگی میکردند. ما برای آنها خانهای اجاره و چرخ خیاطی برای مادر خانواده خریداری کردیم. این خانم که فعال بود شروع به کار کرد و چرخ خیاطی دوم را از ما خواست که آن را هم خریدیم و ایشان خودش چرخ سوم را خرید و دو نفر از مددجویان ما را مشغول به کار در نزد خود کرد. برای این خانم دوسال پیش یک واحد ۵۵ متری به قیمت ۶۰۰ میلیون خریداری کردیم. ایشان در حال حاضر در شرف تاسیس یک کارگاه خیاطی است.
حسنلو با با اشاره به صدور مجوز موسسه محبانالزهرا (س) از سوی پلیس امنیت تصریح کرد: خیریهها باید طوری برنامهریزی کنند که زمینه توانمندسازی مددجویان فراهم شود و به نوعی به آنها ماهیگیری یاد دهند. در چند سال اخیر یکی از اهداف اصلی ما بحث توانمندسازی مددجویان بوده که این مسئله را مدون هم کردیم. معتقدم اگر در سال بهجای پوشش ۷۰۰ خانواده، یکدهم آنها را توانمند کنیم که از پس زندگیشان بر بیایند، کار مهم و اساسی کردیم.
عضو هیئتمدیره موسسه محبانالزهرا (س) در پایان خاطرنشان کرد: اگر ما خیریه ها بتوانیم به هم کمک کنیم و با هم ارتباط و تعامل داشته باشیم، بسیار خوب و اثرگذار است. در این صورت میتوانیم بهتر و بیشتر دغدغه قشر آسیبپذیر جامعه را رفع و کمکشان کنیم تا مشکلاتشان رفع شود.
گزارش از مریم داوری
دیدگاه خود را بنویسید