آیین از تجلیل از طرح‌های برگزیدۀ اشتغال‌آفرینِ کمیته امداد با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد
در مراسمی با حضور رئیس‌جمهور، رئیس کمیته امداد و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از طرح‌های اشتغالزایی موفق کمیته امداد تجلیل شد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از روابط‌عمومی نهاد ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور چهاردهم، صبح امروز سه‌شنبه در آئین تجلیل از ۸۰ هزار طرح‌ برگزیده اشتغال‌آفرین در کمیته امداد امام خمینی (ره)، با اشاره به تأکیدات و توصیه‌های مکرر قرآن کریم، پشتیبانی و توانمند‌سازی محرومین و اقشار کم برخوردار جامعه را یکی از رسالت‌های مهم دولت و حاکمیت عنوان کرد و گفت: بر اساس آیات قرآن کریم کسی که به محرومین، فرودستان و یتیمان توجه نداشته باشد، مسلمانی او ادعایی بیش نیست، بنابراین حمایت از این قشر جامعه وظیفه اعتقادی و دینی ماست، موضوعی که متاسفانه به خوبی به آن عمل نشده است.

 رئیس جمهور در ادامه ماه مبارک رمضان را ماه تمرین همدردی با محرومیت و نیازمندان عنوان کرد و افزود: در ادعیه‌های مخصوص این ماه کمک به نیازمندان و گرفتاران فقط مختص به جامعه مسلمانان نیست، بلکه کل فقرا، مساکین و گرفتاران فارغ از دین و زبان و قومیت مورد تأکید قرار گرفته است.

 پزشکیان با بیان اینکه اقدامات صورت گرفته از سوی کمیته‌های امداد امام خمینی (ره) در توانمندی‌سازی محرومین را از جمله کارهای خدا پسندانه و الهی است افزود: ما باید بستری را فراهم کنیم که انسان‌ها در هر جایگاهی هستند به این باور برسند که می‌توانند به هر مرتبه و هدفی که میخواهند برسند.

 رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی و اقدامات عملی در مسیر توانمندسازی محرومان خاطرنشان کرد: پرداختن به این مسئله فراتر از مباحث جناحی و سیاسی است. اگر می‌خواهیم عدالت اجتماعی برقرار شود، باید به جای شعار، به دنبال راهکارهای عملی باشیم و ظرفیت‌های موجود را به بهترین شکل به کار بگیریم.

 وی با تأکید بر لزوم ایجاد فرصت‌های برابر برای همه اقشار جامعه ادامه داد: توانمندسازی یعنی ایجاد شرایطی که افراد بتوانند روی پای خود بایستند و از حمایت‌های حداقلی عبور کنند. این وظیفه‌ای است که باید با جدیت دنبال شود.

 رئیس‌جمهور با اشاره به تعالیم قرآن کریم در حمایت از نیازمندان و مسئولیت اجتماعی مسلمانان گفت: سوره بلد را احتمالاً همه شما در اواخر قرآن خوانده‌اید. خداوند در این سوره می‌فرماید: لَا أُقْسِمُ بِهَذَا الْبَلَدِ … و در ادامه تأکید می‌کند که انسان در سختی آفریده شده است. آیا فکر می‌کند که هیچ‌کس بر او قادر نیست؟ آیا ما به او دو چشم، یک زبان و دو لب ندادیم و راه را به او نشان ندادیم؟

 پزشکیان با تأکید بر مفهوم «عقبه» در این آیات تصریح کرد: قرآن از ما می‌پرسد که عقبه چیست؟ سپس پاسخ می‌دهد که آزاد کردن یک بنده، یا اطعام در روز گرسنگی، یا کمک به یتیمی که در سختی است، یا مسکینی که چیزی ندارد. این‌ها راه‌هایی است که نشان می‌دهد ایمان واقعی چگونه معنا پیدا می‌کند.

 رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت درک مشکلات محرومان و نیازمندان خاطرنشان کرد: اگر گرفتاری را نبینیم، اگر آن کسی که در خاک افتاده را نبینیم، اگر یتیم را نبینیم، اصلاً وجود ما معنایی ندارد. مگر می‌شود ادعای ایمان کرد، اما درد دیگران را ندید؟ ایمان فقط در ادعا نیست، در عمل است. اگر دیدی، آن وقت می‌توانی بگویی ایمان آورده‌ای. اگر ندیدی، این فقط یک حرف است.

 وی با انتقاد از بی‌توجهی به این آموزه‌های دینی ادامه داد: متأسفانه آن‌ طور که باید نمی‌بینیم، آن‌ طور که باید نمی‌رسیم، آن‌ طور که باید نگاه نمی‌کنیم. این در حالی است که وظیفه ما به‌عنوان یک جامعه اسلامی، تلاش برای برقراری عدالت و حمایت از کسانی است که بیش از همه به کمک نیاز دارند.

 رئیس‌جمهور با تأکید بر نقش سیاست‌گذاری در ایجاد فرصت‌های برابر برای اقشار محروم خاطرنشان کرد: وظیفه ما فقط این نیست که دست کسی را بگیریم، بلکه باید شرایطی بسازیم که دیگر نیازی به گرفتن دست کسی نباشد. توانمندسازی یعنی همین؛ یعنی فرد بتواند روی پای خودش بایستد، قدرت تصمیم‌گیری داشته باشد و برای آینده خودش چاره‌اندیشی کند.

 پزشکیان با اشاره به لزوم تدوین برنامه‌های عملی برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر افزود: حمایت نباید به‌ صورت مقطعی باشد. مهم این است که بتوانیم یک مسیر درست طراحی کنیم که افراد نیازمند نه‌تنها از مشکلات عبور کنند، بلکه قدرت این را داشته باشند که در برابر مشکلات بعدی هم بایستند و آن‌ها را حل کنند.

 رئیس‌جمهور با اشاره به فلسفه شب‌های قدر و اهمیت عمل به آموزه‌های دینی گفت: می‌دانید شب قدر برای چیست؟ تمام این مدت روزه می‌گیریم، دعا می‌کنیم، قرآن می‌خوانیم. اما قرآن فقط برای خواندن نیست، برای عمل کردن است. خداوند می‌فرماید: الذین یمسکون بالکتاب و اقاموا الصلاة إنی لا أُضیعُ أجرَ المُصلِحین. یعنی به کتاب باید تمسک کرد، باید آن را در زندگی پیاده کرد، باید نماز را اقامه کرد. نماز فقط خواندن نیست، اقامه یعنی برپایی، یعنی اجرای دستورات الهی.

 وی با تأکید بر لزوم حضور فعال در میدان عمل خاطرنشان کرد: برای اصلاح جامعه و حل مشکلات، نمی‌توان فقط به توصیه و سخنرانی اکتفا کرد. کسانی که در این مسیر تلاش می‌کنند، باید با قدرت در میدان باشند. تصور ما از رابطه با خدا، تنها عبادت فردی نیست، بلکه باید این باور را داشته باشیم که حضور در صحنه و تلاش برای حل مشکلات بخشی از این مسیر است.

 رئیس‌جمهور با اشاره به تعهد دولت در حمایت از طرح‌های توانمندسازی تصریح کرد: هر کاری که از دست دولت برآید، برای اینکه شما بتوانید این حرکت مبارک را ادامه دهید، توانمندسازی را گسترش دهید، جوانان و آیندگان را آماده کنید و در آن‌ها عزم و اراده ایجاد کنید، با تمام وجود انجام خواهیم داد. این یک تعهد است، یک وظیفه است، و ما در کنار شما هستیم.

 پزشکیان با خطاب قرار دادن استانداران و مدیران اجرایی تأکید کرد: استانداران عزیزی که از طریق وبینار سخنان ما را می‌شنوند، موظف‌اند که با تمام قدرت از این حرکت پشتیبانی کنند. توانمندسازی یک مسئولیت همگانی است و همه باید برای تحقق این هدف تلاش کنند.

 رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه باور به ایمان در رفتار و نحوه نگاه انسان شکل می‌گیرد، گفت: ایمان فقط یک ادعا نیست، در عمل و رفتار ما معنا پیدا می‌کند. کسانی که در سختی و مشکلات هستند، باید دیده شوند. وظیفه حاکمیت این است که آن‌ها را ببیند، حمایت کند و شرایطی فراهم کند که بتوانند رشد کنند. تاجر و تولیدکننده را برای تجارت آماده می‌کنیم، اما اقشار ضعیف را باید به‌طور ویژه دید و برای توانمندی آنها آن‌ها تلاش کرد.

 وی با اشاره به اهمیت شب قدر و نقش آن در تعیین سرنوشت فردی و اجتماعی خاطرنشان کرد: شب قدر، شبی است که انسان باید برای خودش تعیین کند که می‌خواهد چه بشود. از خدا خواستن، فقط دعا نیست، یک اراده درونی است. شب قدر یعنی تصمیم بگیرم که تا سال آینده چه تغییری کنم، چه مسیری را طی کنم، چه هدفی داشته باشم. وقتی در این ماه مبارک گرسنگی و تشنگی را تحمل می‌کنیم، وقتی خودمان را تزکیه می‌کنیم، یعنی آماده می‌شویم برای یک حرکت جدی و هدفمند.

 پزشکیان با اشاره به سختی‌های مسیر پیشرفت و ضرورت استقامت افزود: هیچ موفقیتی بدون سختی به دست نمی‌آید. باید یاد بگیریم که برای رسیدن به هدف، خواب و راحتی را کنار بگذاریم، سختی بکشیم، تلاش کنیم. جامِ جم و دارا سر راهی نفروشند، این کوه گران است به کاهی نفروشند.  رمضان به ما می‌آموزد که هدف ارزشمند، آسان به دست نمی‌آید. هر کسی به اندازه تلاشی که می‌کند، نتیجه خواهد گرفت. اگر کسی برای خودش قدری تعیین نکند، محکوم به درجا زدن است، اما اگر هدف مشخصی داشته باشد و برایش بجنگد، به آن خواهد رسید.

 وی با تأکید بر مسئولیت سنگین حاکمیت در فراهم کردن زمینه پیشرفت جامعه تصریح کرد: روز قیامت، کسی به‌راحتی از مسئولیت خود عبور نخواهد کرد. قرآن می‌گوید: ظَلَمُوا أَنفُسَهُمْ قَالُوا جَهَنَّمَ وَسَاءَتْ مَصِيرًا. یعنی وقتی انسان در وضعیت بدی قرار دارد، باید از خودش بپرسد که چرا این‌گونه مانده است؟ چرا برای تغییر تلاش نکرده است؟ این ما هستیم که باید بستری فراهم کنیم تا مسیر پیشرفت برای همه هموار باشد، تا هیچ‌کس در ذلت و سختی باقی نماند.

 رئیس‌جمهور در پایان، با قدردانی از تلاش‌های انجام‌شده در مسیر توانمندسازی جامعه، بر حمایت دولت از این حرکت تأکید کرد و گفت: خداوند به شما کمک کند که ایستادن را بیاموزید. قول می‌دهیم که هر کاری از دست ما برآید، انجام دهیم تا شما بتوانید بالاتر بروید. در این مسیر، کوتاهی نخواهیم کرد.

تعهد ۱۶۳ هزار شغل

 پیش از سخنان رئیس جمهور دکتر میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان به همکاری دولت با کمیته امداد امام خمینی (ره) در زمینه محرومیت‌زدایی اشاره کرد و اظهار داشت: الگوی همکاری در حوزه فقرزدایی سال‌هاست که تجربه شده و تنها محدود به این دولت نیست. مهارت‌آموزی و اعطای تسهیلات اشتغال، نمونه‌هایی از این همکاری موفق است.

 میدری با تأکید بر اهمیت پیشگیری از فقر اظهار داشت: نباید تنها پس از فقیر شدن افراد به فکر حمایت از آن‌ها بود، بلکه سیاست‌های اقتصادی باید طوری تنظیم شود که از گسترش فقر جلوگیری کند. تورم، یکی از مهم‌ترین عوامل افزایش فقر است و دولت در تلاش برای کنترل آن است.

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به سیاست‌های دولت چهاردهم در زمینه مشارکت عمومی گفت: این دولت، به دنبال ایجاد یک کابینه 100 میلیون نفری است که تنها محدود به ایرانیان داخل کشور نیست، بلکه ایرانیان خارج از کشور را نیز در برمی‌گیرد.

 وی با ارائه گزارشی از عملکرد کمیته امداد در توانمندسازی و اشتغال‌زایی محرومان اظهار داشت: بر اساس سامانه‌های رصد و تماس‌های تلفنی تصادفی، از 163 هزار شغل تعهد شده توسط کمیته امداد در سال 1403، بیش از 161 هزار مورد محقق شده است. این یک دستاورد بزرگ است و نشان می‌دهد که الگوی اشتغال‌زایی کمیته امداد، یک نمونه موفق برای سایر نهادهای حمایتی است.

 میدری در پایان با قدردانی از تلاش‌های رئیس و کارکنان کمیته امداد گفت: همکاری دولت با کمیته امداد، بنیاد برکت، بنیاد علوی و سایر نهادهای مردمی ادامه خواهد داشت و در شهرهایی که نرخ فقر بالاست، الگویی از وفاق برای ایجاد اشتغال و رفع فقر اجرا خواهد شد.

 در جریان این مراسم همچنین با حضور رئیس جمهور، همزمان با سالگرد تاسیس کمیته امداد، جشن ملی توانمندسازی بیش از 80 هزار مجری طرح‌های اشتغال کمیته امداد با عنوان بلندای همت فردا، برگزار شد.

راه‌اندازی ۲۰ هزار پنل خورشیدی مددجویان

 در بخش دیگری از این مراسم، سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد، سخنرانی کرد.

 رئیس کمیته امداد با اشاره به ماموریت‌های رهبر معظم انقلاب به کمیته امداد در خصوص توانمندسازی مددجویان، اظهار کرد: توسعه اشتغال پایدار، راهکار اساسی در ایجاد درآمد باثبات و خودکفایی مددجویان است که برای تحقق این ماموریت مهم، بنیاد حیات پایه‌گذاری شده است تا خدمت اشتغال را مبتنی بر آموزش، بازاریابی، بیمه و دیگر پیش‌نیازها ارائه کند.

 رئیس کمیته امداد با تاکید بر اهمیت زنجیره‌های بزرگ تولیدی و خدماتی در برنامه اشتغال مددجویان، اضافه کرد: از شرکت‌های تخصصی برای اشتغال‌زایی در زنجیره‌های تولید بهره‌گیری شده است و شرکت‌های دانش‌بنیان در فروش محصولات تولیدی مددجویان در بستر فضای مجازی پای کار آمده‌اند به طوری که بیش از ۲۷۰۰ مجری طرح‌های اشتغال به سکوهای فروش فضای مجازی متصل شده‌اند.

 بختیاری تکمیل زنجیره تولید تا بازار برای محصولات مددجویی را مهم ارزیابی کرد و گفت: در صنعت نوغانداری از این ظرفیت استفاده شده و در صنعت پوشاک، فرش و صنایع دستی، طیور، دام و شیلات نیز در حال پیگیری است.

 وی با تاکید بر ضرورت تزریق نوآوری و فناوری در مشاغل خرد و خانگی در جهت افزایش درآمد، تاکید کرد: به عنوان نمونه ۲۰ هزار پنل خورشیدی برای مددجویان راه‌اندازی شده و با ورود برق تولیدی به شبکه سراسری، در رفع ناترازی انرژی موثر بوده است؛ همچنین راه‌اندازی نیروگاه‌های تجمیعی مورد توجه قرار گرفته و در استان‌‌های هرمزگان و یزد به بهره‌بردرای رسیده است.

 رئیس کمیته امداد با اشاره به راه‌اندازی صندوق تضمین اشتغال، تصریح کرد: این صندوق فرایند دریافت وام طرح‌های اشتغال برای خانواده‌های تحت حمایت به ویژه زنان سرپرست خانوار را تسهیل می‌کند و تاکنون پنج هزار نفر به ارزش ۵۰۰ میلیارد تومان از این صندوق بهره‌مند شده‌اند.

 بختیاری به دیگر خدمات کمیته امداد پرداخت و گفت: ۳۳ هزار و ۸۰۰ واحد مسکن به خانواده‌های فاقد مسکن از اقداماتی بود که در ابتدای سال جاری با حضور شهید آیت‌الله رئیسی انجام شد و در ابتدای سال ۱۴۰۴ نیز همین میزان مسکن تحویل مددجویان می‌شود.

 وی به حمایت این نهاد از ۷۹۵ هزار دانش‌آموز و ۴۹ هزار دانشجو اشاره کرد و گفت: ۱۴ هزار نخبه و استعداد برتر از خدمات کمیته امداد بهره می‌برند؛ همچنین ۹ هزار نفر از دانش‌آموزان جامعه هدف در کنکور سراسری ۱۴۰۳ پذیرفته شدند که ۱۹۰۰ نفر آنان در دانشگاه‌های سراسری دولتی و ۷۵۶ نفر در دانشگاه فرهنگیان قبول شدند.

 بختیاری با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد تسهیلات اشتغال مددجویان به هدف رسیده است، اظهار کرد: کمیته امداد با عبور از سیاست حمایت صرف از اقشار مختلف بر توانمندسازی مخاطب‌محور و فرآیند‌محور متمرکز شده است.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...