به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، کتاب «حقوق حمایت از حیوانات مزرعهای و جایگزینهای گیاهی» نوشته شهرناز فلسفی بهتازگی با اهتمام نشر ماهواره منتشر و راهی بازار نشر شده است. شهرناز فلسفی؛ نویسنده اینکتاب براساس تحصیلاتش در رشته حقوق و دغدغهای که برای حمایت از حیوانات داشته، سال ۱۳۹۸ کتاب «قوانین، مقررات و نهادهای حمایت از حیوانات (جلد اول: حیوانات اهلی)» و «واژهنامه حقوق محیطزیست» را به چاپ رسانده است.
او در سال ۱۳۹۹ دومین جلد «قوانین، مقررات و نهادهای حمایت از حیوانات» را منتشر کرد. این نویسنده، «فرهنگ جامع لغات و اصطلاحات حقوق ثبت (اسناد، املاک، عقود و معاملات)» را در سال ۱۴۰۰ به چاپ رساند. «حقوق طبیعی جانداران» و «حفاظت از پرندگان و زیستگاههای حیات وحش؛ حقوق تطبیقی محیطزیست» دیگر کتابهاییاند که امسال از این پژوهشگر منتشر شدهاند.
فلسفی در معرفی «حقوق حمایت از حیوانات مزرعهای و جایگزینهای گیاهی» میگوید: یک اثر حقوقی صرف نیست بلکه مجموعهای از اصول و قواعد حقوقی موجود درباره حمایت از حیوانات مزرعهای و بیان علل و دلایل لزوم جایگزینی مواد غذایی دیگر به جای گوشت این حیوانات است. وی از اصول و قواعد حقوقی دو کشور انگلستان و هندوستان بهعنوان دو کشور پیشتاز در اینزمینه وام گرفته است.
حیوانات مزرعه، به آندسته از جاندارانی گفته میشود که انسان آنها را برای مقاصد مختلف از جمله گوشت، لبنیات، لباس، کشاورزی، نیروی کار، دارایی، ورزشی و... در مزرعه پرورش میدهد و نگهداری میکند. اینحیوانات شامل ماکیان، گاو، گوسفند، بز، شتر، اسب، شترمرغ و... هستند و به گروهی از آنها چارپایان میگویند. کتاب پیشرو ۹ فصل دارد و با اینجمله از امام علی (ع) شروع میشود: شکمهای خود را گورستان حیوانات نکنید!
عناوین فصول کتاب هم از اول تا نهم به اینترتیب است: «قوانین و مقررات حمایت از حیوانات مزرعهای در کشور هند»، «قوانین و مقررات حمایت از حیوانات مزرعهای در کشور انگلستان»، «هوش عاطفی حیوانات مزرعهای»، «پناهگاه حیوانات مزرعهای»، «گیاهخواری در کشور هند»، «انقلاب گیاهخواری در کشور انگلستان»، «جایگزینهای گیاهی برای لبنیات» و «فواید گیاهخواری برای حیوانات، محیطزیست و سلامتی انسان».
در قسمتی از اینکتاب میخوانیم: «از آنجا که گاوها وابستگی و رابطه عاطفی قوی با دوستان و بچههای خود دارند، به طور طبیعی وقتی از آنها جدا میشوند عمیقا دچار غم و اندوه میشوند. وقتی یکگوساله را از مادر جدا میکنند، مادر برای ساعتها و حتی روزها گریه و زاری میکند و دنبال گوسالهاش میگردد. گوساله هم برای مادرش گریه و بیتابی میکند و او را میخواهد و از دوری هم رنج میبرند و دچار افسردگی میشوند.»
جدا کردن گاوها از گوسالههایشان یکی از مظاهر گونهپرستی، بیرحمی و منفعتطلبی انسان است. اینکتاب با ۱۶۸ صفحه، شمارگان ۱۰۰ نسخه و قیمت ۱۵۰ هزار تومان منتشر شده است.
منبع: خبرگزاری مهر
دیدگاه خود را بنویسید