07 بهمن 1403
اکران خصوصی مستند «سنگر هفت‌تپه» با چاشنی مطالبات کارگری و عدالت‌خواهی
مستند «سنگر هفت‌تپه»، عصر سه‌شنبه دوم بهمن‌ماه با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گروهی از کارگران مطالبه‌گر شرکت کشت‌وصنعت نیشکر هفت‌تپه، فعالان جنبش عدالت‌خواه دانشجویی و اهالی رسانه‌ در سازمان سینمایی سوره به‌طور خصوصی اکران شد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، شامگاه سه‌شنبه دوم بهمن‌ماه اکران خصوصی مستند «سنگر هفت‌تپه» با حضور حسین صمصامی و روح‌الله ایزدخواه؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گروهی از کارگران مطالبه‌گر شرکت کشت‌وصنعت نیشکر هفت‌تپه، فعالان جنبش عدالت‌خواه دانشجویی، خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای در سازمان سینمایی سوره برگزار شد. حمیدرضا جعفریان؛ رئیس سازمان سینمایی سوره و محمدرضا امام‌قلی؛ قائم‌مقام سازمان سینمایی سوره در امور مستند به‌همراه جمعی از مدیران این سازمان از جمله وحید پناه‌لو؛ مدیر مرکز سریال سوره، محراب محمدزاده؛ مدیر امور حوزه ریاست سازمان سینمایی سوره و … به‌استقبال هیئت منتخب کارگران هفت‌تپّه رفتند و پای درددل‌های آن‌ها نشستند؛ کارگران نیز با بیان چالش‌های خود در مسیر عدالت‌خواهی، خواستار توجه بیشتر اهالی رسانه، هنرمندان و مدیران فرهنگی به ماجرای هفت‌تپه شدند.

 حاضرین در اکران‌های جداگانه‌ای که طی دو سانس برگزار شد به تماشای مستند «سنگر هفت‌تپه» نشستند و پس از تماشای آن، مستند را نقد و بررسی و درباره آن گفت‌وگو کردند. روح‌الله ایزدخواه؛ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و از فعالان عرصه عدالت‌خواهی در حاشیه این اکران در جمع حاضرین گفت: هفت‌تپه یک چرخه اقتصاد کامل در یک منطقه کم‌برخوردار است؛ پس کسانی که می‌گویند اقتصاد ما ضعیف است، هفت‌تپه را باید ببینند، اما در یک سوی دیگر، نسخه‌های اقتصادی سوداگرانه را شاهد هستیم که از یک تاریخی به این مجتمع اقتصادی وارد می‌شود و همه چیز را برهم می‌زند. وی خاطرنشان کرد که باید این موضوع را در کشور اطلاع‌رسانی کنیم که موضوعی به نام خصوصی‌سازی نداریم؛ باید مفهوم مردمی‌سازی را به‌جای خصوصی‌سازی در کشور رایج کنیم و بدانیم دارایی‌های این کشور برای اشخاص خاص نیستند، برای مردم هستند. 

 محمد خنیفر؛ نماینده کارگران شرکت هفت‌تپّه هم در سخنانی مطرح کرد: اعتراضات هفت‌تپّه، خط مقدم مطالبات کارگری و عدالت‌خواهی در کشور است؛ از ابتدای شروع اعتراضات تا به امروز بار‌ها از طرف نمایندگان اصناف کارگری از شهر‌های مختلف با ما تماس گرفته شد و درخواست‌هایی مبنی بر حفاظت از این جریان داشتند و می‌گفتند که اگر خط هفت‌تپه سقوط کند، دیگر مطالبات صنفی در سایر شرکت‌ها هم با شکست مواجه خواهند شد. مسلم چشم‌خاور از دیگر کارگران شرکت هفت‌تپه بود که در جریان مطالبه‌گری کارگران این شرکت نقش موثر و کلیدی داشت که با سخنانی، از همه افرادی که باعث پیشرفت و به ثمر رسیدن اعتراضات شدند، تشکر کرد. امضای لوح پوستر این مستند و یادداشت‌نویسی روی آن از دیگر اقداماتی بود که حاضرین این برنامه انجام دادند. در ادامه برنامه، طوماری از طرف مخاطبان این مستند در حمایت از کارگران هفت‌تپّه تهیه شده بود که خواهان حمایت از این کارگران و رسیدگی به مشکلات آنان بود.

 متن این طومار به این شرح  است: «در دوران جنگ وقتی آژیر خطر به‌صدا درمی‌آمد، مردم هفت‌تپه به سنگری که در شرکت نیشکر هفت‌تپه بود، پناه می‌بردند تا از بمباران در امان باشند؛ امروز دیگر جنگ تمام شده، اما آن سنگر کماکان زنده است و به محلی برای مطالبه‌گری کارگران تبدیل شده است. فیلم مستند «سنگر هفت‌تپه» روایت‌گر روز‌هایی است که کارگران برای نجات هفت‌تپه تلاش کردند. اخیراً زمزمه‌هایی از توقف فرآیند واگذاری قطعی این شرکت در دوره جدید سازمان خصوصی‌سازی شنیده شده و کارگران شرکت نیز در همین راستا تجمعاتی در محدوده شرکت و استانداری خوزستان برگزار کرده‌اند. کارگران که نگران آسیب‌دیدن تولید شرکت هستند، به‌طور موقت به کار خود بازگشته‌اند. مخاطبان فیلم «سنگر هفت‌تپه» ضمن اعلام حمایت از تجمعات کارگران، با امضای طوماری از یکایک نهاد‌های مسئول و به‌ویژه روسای محترم قوه مجریه، قوه مقننه و قوه قضائیه، خواستار این شدند که جلوی بروز هرگونه تخلف جدید از سوی سازمان خصوصی‌سازی را بگیرند و حقوق کارگران را احقاق نمایند.

 کارگران این کارخانه هم با امضای طوماری دیگر از رئیس‌جمهور خواستند تا به تماشای این مستند بنشیند و با معضلات و مشکلات کارگران آشنا شود؛ در بخشی از این طومار آمده است: «ما کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه با امضای این طومار از رئیس‌جمهور محترم دولت جمهوری اسلامی ایران؛ آقای دکتر پزشکیان تقاضامندیم به تماشای مستند «سنگر هفت‌تپه» بنشینند و از طریق این اثر با معضلات کارگران آشنا شوند.» این مراسم با تقدیر و تشکر از عوامل این مستند و نمایندگان کارگران به پایان رسید. محمدرضا کریمی‌راد؛ تهیه‌کننده «سنگر هفت‌تپه»، محمدامین سلیمی، صالح ترکمن؛ دبیر اسبق جنبش عدالت‌خواه، مریمی؛ دبیر فعلی جنبش عدالت‌خواه، فیضی؛ مدیر بال دانشجویی بنیاد نهضت و مسئول سابق بسیج سهند تبریز، علی‌اصغر محرم‌زاده مسئول سابق بسیج دانشجویی سهند تبریز، علی بیات؛ معاون فرهنگی اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضایی، از جمله حاضران در این مراسم بودند. مستند «سنگر هفت‌تپه» به کارگردانی علی زهیری و تهیه‌کنندگی محمدرضا کریمی‌راد؛ تولید مرکز مستند سوره است که با رویکردی عدالت‌خواهانه به ماجرای مطالبه‌گری کارگران کارخانه نیشکر هفت‌تپّه می‌پردازد.

منبع خبر: خبرگزاری میزان


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...