نگاهی به فعالیت‌های 15 قهرمان بشردوستیِ آسیا در سال 2024 از نگاه مجلۀ «فوربز»
وب‌سایت «فوربز» در گزارشی، 15 قهرمان بشردوستیِ آسیا در سال 2024 را معرفی کرده است؛ افرادی که دلیل انتخاب آن‌ها فعالیت‌های خیرخواهانۀ داوطلبانه بوده است.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، «مجله فوربز»، فهرستی از «قهرمانان بشردوستی آسیا» را برای سال 2024 منتشر کرده است. هجدهمین نسخه سالانه این فهرست، شامل 15 نفر از نیکوکاران فعال در آسیا است که در سال گذشته مشارکت قابل توجهی برای اهداف انسانی داشته‌‌‌اند و تعهدشان را نسبت به اهداف مورد علاقه خود نشان داده‌اند. افراد معرفی‌شده در فهرست فوربز، در عرصه آموزش، مراقبت‌های بهداشتی، توانمندسازی زنان و مواردی از این دست، پول یا سهام شرکت‌های خصوصی خود را به بنیادها یا اهداف خیریه اختصاص د‌اده‌اند. در ادامه به معرفی این 15 نفر پرداخته می‌شود؛

 1- آبیشک لودا؛ مدیرعامل شرکت «ماکروتک دیولوپر» از هندوستان
 «آبیشک لودا» 45 سال سن دارد و به همراه خانواده‌اش در اوایل نوامبر سال 2024، حدود ۱۸۰ میلیون سهم از شرکت املاک و مستغلات خود؛ یعنی «ماکروتک دیولوپر» (Macrotech Developers) را به بنیاد خیریه «لودا» منتقل کردند. این سهام یک‌چهارم از سهام 72 درصدی خانواده را شامل می‌شود و 209 میلیارد روپیه یعنی حدود 2.5 میلیارد دلار ارزش دارد. درآمد حاصل از این سهام برای تأمین مالی فعالیت‌های بشردوستانه در چهار حوزۀ: توانمندسازی زنان، کودکان، محیط‌ زیست و ترویج فرهنگ هندی استفاده می‌شود.

 بنیاد خیریۀ لودا از سال 2013 فعالیت خود را آغاز کرده است و بیشتر اهدافش را در راستای اعتلای فرهنگ هندوستان، پایه نهاده است؛ به‌نحوی‌که بنیان‌گذار این بنیاد خیریه، ثروت اهدایی خود را برای اهداف تعریف‌شده، «سهم فروتنانه خانواده لودا در ساختن ملت» نام نهاده است. دارای خالص این خانوادۀ ثروتمند که پشتیبان سیاسی حزب حاکم «بهاراتیا جاناتا» است، 11.2 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

 2- لی جون؛ بنیانگذار، رئیس و مدیرعامل «شیائومی» از چین
 «لی جون» 54 سال دارد و یکی از بنیان‌گذاران شیائومی است. او حدود 1.3 میلیارد یوان (معادل 182 میلیون دلار) به دانشگاه «ووهان» چین به مناسبت جشن 130 سالگی این دانشگاه، اهدا کرده است. لی جون با ثروت تخمینی 23.2 میلیارد دلار می‌گوید: این پول صرف تحقیقات در زمینۀ ریاضیات، فیزیک و علوم کامپیوتر و همچنین حمایت از دانش‌آموزانِ بااستعداد می‌شود. کمک اهدایی لی‌ جون، بزرگترین کمک مالی نقدی یک فرد به دانشگاه در چین محسوب می‌شود.

 براساس گزارش وب‌سایت این دانشگاه، لی جون در سال 1991 با کمک بورسیه تحصیلی دانشگاه ووهان که در آن زمان دو هزار یوان بود، در رشته علوم کامپیوتر فارغ‌التحصیل شد. او می‌گوید: می‌خواستم به پاس خدمات این دانشگاه، با ثروت خود به آن کمک کنم تا بتوانم آینده درخشان‌ چین و ظهور مهندسان، دانشمندان و کارآفرینان را تقویت کنم. او در سال‌های گذشته نیز 130 میلیون یوان را برای کمک‌هزینه‌های تحصیلی و  تحقیقات هوش مصنوعی اهدا کرده بود.

 3- ملانی پرکینز و کلیف اوبرشت؛ مالکان شرکت «کانوا» از استرالیا
 «ملانی پرکینز» و همسرش «کلیف اوبرشت» از سه بنیان‌گذار نرم‌افزار طراحی استرالیایی «یونیکورن کانوا» (Canva) هستند. آنان از اواسط سال 2022 تا پایان سال 2023 حدود 32 میلیون دلار استرالیا، معادل 21 میلیون دلار برای اهداف خیریه اهدا کرده‌اند. مبالغ اهدایی قرار است برای 64 هزار نفر در کشورهای کنیا، مالاوی و اوگاندا هزینه شود.

 این زوج استرالیایی در سال‌های گذشته نیز مبلغ  7.4 میلیون دلار استرالیا برای فقرزدایی و آموزش 40 هزار نفر در آفریقا هزینه کرده بودند. ملانی و کلیف که در حین تحصیل در دانشگاه استرالیای غربی باهم آشنا شده‌اند، به یکدیگر قول داده بودند که بخش زیادی از دارایی‌ خود را در طول زندگی اهدا کنند. سهام ثانویه شرکت این زوج، حدود 32 میلیارد دلار ارزش‌گذاری شده است.

 4-تاداشی یانای؛ بنیانگذار صنعت مد یونیکلو از ژاپن

 «تاداشی یانای»؛ بنیانگذار صنعت مد سریع «یونیکلو» (Uniqlo) 75 سال سن دارد و متعهد شده است که حدود 31 میلیون دلار برای مطالعه علوم انسانی ژاپنی در دانشگاه «یو‌سی‌ال‌ای» آمریکا هزینه کند که بزرگترین کمک مالی به بخش علوم انسانی این دانشگاه محسوب می‌شود. یانای، 25 میلیون دلار دیگر نیز در سال 2020 به این دانشگاه هدیه داده بود. این مبلغ اهدایی به ابتکار یانای، برای جهانی‌سازی علوم انسانی ژاپنی اختصاص خواهد یافت. در بیانیه‌ یانای که در وب‌سایت دانشگاه گزارش شده، آمده است: من مفتخرم که از مطالعه علوم انسانی ژاپن در دانشگاه یو‌سی‌ال‌ای و در سراسر جهان حمایت می‌کنم. یانای با ثروتی به مبلغ 48.6 میلیارد دلار، ثروتمندترین فرد ژاپن است.

 5- اندرو فارست؛ بنیان‌گذار و مدیر اجرایی گروه فلزات فورتسکیو و نیکولا فارست؛ بنیان‌گذار بنیاد میندرو از استرالیا


 «اندرو فارست»؛ غول صنعت معدن استرالیا و همسرش «نیکولا»، برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به خاورمیانه، چندین میلیون دلار به بنیاد خیریه «میندرو» اختصاص داده‌اند. آنان پنج میلیون دلار به «آشپزخانه مرکزی جهانی» و پنج میلیون دلار به «برنامه جهانی غذای سازمان ملل» به منظور تأمین غذا برای کسانی که در غزه با گرسنگی روبه‌رو هستند، اهدا خواهند کرد. بنیاد خیریه میندرو، همچنین دو میلیون دلار استرالیا (معادل 1.3 میلیون دلار) به آوارگان لبنان هدیه داده است. آنان در سال‌های گذشته نیز حدود 225 میلیون دلار استرالیا برای اهداف مختلف، هدیه داده‌اند.

 6- لی کا شینگ؛ هلدینگ بین‌المللی سی‌کِی از هُنگ‌کُنگ

  «لی کا شینگ» 96 سال دارد و ثروتمندترین فرد هُنگ‌کُنگ است. او حدود شش میلیون دلار برای تجهیزات پزشکی بیمارستان‌ها هدیه داده است. بنیاد خیریه او همچنین 11 میلیون پوند (معادل 14 میلیون دلار) برای بازسازی ساختمان مؤسسه سرطان دانشگاه کمبریج اهدا کرده است. این نیکوکار هنگ‌کنگی حدود 15 میلیون دلار دیگر نیز به دانشگاه استنفورد در آمریکا برای تحقیقات سرطان هدیه داده است. لی کا شینگ، بنیاد خود را در سال 1980 راه‌اندازی کرد و از آن زمان تاکنون، بیش از 30 میلیارد دلار هنگ‌کنگ (معادل 3.9 میلیارد دلار) برای اهداف آموزش و مراقبت‌های بهداشتی، اختصاص داده است.

 7- سمیر مِهتا و سودیر مِهتا: رؤسای فعلی و سابق گروه تورنت از هندوستان

 برادران میلیاردر «سودیر مهتا» و «سودیر مهتا»، 50 میلیارد روپیه (معادل 595 میلیون دلار) به بنیاد خانوادگی خود اختصاص داده‌اند. این مبلغ اهدایی قرار است برای اهدافی نظیر مراقبت‌های بهداشتی، آموزش، محیط زیست و هنر هزینه شود. همچنین قرار است این مبلغ اهدایی در پروژۀ تأسیس مراکز بهداشتی اطفال، یک بیمارستان کودکان و کالج پزشکی در گجرات هند، هزینه شود. گروه تورنت در زمینه داروسازی، انرژی و گاز طبیعی فعالیت دارد. این برادران در فهرست 100 ثروتمند هند که امسال منتشر شد، در رتبه 16 قرار گرفتند و دارایی آنان حدود 16.3 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

 8- ادواردو ساوِرین و اِلین ساورین: بنیان‌گذاران «متا پلتفرم» و «بی‌کپیتال» از سنگاپور
 «ادواردو ساورین» و همسرش «الین»، 20 میلیون دلار سنگاپور (معادل 15 میلیون دلار) به مدرسه خصوصی «اس‌ای‌اس» اهدا کرده‌اند که بزرگترین کمک مالی در تاریخ این مدرسه آمریکایی مستقر در سنگاپور محسوب می‌شود. این پول برای آزمایشگاه‌های جدید علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات استفاده خواهد شد. ساورین که اهل برزیل است، از سال 2009 ساکن سنگاپور بوده است. او در سال 2011 قبل از انتشار عمومی فیس‌بوک (متاپلتفرم فعلی) تابعیت ایالات متحده آمریکا را ترک کرد و در حال حاضر، شرکت سرمایه‌گذاری «بی‌کپیتال» را اداره می‌کند، اما بیشتر ثروت خود را از سهام کوچک خود در متا، به دست می‌آورد.

 9- مارک دوناتسچیک؛ توسعه‌دهنده املاک و سرمایه‌گذار از نیوزلند

 «مارک دوناتسچیک» 86 ساله قرار است تمام دارایی خود را برای بنیاد «نیکاو» که یک سازمان غیرانتفاعی جامعه‌محورِ مستقر در نیوزیلند است، به‌جا گذارد. او وصیت کرده است بنیادی که با نامش از ثروت او تأسیس خواهد شد، از افراد دارای معلولیت جسمی و ذهنی حمایت کند. میزان ثروت مارک دوناتسچیک، مشخص نیست اما او در سال 2022،  50 میلیون دلار نیوزلند (معادل 30 میلیون دلار) برای کمک به بیمارستان جدید کودکان هدیه داده بود.

 10- سولینا چاو؛ بنیانگذار شرکت «هاریزون ونچرز» از هُنگ‌کُنگ
 «سولینا چاو»؛ سرمایه‌دار 63 سالۀ هنگ‌کنگی، به حدود 30 هزار دانش‌آموز دختر دبیرستانی، برای پرداخت هزینه‌های امتحان ورودی دانشگاه، کمک نقدی 400 دلاری داشته است. او از طریق بنیاد خانوادگی خود متعهد شده است تا 60 میلیون دلار هنگ‌کنگ برای این هدف اختصاص دهد. بنیاد سولینا چاو، یک میلیون دلار نیز برای اهداف پزشکی اهدا کرده است و از زمان تأسیس در سال 1996 تاکنون، بیش از 1.5 میلیارد دلار هنگ‌کنگ برای حمایت از آموزش و مراقبت‌های بهداشتی زنان اهدا کرده است. شرکت سرمایه‌گذاری او «هاریزون ونچرز» (Horizons Ventures) از سرمایه‌گذاران اولیه «فیسبوک» و «زوم» و از همراهان قدیمی ثروتمندترین فرد هنگ‌کنگ یعنی لی‌ کا شینگ و مدیر بنیاد لی کا شینگ است.

 11- دانیل تسای؛ مدیر هلدینگ مالی «فوبون» از تایوان 
 «دانیل تسای» 68 ساله، مبلغ 30 میلیون دلار به دانشکده حقوق دانشگاه «جورج تاون» برای توسعه دانشگاه هدیه داده است. این بزرگترین کمک مالی تاریخ به این دانشگاه محسوب می‌شود. او که خود دانش‌آموخته این دانشگاه است، می‌خواهد یک مرکز حقوقی جدید 100 میلیون دلاری نیز به نام خود تأسیس کند. تسای در سال 2020، شش میلیون دلار نیز برای کمک‌هزینه‌های تحصیلی دانش‌آموزان تایوانی، اهدا کرد.

 12- مایکل کیم؛ هم‌بنیان‌گذار شبکه و شرکت ام‌بی‌کی از کره جنوبی
 «مایکل کیم» 61 ساله در سال گذشته میلادی با اهدای 25 میلیون دلار برای تأسیس مؤسسه تحقیقاتی به دانشگاه هارفورد، یکی از بزرگ‌ترین کمک‌های تاریخ 191 ساله به این دانشگاه آمریکایی را انجام داده است. این مبلغ قرار است برای تأمین مالی ساختمان جدید، اعطای کرسی استادی و حمایت از توسعه برنامه درسی، هزینه شود. کیم به اهداف آموزشی نیز بسیار کمک کرده است؛ به‌نحوی‌که در سال 2021 بیش از 25 میلیون دلار به دولت سئول برای کتابخانه عمومی جدید در پایتخت کره جنوبی و در سال 2018 نیز مبلغ هفت میلیون دلار به دانشکده بازرگانی هاروارد پرداخت کرده است. او ریاست بنیاد خیریه «ام‌بی‌کی» که برای اعطای بورسیه به دانشجویان است را نیز بر عهده دارد.

 13- مانوئل ویلار؛ مدیر شرکت «ویستا لند» و «لایف کیپس» از فیلیپین
 «مانوئل ویلار» 74 سالۀ فیلیپینی، 615 میلیون پزو (معادل 10.4 میلیون دلار) برای ساخت یک کلیسا و مدرسه اهدا کرده است. اهداف خیریه این تاجر معمولاً مذهبی است. او در سال 2019 نیز بیش از دو هکتار زمین به مدرسه کاتولیکی «سنت جود» در پایتخت کشور مانیل اهدا کرده است. علاوه‌بر اهداف مذهبی، مانوئل ویلار پنج هکتار زمین به ارزش هشت میلیارد پزو نیز به دانشگاه فیلیپین هدیه داده است. این سرمایه‌گذار و سیاست‌مدار سابق، با ثروت خالص 17.3 میلیارد دلاری، ثروتمندترین فرد فیلیپین است.

 14- لیز گریو؛ سرمایه‌گذار از نیوزلند
 «لیز گریو» که در گذشته مددکار اجتماعی بوده است، سازمان غیرانتفاعی خود در اوکلند واقع در نیوزیلند را در سال 2019 راه‌اندازی کرد. هدف او از تأسیس این بنیاد خیریه، کمک به شکستن چرخه فقر در نیوزیلند بود؛ جایی که به گفته دولت: از هر هشت کودک، یک کودک مشکلات مادی را تجربه می‌کند. گریو، اواخر سال گذشته نیز مبلغ 10 میلیون دلار نیوزیلند (معادل 5.9 میلیون دلار) به صندوقی خیریه اهدا کرد.

 15- رامدئو آگراوال و مُتیلال اُسوال؛ رئیس و مدیرعامل شرکت خدمات مالی «موتیلال» از هند

 «رامدئو آگراوال» و «مُتیلال اُسوال» بنیاد خیریه خود را در سال 2011 برای فعالیت‌های بشردوستی راه‌اندازی کردند و 398 میلیون روپیه (معادل 4.8 میلیون دلار) برای تأمین مالی و ساخت مراکز علمی اختصاص دادند. این مراکز شامل کتابخانه‌ها و واحدهای تحقیقاتی در «مؤسسه فناوری هند» است. این دو سرمایه‌گذار تعهد کرده‌اند که پنج درصد از سهام خود را برای اهداف خیریه، با تمرکز بر آموزش، بهداشت و ارتقای روستایی اهدا کنند. 

منبع:

forbes


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...