کویت 13 موسسه خیریه را به دلیل عدم رعایت قوانین منحل کرد
وزارت امور اجتماعی کویت 13 سازمان عام‌المنفعه و خیریه این کشور را به دلیل عدم رعایت مقررات قانونی و عدم مشارکت فعال در جامعه منحل کرد. عدم برگزاری مجامع عمومی منظم، ارائه نکردن گزارش‌های مالی و نداشتن عملکرد شفاف، از مهم‌ترین عوامل لغو مجوز این موسسات اعلام شده است.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، وزارت امور اجتماعی کویت با شروع سال جدید میلادی دستور انحلال 13 موسسه خیریه را در این کشور صادر کرده است. این موسسات نتوانسته بودند عملکرد مثبت، شفاف و فعال سالانه خود را به این وزارتخانه گزارش دهند و تصمیم این وزارتخانه برای انحلال این خیریه‌ها، ناشی از عدم انطباق آنها با قوانین و مقررات کلیدی است.

 عدم برگزاری مجامع عمومی منظم، ارائه نکردن گزارش‌های مالی و عملکرد لازم  و شفاف، از مهم‌ترین عوامل لغو مجوز این موسسات بیان شده است. خیریه‌های منحل‌شده که در بخش‌های مختلفی از جمله فرهنگ، بهداشت و خدمات اجتماعی ثبت شده بودند، ماده 27 قانون شماره 24/1962 قانون تشکل‌های مدنی کویت را مبنی بر اینکه همۀ انجمن‌های عام‌المنفعه باید به تعهدات قانونی پایبند باشند و فعالیت‌هایی را انجام دهند که به نفع کل جامعه باشد، نقض کرده بودند.

 یک فرآیند طولانی قبل از اقدام

 وزارت امور اجتماعی کویت در گزارش انحلال این موسسات تاکید کرده است که خیریه‌های منحل‌شده زمان و فرصت کافی برای اصلاح اقدامات خود را در اختیار داشته‎‌اند و اخطارهای رسمی مبنی بر رسیدگی به مسائل و  هماهنگی با مقررات به آنان داده شده بود که خیریه‌های مورد نظر، هیچ اقدام معناداری برای رفع تخلفات انجام ندادند و وزراتخانه برای مقابله با این تخلف پس از طی مراحل،  مجبور به اقدام شده است.

این وزارتخانه، انحلال این 13 خیریه را گامی مهم در تلاش‌های مداوم دولت برای تقویت جامعه مدنی کویت معرفی و آن را بخشی از ابتکار خود برای بهبود حکمرانی در بخش فعالیت‌های مدنی و پاسخگو‌کردن خیریه‌ها، اعلام کرده است. این وزارتخانه همچنین در بیانیه خود تاکید داشته است که خیریه‌ها موظفند به طور فعال و شفاف برای رفاه جامعه حرکت کنند و در غیر این صورت اجازه فعالیت نخواهند داشت.

وضعیت قانونی خیریه‌ها در کویت

چارچوب قانونی در کویت برای جامعه مدنی و سازمان‌های غیرانتفاعی (NPOs) تا حدودی محدودکننده است. قوانین حاکم بر این حوزه با صلاحدید قوه مجریه تصویب و اجرا می‌شوند. با این حال، در سال‌های اخیر برخی تغییرات مثبت به سوی مشارکت هر چه بیشتر این سازمان‌ها در کویت به اجرا درآمده است و دولت انعطاف‌پذیری خود را در دادن مجوز به مؤسسات خیریه عمومی و سایر سازمان‌های غیرانتفاعی، افزایش داده است.

 بشردوستی در جامعه و فرهنگ کویت ریشه‌ای تاریخی و مذهبی دارد. با توسعه سیستم رفاهی، بشردوستی نیز در این کشور به شکل خیریه‌ها و سازمان‌های غیرانتفاعی مدرن تغییر شکل داده است.  از آنجا که مردم این کشور در وضعیت رفاهی خوبی به سر می‌برند، سالانه درصد زیادی از کمک‌های مردمی کویت، از جمله کمک‌های مالی که از طریق زکات انجام می‌شود برای اهداف و بحران‌های انسانی و بشردوستانۀ بین‌المللی هزینه می‌شود. دولت کویت بر روی این کمک‌ها نظارت دارد.


منابع:

kuwaitmoments

icnl.org


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...