تلاش برای حضور هنرمندان دارای معلولیت در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر
باهدف رسیدن به مناسب‌ترین راهکار برای حضور آثار هنرمندان دارای معلولیت در جشنواره تئاتر فجر، جلسه‌ای با حضور سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی و مدیرکل توانبخشی آموزشی سازمان بهزیستی برگزار شد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از دفتر رسانه‌ اداره‌کل هنرهای نمایشی، اتابک نادری؛ سرپرست اداره‌کل هنرهای نمایشی و زهرا نوع‌پرست؛ مدیرکل دفتر توان‌بخشی آموزشی، حرفه‌ای و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور، چهارشنبه ١٩ دی‌ با یکدیگر دیدار و درباره همکاری‌های دوجانبه در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر گفت‌وگو کردند. 

 زهرا نوع‌پرست در ابتدای جلسه ضمن تشکر از نگاه تعاملی و تلاش برای حضور آثار برگزیده جشنواره‌های منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت از جانب سرپرست اداره‌کل هنرهای نمایشی، درباره فراهم‌کردن شرایطی برای حضور بیشتر آثار این هنرمندان در اجراهای نمایشی، استانداردسازی تالارها برای تماشای نمایش‌ها و اهمیت حضور نمایش‌های این هنرمندان در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر نقطه‌نظرات خود و سازمان را بیان کرد. وی با اشاره به اینکه طبق برنامه‌ریزی‌های سازمان و با ذهنیت ایجاد یک بخش مستقل به‌نام «فراگیر»، این سازمان منتخبان ۶ جشنواره منطقه‌ای که ۱۲ اثر صحنه‌ای و ۶ اثر خیابانی را شامل می‌شود به دبیرخانه جشنواره فجر معرفی کرده است. 

 اتابک نادری نیز در ادامه با توجه به گستردگی بخش‌های جشنواره تئاتر فجر یادآور شد: من هم از دغدغه مدیران سازمان بهزیستی مطلع هستم، از آن‌ها تشکر می‌کنم و امیدوارم شرایطی فراهم شود که این عزیزان حضور بیشتری در عرصه نمایش کشور داشته باشند. در فراخوان جشنواره تئاتر فجر که تیر ماه منتشر شده به بخش «فراگیر» اشاره نشده است. تغییرات مدیریتی در روزهای اخیر هم نشست‌های مشترک فی‌مابین را تحت تأثیر قرار داده که در نهایت منجر به بلاتکلیفی حضور آثار هنرمندان در جشنواره شده بود. نگاه ما این است که همه بخش‌ها، نهادها و گروه‌ها در جشنواره تئاتر فجر نماینده‌ای داشته باشند و برای تحقق این نظر بخش برگزیدگان جشنواره‌های ملی در فراخوان آمده است. سازمان بهزیستی زمانی جشنواره ملی تئاتر برگزار می‌کرد و ما آماده‌ایم در رویدادهای اصلی تئاتر کشور میزبان برگزیده‌های جشنواره ملی تئاتر این سازمان بوده تا شاهد هنرنمایی هنرمندان عزیز باشیم. 

 وی افزود: امسال با توجه به شرایط پیش‌آمده و احترام به زحمات این هنرمندان عزیز کشور و پیگیری‌های مجدانه مسئولان سازمان بهزیستی در حد امکانات و شرایط جشنواره تلاش می‌کنیم، میزبان آثار هنرمندان باشیم. 

 نادری سپس با تأکید بر اینکه تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد تا آثار این هنرمندان حضوری شایسته در جشنواره داشته باشند، گفت: ضروری است برای افکار عمومی روشنگری شود که حضور آثار هنرمندان دارای معلولیت حذف نشده ولی علی‌رغم شرایط پیش‌آمده تلاش می‌کنیم با مشارکت سازمان بهزیستی کشور در این دوره هم تعدادی از آثار هنرمندان حضور داشته باشند. سپس طرفین توافق کردند با توجه به محدودیت زمانی و شرایط پیش رو یک هیئت انتخاب مشترک شامل ۲ نفر به انتخاب سازمان بهزیستی و یک نفر از سوی دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر، ۱۸ اثر برگزیده جشنواره مناطق را مورد بررسی قرار داده و از میان آن‌ها، نمایش‌هایی را به چهل‌وسومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی کنند. 

 نادری در ادامه سخنان خود، درباره اینکه این آثار در کدام بخش به صحنه روند، تصریح کرد: حضور آثار در جشنواره مهم‌ترین نکته است و اینکه در کدام بخش قرار بگیرند طبق فراخوان در اختیار دبیر و ستاد برگزاری است. مهم این است که ما شاهد حضور آثار هنرمندان در جشنواره تئاتر فجر باشیم.استفاده از ظرفیت بخش «به‌علاوه فجر» هم از سوی سرپرست اداره کل هنرهای برای میزبانی از تعداد بیشتری از آثار به مدیران سازمان پیشنهاد شد تا بررسی‌های لازم انجام گیرد. همچنین پیشنهاد مشارکت اداره کل هنرهای نمایشی در شورای سیاستگذاری جشنواره ملی تئاتر «فراگیر» برای سال آینده نیز مطرح شد. 

 در پایان جلسه، زهرا نوع‌پرست خواستار مشارکت اداره کل هنرهای نمایشی در برنامه‌ریزی‌های مربوط به توسعه فعالیت‌های نمایشی در سازمان بهزیستی شد و اظهار کرد: با توجه به خواست هر ۲ مجموعه هنرهای نمایشی و بهزیستی در جهت حمایت از هنرمندان دارای معلولیت، برنامه‌ریزی‌های مشترک می‌تواند ثمربخش باشد.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...