افزایش نظارت بر مراکز بهزیستی با دو سامانه الکترونیک
رئیس سازمان بهزیستی از راه‌اندازی دو سامانه برای ارتقای نظارت بر مراکز این سازمان خبر داد و گفت: سامانه‌های «نظارت بر مؤسسات» و «سامانه جامع کودک» راه‌اندازی می‌شود.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از ایکنا، مسئولان سازمان بهزیستی کشور، بخش زیادی از مسئولیت‌های خود را برون‌سپاری کرده‌اند؛ یعنی در حال حاضر تعداد زیادی از مراکز نگهداری از معلولان، سالمندان، افراد مبتلا به بیماری‌های روانی، دختران در معرض آسیب و یا آسیب‌دیده و کودکان بی‌سرپرست یا کودکان بدسرپرست، در مراکز غیردولتی نگهداری می‌شوند و بهزیستی در دو بخش ارائه مجوز به سازمان‌های مردم نهاد و متقاضیان تأسیس این مراکز و نظارت بر آنها فعالیت می‌کند.

این اقدام، رویکرد بسیار خوبی است البته به شرط آنکه دقت در ارائه مجوز و نظارت دقیق بر این مراکز به حدی باشد که افراد آسیب‌دیده اجتماع، در امنیت و آرامش کامل در مراکز نگهداری زندگی کنند؛ اما هر از چندگاهی با اخباری از جمله بدرفتاری با معلولان، کودکان و در جدیدترین مورد، شاهد مرگ یک دختر ۱۱ ساله بودیم که به فرزندخواندگی گرفته شده بود؛ زن و مردی که او را بع سرپرستی گرفته بود، او را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

 رویکرد سیدجواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور در مواجهه با مورد اخیر قابل تقدیر است؛ وی با تشکیل گروهی متشکل از افراد متخصص مسئله مرگ مهسا گلستانی را پیگیری و با برگزاری نشست خبری فوری، ضمن پاسخگویی به سؤالات خبرنگاران اعلام کرد که در پی فوت مهسا گلستانی دخترخوانده ۱۱ ساله کاشمری دو مسئول بهزیستی برکنار و پنج نفر از کارکنان بهزیستی به کمیته تخلفات اداری سپرده شدند؛ در حالی که پیش از این و طی سه سال گذشته هر خبری مبنی بر آزار و اذیت معلولان یا هر مشکلی که در حوزه بهزیستی رخ می‌داد، تنها با انتشار یک جوابیه مبهم از سوی روابط عمومی بهزیستی، خاتمه می‌یافت.

 اما آیا بهزیستی توان نظارت بر این تعداد بسیار زیاد از مراکز نگهداری از معلولان، کودکان، سالمندان، دختران و زنان در معرض آسیب و ... را دارد؟ چگونه میزان نظارت خود را افزایش خواهد داد تا دیگر شاهد آسیب دیدن افراد بی‌گناه نشویم؟

 سیدجواد حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به این سؤال خبرنگار ایکنا که چگونه نظارت خود بر مراکز را افزایش می‌دهید؟ گفت: ساختار سازمان بهزیستی از زمان تأسیس تاکنون هرچه به جلو آمده‌ است، ضعیف‌تر شده در حالی که مأموریت‌های این سازمان افزایش یافته است. سیاست صحیح در مواجهه با این شرایط این است، تا جایی که امکان‌پذیر است، مسئولیت‌ها برون‌سپاری شود. این مسئله نسبت به همه دستگاه‌ها صادق است؛ اما نسبت به بهزیستی صادق‌تر است، چراکه بهزیستی بیشتر از همه دستگاه‌ها به مراکزی مجوز می‌دهد که خدمات بهزیستی را در محلات، مناطق، تجمیعی، توانمندسازانه، پیشگیرانه، خانواده محورگرایانه و ... ارائه کنند.

 وی ادامه داد: اما این اتفاق زمانی مطلوب است که اگر خدمتی به تشکل غیردولتی واگذار می‌شود؛ اولاً آن تشکل غیردولتی ذی‌صلاح باشد و ما باید ذی‌صلاح بودن را درست تشخیص دهیم. از سوی دیگر بعد از ارائه مجوز باید نظارت صحیحی صورت گیرد؛ قبول داریم که در هر دو مورد اشکالاتی داریم.

 حسینی افزود: مجوزدهی باید با دقت بیشتری انجام شود؛ یعنی وقتی مجوز می‌دهیم اطمینان حاصل کنیم که به افراد شایسته مجوز داده شده است که تقریباً این مسئله تا حدودی در حال انجام است؛ اما در حوزه نظارت، به عنوان سازمان بهزیستی باید نظارتمان را با روش‌های گوناگون انجام دهیم. یکسری عواملی داریم که به صورت تخصصی نظارت می‌کنند و یکسری عوامل عمومی داریم که از کارکنان به صورت داوطلب استفاده می‌شود تا به نظارت ما کمک کنند که این مورد باید به صورت کمی و کیفی تقویت شود.

 وی اظهار کرد: بهزیستی ۲۵ هزار تشکل، مؤسسه و مرکز دارد که از این سازمان مجوز دریافت کرده‌اند؛ خود این ۲۵ هزار مؤسسه در نظارت بر امور مربوط به شبکه خودشان می‌توانند فعال باشند، مثلاً شبکه هماهنگی شبه خانواده داریم که می‌تواند بر مراکز شبه خانواده نظارت کند یا شبکه مراکز مثبت زندگی بر مراکز مثبت زندگی، شبکه مرکزی همیار سلامت بر همیاران سلامت و ... نظارت کنند که طی یک ماه آینده سازوکار این روند تهیه خواهد شد.

 رئیس سازمان بهزیستی در پایان اعلام کرد: امروز تردد امواج به جای تردد افراد نشسته است و هر قدر ما خدمات و نظارت‌هایمان را الکترونیکی‌تر کنیم، موفق‌تر خواهیم بود؛ بر همین اساس مقرر شد دو سامانه «نظارت بر مؤسسات» و دیگری سامانه «جامع کودک» تهیه شود تا نظارت الکترونیک موجب نظارت بهتر شود. 


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...