09 آبان 1403
تأکید مجمع خیرین کشور بر اخذ نظرات صاحبنظران نسبت به سند وقف و امور خیریه
سیصد و سی‌ و سومین جلسۀ هیئت‌مدیرۀ مجمع خیرین کشور، چهارشنبه 9 آبان‌ماه  برگزار شد و از آخرین وضعیت تدوین سند وقف و امور خیریه، ضرورت پیگیری طرح  نذر تخصص و ضرورت ایجاد مجمع خیرین برای هر بیمارستان سخن به میان آمد و  متناسب با آن، تصمیم‌گیری لازم اتخاذ شد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، سیصد و سی و سومین جلسۀ هیئت‌مدیرۀ مجمع خیرین کشور، چهارشنبه 9 آبان‌ماه برگزار شد. 

 مهندس حبیب‌الله بوربور؛ رئیس هیئت‌مدیرۀ مجمع خیرین کشور در این جلسه ضمن تأکید بر ضرورت تداوم کمک‌رسانی به مردم مظلوم لبنان و غزه، دربارۀ ماهیت فعالیت‌های مجمع خیرین کشور اظهار کرد: این مجمع، یک مجمع فکری است که تلاش می‌کند با انتقادات، پیشنهادات و ارائۀ راهکارها به بهبود وضعیت امور خیریه در کشور کمک کند. 

 وی با بیان اینکه مجمع خیرین کشور در نقش یک اتاق فکر و تسهیل‌کنندۀ فعالیت‌های خیریه در کشور است، تصریح کرد: رسالتی برای پول دادن به کسی یا پول گرفتن از جایی، برای این مجمع تعریف نکرده‌ایم بلکه با استفاده از ظرفیت فکری و اجرایی اعضای مجمع به ساماندهی فعالیت‌های خیریه کمک می‌کنیم. 

 رئیس هیئت‌مدیرۀ مجمع خیرین کشور با تحسین فعالیت‌های دکتر دلشاد که تشکیل جلسات مجمع خیرین استان ایلام را مجدانه پیگیری می‌کند، گفت: این که در هر استان کشورمان، تشکیلاتی مردمی مثل مجمع خیرین استان وجود داشته باشد که فعالیت‌های خیریه را رصد کند و آن‌ها را ساماندهی کند، از دغدغه‌های مقام معظم رهبری بوده است و ما در راستای تحقق این دغدغه گام برمی‌داریم. 

طرح نذر تخصص را با جدیت پیگیری می‌کنیم

مهندس بوربور همچنین اهمیت طرح نذر تخصص را یادآور شد و گفت: در این طرح که مجموعه‌هایی همچون بسیج، جمعیت هلال احمر و وزارت آموزش و پرورش در کنار مجمع خیرین کشور حضور دارند، به دنبال آن هستیم تا در مدارس غربالگری انجام شود. چنانچه این طرح با جدیت پیگیری شود، بسیاری از دانش‌آموزان که نیاز به درمان دارند شناسایی می‌شوند و از هزینه‌های آیندۀ جامعه و کشور کاسته می‌شود.

فرصت دوهفته‌ای برای بررسی سند وقف و خیریه  

 در ادامه، دکتر نادر ریاحی سامانی از اعضای جلسه و از اعضای کمیتۀ تدوین سند وقف و امور خیریه در دبیرخانۀ شورای عالی انقلاب فرهنگی، به ارائۀ گزارشی دربارۀ آخرین وضعیت سند وقف و امور خیریه پرداخت و گفت: این سند اکنون در مرحلۀ پایانی تدوین خود قرار دارد و در سه صفحه خلاصه شده است. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی روز گذشته اعلام کردند که تا دو هفتۀ آینده به اخذ نظرات صاحبنظران بپردازیم و همه انتقادات و پیشنهادات را جمع‌آوری کنیم. 

 مهندس بوربور؛ رئیس هیئت‌مدیرۀ مجمع خیرین کشور با بیان اینکه این نظرخواهی بسیار مفید خواهد بود، اظهار کرد: امیدواریم تدوین این سند و تصویب آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی، به ساماندهی نظام خیر و تشکیل سازمان خیر و احسان منجر شود تا از موازی‌کاری در عرصۀ خیر جلوگیری بعمل آید و هم‌افزایی و بازدهی فعالیت‌های خیر چندبرابر شود. 

وی همچنین از دکتر ریاحی سامانی و دکتر جاهد (از اعضای کمیتۀ تدوین سند) و دکتر زهرا عابدینی خواست تا در فرصت دوهفتۀ پیش رو به بررسی جزئیات این سند بپردازند و گزارش آن را به جلسۀ هیئت‌مدیرۀ مجمع خیرین ارائه کنند. 

در ادامه، دکتر زهرا عابدینی؛ معاون اسبق مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور که عضو مهمان این جلسه بود، اظهار کرد: در سال 1399 جلساتی را برای طراحی شورای عالی خیرین کشور برگزار کردیم و تصمیم داشتیم با تشکیل آن شورا، به ساماندهی فعالیت‌های خیریه کمک کنیم اما به دلیل تغییر و تحولات سازمانی و تغییر دولت، آن ایده اجرایی نشد. 

 وی با بیان اینکه با تدوین سند وقف و خیریه، قدم بزرگی برداشته شده و اقدام قابل تحسینی است، اظهار کرد: باید مبنای قانونی تصویب این سند و نیز نظام مسائل خیریه برای اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تبیین شود تا امکان تصویب و سپس قابلیت اجرایی‌شدن پیدا کند. همچنین متخصصان باید نظر بدهند تا ایرادات احتمالی سند، پیش از تصویب مرتفع شود. 

ضرورت توجه به بهره‌گیری از ظرفیت تعاونی در امور خیریه

در ادامۀ این جلسه، دکتر اشکان تقی‌پور؛ عضو هیئت‌مدیرۀ مجمع خیرین کشور به ارائۀ گزارشی درباره جلسۀ اخیر خود با دکتر موسوی چلک و دیگر کارشناسان حوزۀ آسیب‌های پرداخت و از قول کارشناسان نقل کرد که با توجه به ظرفیت قانونی تعاون و تعاونی در قانون اساسی و اسناد بالادستی، پیوند تعاونی‌ها و خیریه‌ها بیشتر شود. وی همچنین بر ضرورت توجه سند وقف و امور خیریه به بحث تعاون تأکید کرد. 

هر بیمارستان، یک مجمع خیرین داشته باشد

در بخش دیگری از این جلسه، مهندس بوربور؛ رئیس هیئت‌مدیره و رضا کارگری؛ نایب‌رئیس هیئت‌مدیره با تأکید بر اینکه هر بیمارستان باید یک مجمع خیرین داشته باشد، از دکتر علیرضا اسدی، عضو حاضر در جلسه که مسئولیت امور سازمان‌های مردم‌نهاد و خیرینِ دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی را بر عهده‌ دارد، درخواست کردند تا نسبت به این امر در بیمارستان‌های تحت نظر دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی اهتمام ورزد. 

 دکتر علیرضا اسدی نیز در این جلسه ضمن ارائۀ گزارشی از فعالیت‌های اخیر خود در راستای اهداف مجمع، اظهار کرد: در حال حاضر 15 بیمارستان زیرمجموعۀ دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی هستند که پنج مورد از این تعداد، مجمع خیرین ندارند و لذا تلاش خواهیم کرد تا این پنج مورد نیز مجمع خیرین داشته باشند.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...