"آشپزخانۀ مریم" روزانه چهارهزار پرس غذا برای جنگ‌زدگان لبنان تهیه می‌کند
یک کشیش مسیحی، در سال 2020 و پس از انفجار مهیب در بندر بیروت، «آشپزخانۀ مریم» را تأسیس کرد تا برای مردم آسیب‌دیده غذای گرم تهیه کند. فعالیت‌های این آشپزخانه پس از جنگ‌افروزی‌های اخیر رژیم صهیونیستی در ضاحیۀ بیروت، بار دیگر توسعه یافته است و روزانه حدود چهارهزار پرس غذای گرم در اختیار مردم جنگ‌زده قرار می‌گیرد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، در تاریخ چهارم اوت سال 2020 بود که انفجاری مهیب در بندر بیروت رخ داد و موجب شد بیش از دویست نفر کشته و بیش از هفت هزار نفر زخمی شوند. پس از این رخداد تلخ، یک کشیش مسیحی اهل لبنان به نام «هانی طوق» تصیم گرفت تا مهربانی را با هم‌وطنان خود تقسیم کند. بر همین اساس او «آشپزخانۀ مریم» را تأسیس کرد. هانی طوق کار توزیع غذا را در تاریخ هشتم آگوست 2020 یعنی فقط چهار روز پس از این انفجار مهیب، با یک دیگ کوچک بر روی پله‌های معروف «جمیزه» (واقع در شهر بیروت) آغاز کرد.

 وی هدف از این کار را توزیع غذای گرم معرفی کرد. با گذشت زمان، برخی خیریه‌ها نیز با رویکردهای متفاوت مذهبی به این کشیش مسیحی پیوستند و همین موضوع سبب شد تا آشپزخانه مریم با همت داوطلبان و کمک‌های خیریه، توسعه پیدا کند. تا پیش از اینکه در روزهای اخیر دامنۀ جنگ‌افروزی و تجاوز رژیم صهیونیستی به بیروت و به صورت خاص منطقۀ ضاحیه کشیده شود، آشپزخانه مریم روزانه هزار و 300 پرس غذای گرم را در بیروت توزیع می‌کرد. حال با بمباران شدید بیروت در این روزها، داوطلبان بار دیگر آستین همت را بالا زده‌اند و مشغول تهیه غذا برای مردم آواره‌شده در منطقۀ ضاحیه هستند.

 اقدام آشپزخانه مریم در تب‌‎وتاب جنگ در فضای مجازی مورد استقبال قرار گرفته است و داوطلبان مسیحی، شیعه و سنی در کنار یکدیگر پخت غذا را برای مردم سرعت بخشیده‌اند. آن‌ها روزانه بین سه هزار و 500 تا سه هزار و 800 پرس غذا را در مناطق مختلف شهر توزیع می‌کنند. البته آشپزخانه مریم، پیامی فراتر از توزیع رایگان غذا برای مردم آسیب‌دیده از جنگ دارد و آن هم عبارت از مهربانی مردم لبنان و اتحادشان در مصائب و روزهای سخت است.

 این آشپزخانه افزون‌بر توزیع غذا، خدمات دیگری نظیر مراقبت‌های بهداشتی هم ارائه می‌دهد. در ساختمان این مجموعه، افراد اجازه دوش گرفتن و شستن لباس‌هایشان را دارند. همچنین در سالن غذاخوری، فضایی برای کودک و خانواده‌ اختصاص یافته است. در این فضا، فقط غذای گرم توزیع نمی‌شود، بلکه زنان داوطلب با تهیه شیرینی‌های متنوع سعی دارند تا کام کودکان را شیرین کنند.

 هانی طوق می‌گوید: از کسانی که به ما مراجعه می‌کنند نام، ملیت یا فرقه‌شان را نمی‌پرسیم. این‌ها مهم نیست، بلکه ما وعده‌های غذایی را بدون قید و شرط و با عشق به دست مردم می‌رسانیم. آشپزخانه مریم نمادی از همزیستی، مسالمت‌جویی و مقاومت مردم لبنان است که در شرایط سخت نیز از اتحاد و مهربانی خویش دست نمی‌کشند.

 برای دیدم فیلمی از فعالیت‌های آشپزخانۀ مریم اینجا را کلیک کنید.

 منابع:

بنیاد آیدن

raiseyasi


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...