به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، آگاهی زنان نقش عمده و چشمگیری در پیشگیری از سرطان پستان دارد. ماه اکتبر به عنوان ماه جهانی اطلاعرسانی درباره سرطان پستان انتخاب شده است و بسیاری از خیریهها در سراسر جهان، جهت بالا بردن سطح آگاهی در این زمینه تلاش میکنند. «روبان صورتی» نماد بینالمللی آگاهیبخش درباره سرطان پستان است.
سرطان پستان از شایعترین نوع سرطان در بین زنان و دومین علت اصلی مرگ و میر در میان آنها است. این بیماری سالیانه بر زندگی بیش از دو میلیون زن در جهان تأثیر میگذارد. بنابراین تشخیص به موقع، در درمان این بیماری و روند بهبودی بسیار اثرگذار است. به همین منظور بیشتر تلاشها در طول ماه اکتبر، جهت آگاهیرسانی نسبت به سرطان پستان و تشویق به انجام معاینات بالینی پستان، ماموگرافی، سونوگرافی و … انجام میگیرد.
به همین مناسبت در هفته گذشته شهر «شارجه» امارات متحده عربی، شاهد تلاش جمعی از خیریهها و پزشکان داوطلب برای آگاهیرسانی در مورد سرطان پستان بود. با همکاری دولت کلینیکهای رایگان سیار برای غربالگری راهاندازی شد و در رویدادی سهروزه، علاوه بر غربالگری، کلاسها و کارگاههایی نیز از سوی خیریهها برای زنان و خانوادهها برگزار شد. در این رویداد کلینیکهای سیار در قالب کاروانهای صورتی، با هدف تشویق بانوان به استفاده از معاینات و اولویت قراردادن سلامتی و افزایش آگاهی در مورد اهمیت تشخیص زودهنگام در درمان بیماری، خدمات خود را به مردم ارائه دادند.
«انجمن دوستان بیماران سرطانی»(جمعية أصدقاء مرضى السرطانFOCP)، در برپایی این کلینیکها با وزارت بهداشت امارات همکاری داشته و شماری از داوطلبان نیز به این رویداد پیوسته بودند. این خیریه در کنار برخی دیگر از خیریههای شهر شارجه تلاش داشتند تا آگاهیبخشی برای پیشگیری از سرطان پستان، مراجعان را به غربالگری منظم تشویق کنند تا مراجعان درک بیشتری به این موضوع پیدا کنند و اهمیت معاینات منظم پزشکی را مورد توجه بیشتری قرار دهند.
در کنار کلینیکها، برای رفاه حال خانوادهها و جلب توجه بیشتر جامعه به موضوع، برخی دیگر از خیریهها با برپایی برنامههای سرگرمی برای سنین مختلف، به کمک انجمن دوستان بیماران سرطانی آمدند و گروهی نیز با سرگرم کردن کودکان در محوطههای بازی تعبیه شده از طرف شهرداری در هنگام معاینه مادران، خدمات مفرحی را به خانوادهها ارائه دادند. در کنار محوطه بازی کودکان بازارچه خیریه غذا و فروش محصولات نیز برای خانوادهها دایر شده بود که مورد استقبال قرار گرفت و درآمد حاصل از آن برای ارائه کمکهای مالی و عاطفی به بیماران سرطانی و خانوادههای آنها، اختصاص داده شد.
گزارش از عاطفه جعفریان
منبع:
[1] شهر شارجه توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک شهر سالم ثبت شدهاست.
دیدگاه خود را بنویسید