تنوع کارهای خیر در نمایشگاه عکس نیکوکاری به تصویر درآمده است
دکتر زینب شکوهی؛ فعال اجتماعی و پژوهشگر رسانه در بازدید از نمایشگاه عکس نیکوکاری اظهار کرد: بسیاری از اوقات، جذابیت و تنوع کار خیر از نگاه آحاد مردم پنهان می‌ماند و با خود می‌اندیشند که صرفاً با پرداخت مبلغی یا اهدای وسیله‌ای، کار خیریه پیش می‌رود، در حالی که این‌گونه نیست، این نمایشگاه تنوع کار خیر را نشان می‌دهد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، دکتر زینب شکوهی، فعال اجتماعی و پژوهشگر رسانه در بازدید از نمایشگاه نخستین جشنواره ملی عکس نیکوکاری که این روزها در محل خانه هنرمندان ایران، گالری استاد مرتضی ممیز برپاست، در گفت‌وگو با خبرنگار خیر ایران، نمایشگاه عکس نیکوکاری را اتفاقی ممتاز در فعالیت‌های هنری کشور دانست. 

 وی درباره ارزیابی‌اش از نمایشگاه عکس نیکوکاری اظهار کرد: اتفاق، اتفاق جدیدی است؛ به‌خاطر این که اولاً نگاه آدم را به فعالیت‌های خیریه و نیکوکاری از نگاه تک‌بعدی ارزاق و پرداخت کمک‌هزینه خارج می‌کند. ثانیاً به اقشار مختلف جامعه مثل عکاس‌ها امکان مشارکت هنرمندانه در نیکوکاری می‌دهد. با برگزاری چنین رویدادی، هر کسی می‌تواند سهم خود را در نیکوکاری ادا کند. 

 شکوهی افزود: شاید برخی عکاسان تا پیش از نمایشگاه، به این موضوع با جدیت نگاه نمی‌کردند که با یک فریم عکس می‌توانند به ابعاد گوناگونی از نیکوکاری و انسانیت توجه کنند. بسیاری از اوقات، جذابیت و تنوع کار خیر از نگاه آحاد مردم پنهان می‌ماند و آن‌ها در بطن ماجرا قرار نمی‌گیرند. گاهی با خود می‌اندیشند که با پرداخت مبلغی یا اهدای وسیله‌ای، کار خیریه پیش می‌رود، در حالی که این‌گونه نیست.

 این فعال اجتماعی تصریح کرد: برگزاری چنین نمایشگاهی به مردم کمک می‌کند تا با شرایط امور خیریه آشنا شوند، سختی‌ها و ارزش کار را درک کنند. مخاطب این نمایشگاه، دوران کرونا، ایام عید و آتش‌سوزی را می‌بینند. این نشان می‌دهد که کار خیر در تمام لحظات، تمام نقاط کشور و میان همه اقشار استمرار دارد و فقط نگاهمان به این امر باید اصلاح شود.

وی در پاسخ به این پرسش که جای خالی چه موضوعاتی در فریم عکاسان خالی بوده است، اذعان کرد: این نمایشگاه برای گام اول، نمایشگاه خوبی بوده و این که عکاسان این رویداد، به آسیب‌های زیست‌محیطی، آتش‌سوزی و آلودگی هوا توجه کرده‌اند، فراتر از سطح انتظارات از نمایشگاه عکس نیکوکاری بوده است. شاید کسی به این فکر نکرده باشد که جراحی حیوانات کار خیر است اما در این نمایشگاه، به آن پرداخته شده است. بخش ویژه عکس کودکان و نوجوانان هم فراتر از سطح توقع بود. 

 این پژوهشگر رسانه، نقطه‌ قوت جشنواره را در این دانست که هم آثار عکاسان صاحب‌نامی همچون کوه‌چاهی، بیات و بانو پانته‌آ در رویداد عکس نیکوکاری دیده می‌شود و هم عکاسان دیگری همچون کودکان که این جشنواره گام اول دیده‌شدنشان است و انگیزه آن‌ها را برای ادامه‌دادن بیشتر می‌کند. 

 شکوهی خاطرنشان کرد که مشابه چنین نمایشگاهی را در کشورهای دیگر دیده است و این رویداد فرهنگی و هنری، به‌عنوان اولین قدم در ایران کار ارزنده‌ای بوده است. او امیدوار بود که خیریه‌های دیگر هم به ابعاد مختلف کار خیر توجه کنند.

 این فعال اجتماعی در پایان پیشنهاد کرد که برگزاری چنین نمایشگاهی در وهله اول مستمر باشد. دوم، همچون جشنواره فجر ایران، فستیوال جامع فرهنگ و هنر در حوزه نیکوکاری برگزار شود تا همه آثار از موسیقی، تئاتر، کتاب، سینما، عکاسی و... در یک فستیوال سالانه دیده شوند. به گفتۀ او، برگزاری یک جشنواره سالانه جامع نیکوکاری، نقطه امیدی می‌شود تا همگان به درک درستی درباره نیکوکاری برسند؛ چرا که خیریه ابعاد متنوع‌تری از عرصه‌هایی دارد که برای آن‌ها جشنواره سالانه و جامع وجود دارد و ابعاد خیریه، دربرگیرنده نذر خدمت، حوزه فرهنگی و اجتماعی، مادی، هنری و... است.

گفت‌وگو از مهدیه رشیدی


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...