آتشک: صداوسیما به خیریه‌ها تریبون نمی‌دهد و معلولان را تحقیر می‌کند / در تمدید مجوز مؤسسات خیریه سلیقه‌ای عمل می‌شود
علیرضا آتشک؛ مدیرعامل شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه‌ و  مدیرعامل مؤسسه نیکوکاری رعد الغدیر در روزهای اخیر گفت‌وگویی تفصیلی با  خبرگزای جماران انجام داده است که در این گزارش، مروری بر مهم‌ترین موارد  مطروح داشته‌ایم.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران، خبرگزاری جماران طی روزهای اخیر با علیرضا آتشک؛ مدیرعامل شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه‌ و مدیرعامل مؤسسه نیکوکاری رعد الغدیر، گفت‌وگوی مفصلی را انجام داده که این گفت‌وگو روز پنجشنبه 29 شهریور منتشر شده است.

  در ادامه بر مهم‌ترین صحبت‌های آتشک در این گفت‌وگوی تفصیلی مروری خواهیم داشت؛

 - شبکه‌سازی بین اعضا، تجمیع امکانات، تبادل اطلاعات و هم‌افزایی، آموزش سازمان‌های مردم‌نهاد و نمایندگی از ان‌جی‌اوها برای ارتباط با حاکمیت، مهم‌ترین اقداماتی است که شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه انجام داده است.

- امروز آمریکا دو و نیم میلیون موسسه مردم نهاد دارد. در هلند بیست درصد از مشاغل در سازمان‌های مردم‌نهاد تعریف می‌شود.

- سی درصد از کل مدارس امروز ایران توسط خیرین ساخته شده است. نیمی از وظایف مددکاری دولت بر دوش موسسات مردم‌نهاد است

 - باید به مردم حق آزادی داد تا به هر شکلی که تمایل دارند کمک کنند؛ لذا با تکثر سازمان‌های مردم‌نهاد مشکلی ندارم.

 - به راحتی درباره خیریه‌ها [علیه آن‌ها] فیلم می‌سازیم؛ مثل «زخم کاری» و «هیولا»، از سوی دیگر در صداوسیما نیز مؤسسات خیریه را به‌ راحتی متهم به پولشویی و فساد می‌کند یا بعضی از سیاستمداران به‌راحتی علیه خیریه‌ها صحبت می‌کنند. اینها نمی‌فهمند که چه ضربه‌ای دارند به این ظرفیت بزرگ می‌زنند. این کار، تیشه به ریشۀ اجتماعی کشور زدن است.

 - مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، مطالعه‌ای با موضوع بررسی و زمینه تبعیض و فساد در سازمان‌های اجتماعی و مردم‌نهاد کشور انجام داده است. تیتر این مطالعه اینطور است که گویی خیریه‌ها یا مفسدند، یا عامل خارجی‌اند، یا انقلاب مخملی می‌کنند، یا دارند پولشویی می‌کنند. اما در مقاله آمده است که 17 گلوگاه فساد را کشف کرده‌اند که 12 مورد مربوط به دخالت دولت است.

 - کاش مردم بدانند، کاش این دوستان مسئولین بدانند که درست نیست ما این‌جوری صحبت کنیم، درست نیست «زخم کاری» را بسازیم که شخصیت منفیِ آن، همه کار را می‌کند، بعد می‌آید دست روی سر بچه‌های معلول و مبتلا به اوتیسم می‌کشد.

 - پاک‌ترین بخش کشور، بخش سازمان‌های مردم‌نهاد است. ما چند تا موسسه خیریه داریم که پولشویی در آن انجام شده است؟ چقدر این مؤسسات در صداوسیمای جمهوری اسلامی تریبون دارند که ارائه کنند؟ دو تا خیریه بیشتر در صداوسیما حق صحبت ندارند؛ جفتشان هم وابسته‌اند.

 - گاهی در تمدید مجوزهای مؤسسات خیریه سلیقه‌ای عمل می‌شود؛ مثلاً یک سال یا 9 ماه می‌گذرد، اما مجوز یک مجموعه داده نمی‌شود و پاسخی هم نمی‌دهند.

 - ترکیب شورای توسعه ملی سازمان‌های مردم‌نهاد خنده‌دار است. این شورا 12 عضو دارد که 8 عضوش دولتی است و 4 عضو دیگرش از سازمان‌های مردم‌نهادند. بعد اینها سر یک موضوعی در مورد سازمان‌های مردم‌نهاد می‌خواهند تصمیم‌گیری کنند و رأی بدهند.

 - کل تخلفات مالی مؤسسات مردم‌نهاد از ابتدای انقلاب تابحال، به اندازه یک تخلف چای دبش هم نیست.

 - برخی ثروتمندان برای وجهه خودشان کار خیر می‌کنند و منکر این نیستم اما نباید سلیقه‌ای عمل کنیم بلکه باید هرکجا که فساد بود برخورد شود.

 - امروز صداوسیمای ملی به جای تحسین موسسات خیریه، به دنبال تحقیر معلولین است. موسسه‌ای 140 نفر از زنان درگیر ایدز را برای در امان ماندن جامعه سامان داده است؛ اما فقط دو موسسه خیریه در صدا و سیما حق اظهارنظر دارند.

 - امام خمینی (ره) معتقد بودند که بدون حضور مردم هیچ کاری به سرانجام نمی‌رسد.

 - یکی از اصلی‌ترین خطوط قرمز ما در امور خیریه، پنهان کردن تصویر فرد آسیب‌دیده است؛ اما متاسفانه به یکی از شیوه‌های بلاگرهای فضای مجازی تبدیل شده است.

 - قوانین تبعیض‌آمیز در موسسات خیریه یعنی اگر چهار وزیر یک موسسه خیریه را تائید کنند، کمک به آن سازمان در قالب هزینه‌های قابل قبول مالیاتی است.

 - دولت یک بار برای حل مشکل سیل سیستان‌وبلوچستان وارد عمل شود تا مردم هر سال درگیر آن نباشد.

 - من وضعیت را رو به توسعه می‌بینم؛ زیرا فرهنگ مردم روز به روز بیشتر توسعه پیدا می‌کند و آگاه‌تر می‌شوند

 علاقه‌مندان برای مطالعه مشروح این گفت‌وگو که برخی از بخش‌های مهم آن در این‌جا از نظر گذشت، می‌توانند به این نشانی مراجعه کنند.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...