«رضا علیپور» برای کودکان کار قزوینی مدرسه می‌سازد
رضا علیپور؛ سنگنورد تیم ملی ایران که در مسابقات المپیک پاریس خوش درخشید، علی‌رغم آنکه مدال نگرفت، تلاش دارد مدرسه‌ای در کنار کوره‌های آجزپزی قزوین بنا کند.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران به نقل از مهر، رضا علیپور که در مسابقات المپیک پاریس خوش درخشید، علی‌رغم آنکه مدال نگرفت، تلاش دارد مدرسه‌ای در کنار کوره‌های آجزپزی قزوین بنا کند. این سنگنورد تیم ملی ایران بعد از اینکه با کسب سهمیه، ورودی تاریخی به بازی‌های المپیک داشت توانست با عملکرد قابل توجه و نزدیک به مدال در این بازی‌ها که با صعود به مرحله نیمه‌نهایی و کسب جایگاه چهارم همراه بود، نتیجه‌ای تاریخی برای کاروان ورزش ایران و رشته سنگنوردی به ثبت برساند؛ آنگونه که محمود خسروی وفا؛ رئیس کمیته ملی المپیک وعده اختصاص پاداشی ویژه را به این سنگنورد داد.

 گام خیر سنگورد المپیکی

 عملکرد تاریخی رضا علیپور که لقب سریع‌ترین مرد عمودی جهان را در اختیار دارد به المپیک ختم نشد؛ چراکه وی با اقدام خیرخواهانه‌اش برای فروش گوشی همراهش و کمک به کودکان کار، اقدام تاریخی دیگری از خود به یادگار گذاشت و البته این بار از بُعد انسانی.

 مسئولان برگزاری بازی‌های المپیک از طرف یکی از اسپانسرهای این بازی‌ها (یک شرکت ایرانی) به هریک از ورزشکاران شرکت‌کننده، یک دستگاه گوشی همراه از جدیدترین مدل عرضه‌شده به بازار جهانی (سامسونگ) هدیه دادند. رضا علیپور هم مانند دیگر ورزشکاران این گوشی را هدیه گرفت اما به جای استفاده شخصی، از آن برای تأمین وسایل و البسه تحصیل تعداد زیادی کودک‌ کار آجرپز در استان قزوین استفاده کرد.

 البته که شرکت خریدار گوشیِ المپیک رضا علیپور با وجود پرداخت مبلغ خرید، گوشی را مجدد به رضا علیپور عودت داد اما این کار چیزی از ارزش‌های اقدام خیرخواهانه این ورزشکار المپیکی کم نمی‌کند؛ اقدامی که به گفته وی قرار است تا ساخت مدرسه ویژه کودکان کار در قزوین ادامه داشته باشد.

 خیرخواهی را از پدربزرگم یاد گرفته‌ام

 رضا علیپور در مورد این اقدام خود و انگیزه‌هایی که موجب انجام  آن شد توضیح داد و گفت: پدربزرگ من یکی از انسان‌های خیّر روزگار خودش بود. این نوع نگاه و انگیزه کمک‌رسانی از او به من رسیده است. من اعتقاد دارم باید بذر خوبی را در جایی بکاری تا بتوانی حاصل آن را برداشت کنی.

 وی تصریح کرد: معتقدم خدا بعضاً روزی دیگر بنده‌هایش را هم به یک بنده می‌دهد تا از طریق او به آن‌ها برسد. بنابراین به نظرم اگر کسی صاحب روزی و نعمت فراوان شد، قرار نیست مالک همه آن‌ها باشد، آ‌ن هم در این دنیا که همه‌چیز به معنای واقعی فانی و گذرا است. پروفسور، پولدار، قهرمان و ... همه در یک مسیر حرکت می‌کنند و مقصد همه یکی است.

 بانی خیر برای جمع‌ کردن پول شدم

 تنها سنگنورد المپیکی ایران افزود: برای من با چنین اعتقادات و دیدگاهی، دیدن کودکانی که به جای کودکی‌ کردن در حال کارکردن هستند، عذاب‌دهنده بود. دستم خالی بود و نمی‌توانستم شخصاً اقدامی برایشان بکنم. تنها کاری که می‌توانستم انجام دهم این بود که بانی خیر برای جمع‌ کردن پول شوم. بنابراین از آن دریغ نکردم. اول اقدام به فروشی گوشی المپیکی خود کردم.

 گوشی المپیک دوباره به صاحبش بازگشت!

 این ورزشکار تأکید کرد: گوشی همراهی که از المپیک به یادگار دارم حدود سه تا پنج‌هزار دلار ارزش دارد. نیتم هم این بود که هزینه فروش آن را فقط برای کمک به کودکان کار آجرپزی قزوین استفاده کنم. وقتی اقدام به فروش کردم، خیلی‌ها برای خرید پیش‌قدم شدند اما نمی‌دانم چرا آخر کار زیر قول و قرارها می‌زدند تا اینکه یکی از اپلیکیشن‌های فعال (هف‌هشتاد) اقدام به خرید کرد. این اپلیکشن مبلغ خرید گوشی را به من داد اما دستگاه را نگرفت، آن را مجدد در اختیار من گذاشت و اینگونه خود گام بزرگی در این اقدام خیرخواهانه برداشت.

 تهیه کیف و کفش لوازم‌التحریر به ارزش یک میلیارد تومان

 علیپور تصریح کرد: همزمان با اقدام برای فروش گوشی، برای جمع‌ کردن پول از دیگر منابع هم اقداماتی انجام شد. در مجموع مبلغی جمع شد که تمایلی ندارم رقم آن را بگویم اما کمک کرد تا بتوانم در مجموع هزار و ۲۰۰ کیف و لوازم‌التحریر و ۶۰۰ جفت کفش به ارزش یک میلیارد تومان تهیه کنم و در اختیار کودکانی قرار دهم که دیدن کارکردنشان در سن کم واقعاً باعث رنجش خاطرم می‌شد.

 نمی‌خواستم پهلوان ورزش ایران شوم

 وی با تأکید بر اینکه یکی از دوستانش به نام فرهاد صفری پابه‌پایش در این اقدام انسان‌دوستانه همراه بود، گفت: اصلاً دوست نداشتم این موضوع رسانه‌ای شود؛ چون دنبال این نبودم که لقب خیّر و پهلوان بگیرم اما برای جمع‌ شدن پول به حدی که بتوانم کاری انجام بدهم، مجبور به اطلاع‌رسانی بودم. من دنبال انسانیت هستم که با آدمیت تفاوت‌های زیادی دارد. آدم‌های زیادی داریم اما در میان آن‌ها انسان‌های کمی هستند.

 دنبال دیده شدن نبودم

 سنگنورد المپیکی ایران در عین حال خاطرنشان کرد: علاوه‌براین، در دنیایی که کارهای زشت و بد خیلی علنی دیده می‌شود و از انجام آن‌ها حتی در ملأعام ابایی نیست، چرا کار خیر نباید اطلاع‌رسانی شود تا شاید انگیزه‌ای شود برای اقدامات بعدی از سوی دیگران؟ وگرنه من دنبال چیزی نبودم و نیستم. به همین دلیل بیشتر کارها را از طریق دوستم پیگیری می‌کردم و فقط آنجا که واقعاً لازم بود، شخصاً هم حاضر می‌شدم چون دنبال دیده‌ شدن نبودم.

 دیدن کارکردن کودکان برایم آزاردهنده است

 وی افزود: دیدن دختر پنج ساله‌ای که خشت می‌زد، برایم واقعاً آزاردهنده بود که چرا کودکان سرزمینم به اینجا رسیده‌اند. می‌خواستم کاری برایشان انجام بدهم. باید دردکشیده باشی تا با دیدن این صحنه‌ها به درد بیایی. علیپور با تأکید بر اراده‌ای که برای ادامه کمک به کودکان کار آجرپز قزوین دارد، گفت: قرار است برای این کودکان در همان محل آجرپزی قزوین مدرسه‌ای ساخته شود که به امکانات بهداشتی و درمانی هم مجهز باشد. با خودم عهد بسته‌ام که این کار را انجام دهم و قول می‌دهم تا زمان پایان دوران ورزش قهرمانی‌ام آن را به سرانجام برسانم.

 گوشی المپیک را هنوز نگاه نکرده‌ام

 ملی‌پوش سنگنوردی ایران در پاسخ به این پرسش که همچنان برای فروش گوشی المپیکی خود برنامه دارید؟ گفت: هنوز این گوشی را به قول معروف از حالت آکبند خارج نکرده‌ام. اصلاً به آن نگاه نکرده‌ام. خیلی‌ها می‌گویند این گوشی خاص است و از آن استفاده کنم اما ترجیح می‌دهم از آن برای کمک استفاده کنم.

 کمیته المپیک وعده پاداش داد اما هنوز پولی نگرفته‌ام

 علیپور در بخش دیگری از این گفت‌وگو در مورد پاداشی که محمود خسروی‌وفا؛ رئیس کمیته ملی المپیک وعدۀ پرداخت آن را داده بود، گفت: هنوز پولی از طرف کمیته به عنوان پاداش به من پرداخت نشده است. صحبت‌هایی از طرف آقای خسروی‌وفا مطرح شد اما تا به امروز نه پولی گرفته‌ام و نه صحبت دیگری در مورد آن شده است.


لطفا به این مطلب امتیاز دهید
Copied!

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...